Крім свіжості і якості курятини, смак кінцевого страви визначає все ж маринад. Саме від маринаду залежить ступінь солоності, гостроти, або солодощі кури, а, отже, і те, доведеться вона вам і вашим близьким за смаком. Ми постараємося здійснити останню задачу, зібравши в цій статті різноманітні рецепти маринадів для курячих крилець.
Медовий маринад для курячих крилець в духовці
Інгредієнти: сік 1 лимона; мед - 3 ст. ложки; подрібнений часник - 2 ч. ложки; кумін - 1 1/2 ч. ложки; сушений орегано - 1 ч. ложка; оливкова олія - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування У скляну тарілку видавлюємо сік 1 лимона і змішуємо його за допомогою віночка з подрібненим часником, медом, кумином, орегано, сіллю і перцем. Розводимо маринад оливковою олією. Підготовлені курячі крильця занурюємо в маринад, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник. Курятина повинна маринуватися від 30 хвилин до 2 годин, після чого її можна викладати на деко і запікати при 200 градусах 20-25 хвилин.
Курячі крильця в апельсиновому маринаді
Інгредієнти: апельсиновий сік - 1/4 ст.; соєвий соус - 1 /4 ст.; часник - 2 зубчики; перець чилі - за смаком. Приготування У мисці змішуємо апельсиновий сік , соєвий соус і часник. Додаємо подрібнений чилі без насіння за смаком. У готовий маринад занурюємо крильця і залишаємо їх у холодильнику на 2 години.
Курячі крильця в імбирному маринаді
Інгредієнти: соєвий соус - 1/2 ст.; коричневий цукор - 1/4 ст.; подрібнений імбир - 3 ст. ложки; часник - 2 зубчики; кунжутне масло - 2 ч. ложки; чорний перець - 1 ч. ложка. Приготування Часник пропускаємо через прес і кладемо в глибоку миску разом з імбиром. Слідом додаємо соєвий соус, кунжутне масло і цукор. Все ретельно перемішуємо вінчиком і додаємо перець. Занурюємо курячі крильця в маринад і залишаємо в холодильнику на 12-24 години.
Маринад для копчення крилець
Інгредієнти: сіль - 1 ч. ложка; перець - 1 ч. ложка; лимонний сік - 1 ст. ложка; соус «Табаско» - за смаком. Приготування Змішуємо всі інгредієнти в мисці й натираємо ними курячі крила. Залишаємо все промаринуватися 2-3 години при кімнатній температурі, або 5-6 годин в холодильнику, після чого можна приступати до копчення крилець.
Маринад для гострих курячих крилець гриль
Інгредієнти: темне пиво - 380 мл; кунжутна олія - 3 ст. ложки; часник - 5 зубчиків; сушений орегано - 1 1/2 ч. ложки; сіль - 1 1/2 ч. ложки; чорний перець (мелений) - 1 ч. ложка; кайенский перець - 1/2 ч. ложки. Приготування В мисці з допомогою віночка збиваємо темне пиво з кунжутним маслом, подрібненим часником, орегано, сіллю і перцем. Курячі крильця кладемо в пакет з замком і заливаємо слідом маринад. Замок, відповідно, закриваємо, а куру залишаємо маринуватися на 24-36 годин. Після, можна готувати крильця будь-яким зручним для вас способом, в нашому випадку - за допомогою гриля. Завзяті любителі гострого можуть полити готові крильця маслом чилі, або посипати самим подрібненим перцем.
Маринад для крилець барбекю
Інгредієнти: кетчуп - 1 ст.; коричневий цукор - 1/2 ст.; яблучний оцет - 1 ст. ложка; соус чилі - 1 ст. ложка; соєвий соус - 1 ч. ложка; кумин - 1/2 ч. ложки; курячі крильця - 1 1/2 кг Приготування Курячі крильця розрізаємо по суглобам, миємо й обсушуємо паперовим рушником.
У мисці змішуємо кетчуп з соусом чилі і соєвим соусом. Додаємо в суміш коричневий цукор, кумін і оцет. Делі маринад на 2 частини, в одну з яких занурюємо курятину. Тепер залишається почекати 30 хвилин, після чого куру можна викладати на деко і запікати 25 хвилин при 190 градусах, кожен 7-10 хвилин, обмазуючи крильця другою половиною маринаду.