Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маринад для курки гриль

Маринад для курки гриль

16-03-2015, 16:22
3 487
Маринад для курки гриль
Здавалося б, куди простіше - натерти тушку сіллю і приправами для курки гриль, і на решітку - ;дати, поки майбутнє страва не покриється рум'яною хрусткою скоринкою. Результат завжди відмінний, якщо не перетримати на вогні і не пересушити. До чого ж всі ці численні маринади для курки гриль? Саме вони роблять особливо м'ясо соковитим, м'яким і надають йому неповторний смак і аромат. Так що не варто шкодувати ні часу, ні сил на попереднє маринування курки для гриля. А найцікавіші рецепти ми для вас підібрали.
Медово-імбирний маринад для курки гриль
Інгредієнти:

  • мед - 2/3 ст.;

  • імбир (свіжий) - 4 см;

  • сік лимона - 2 ст. ложки;

  • оцет яблучний - 2 ст. ложки;

  • соус соєвий - 2 ст. ложки;

  • масло кунжутне (темний) - 2 ч. ложки;

  • цедра апельсина - 1 ч. ложка;

  • вустерширський соус - 1 ч. ложка;

  • часник - 4 зубки;

  • кунжутне насіння (смажене) - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Часник пропускаємо через прес. Імбир чистимо і натираємо на дрібній тертці, має вийти приблизно 2 ст. ложки. Мед розігріваємо на водяній бані. Змішуємо всі інгредієнти в спеціальному пакеті з «замком». Поміщаємо туди курочку, закриваємо і гарненько перемішуємо. Залишаємо мінімум на 2 години в холодильнику, а краще - на ніч. Перед тим, як смажити курку, не забудьте її посолити. А в кінці посипати кунжутним насінням.
    Як маринувати курку гриль у виноградному соку?
    Інгредієнти:

  • вода - 2 ст.;

  • сік виноградний - 2 ст.;

  • кислота лимонна - 1/2 ч. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • гвоздика - 5 шт.;

  • перець духмяний (горошок) - 10 шт.;

  • перець чорний (горошок) - 5 шт.;

  • барбарис (сушений) - 5 шт.;

  • сіль - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Дуже простий маринад. Змішуємо всі компоненти і заливаємо курку цілком або оброблену на шматочки. Витримуємо 2 години в холодильнику.
    Рецепт горіхового маринаду для курки гриль
    Інгредієнти:

  • горіх волоський - 100 г;

  • вино червоне сухе - 2/3 ст.;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • цибуля зелена - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Волоські горіхи і зелену цибулю пропускаємо через м'ясорубку. Солимо, перчимо, додаємо олію та вино. Годину-півтора маринуємо в цій суміші курочку.
    Лимонний маринад для курки гриль
    Інгредієнти:

  • часник - 5 зубків;

  • масло рослинне - 4 ст. ложки;

  • сметана - 1/4 ст.;

  • перець білий - 1/2 ч. ложки;

  • паприка (гостра) - 1/2 ч. ложки;

  • куркума - 1 /2 ч. ложки;

  • каррі - 1 ч. ложка;

  • мускатний горіх - 1/2 ч. ложки;

  • сік лимона - 1 /4 ст.;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Спеції для курки гриль змішуємо з сіллю, маслом, сметаною, пропущеним через прес часником і соком лимона. Ретельно обмазуємо цією кашкою тушку як зовні, так і всередині. Загортаємо в харчову плівку і залишаємо на всю ніч у холодильнику.

    Сирний маринад для курки гриль


    Інгредієнти:

  • сир плавлений - 150 г;

  • майонез - 1 ст. ложка;

  • соус соєвий - 3 ст. ложки;

  • мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;

  • мед - 1 ч. ложка;

  • часник - 4 зубчики;

  • перець чорний мелений - 1 /3 ч. ложки.


  • Приготування
    Сир розігріваємо в мікрохвильовці до консистенції сметани. Додаємо мед, подрібнений часник, майонез, соус і приправи. Обмазуємо даної сумішшю нашу курку. Хотілося б відзначити, що особливо добре в цьому маринаді виходять курячі крильця. Залишаємо на 2 години в холодильнику.
    Гірчичний маринад для курки гриль
    Інгредієнти:

  • олія оливкова - 3 ст. ложки;

  • гірчиця - 3 ст. ложки;
  • Маринад для курки гриль

  • мед (рідкий) - 2 ст. ложки;

  • ром - 2 ст. ложки;

  • петрушка, кріп (сухі) - 1 ст. ложка;

  • перець гострий (стручок) -1 шт.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Збиваємо масло, мед і гірчицю. Поступово додаємо дрібно нарізаний (без насіння) гострий перець і трави. Вливаємо ром. Солимо. Витримуємо окости в цій суміші 2-3 години в холодильнику.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курка в кунжуті
    Курка в кунжуті
    З курки готують багато різноманітних страв. Її варять, запікають, додають у салати, використовують у дієтичних страв і, звичайно ж, смажать. Ось
    Маринад для крилець
    Маринад для крилець
    Крильця - прекрасна закуска до пива, і не тільки. І якими вони будуть на смак, залежить не тільки від якості м'яса, але і як їх замаринували. Ми
    Курка гриль в аерогрилі
    Курка гриль в аерогрилі
    Знаменитий і неймовірно смачну курку гриль можна приготувати не тільки в духовій шафі, але в більш сучасному кухонному помічника - аерогрилі. Як її
    Як приготувати курку в мікрохвильовці?
    Як приготувати курку в мікрохвильовці?
    Хто з нас не любить соковиту, ароматну, підсмажений на сковороді або спечену в духовці курочку! Правда аж слинки потекли? Ось тільки потрібно
    Курка гриль в мікрохвильовці
    Курка гриль в мікрохвильовці
    Якщо вам раптом захотілося приготувати курку гриль, а гріти духовку зовсім не хочеться, то варто зробити це блюдо в мікрохвильовці. Яким чином і з
    Курка гриль в мультиварці
    Курка гриль в мультиварці
    Готувати знамениту курку гриль можна не тільки з допомогою мікрохвильовки, або аэрогриля. З цим завданням легко впорається ще одна кухонні помічниця