Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати курку в мікрохвильовці?

Як приготувати курку в мікрохвильовці?

19-01-2015, 13:32
955
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Курка, напевно, один з найбільш бажаних продуктів на столі: ми її і смажену любимо і в складі багатьох страв вітаємо. Одне тільки псує враження - чекати поки приготується довго, якщо порівнювати з тими ж напівфабрикатами. Але вихід є - можна ж прискорити час приготування, помістивши її в мікрохвильовку! А розбиратися, як приготувати курку в мікрохвильовці будемо разом.
Курочка в яблучному соусі
Рецепт приготування цієї страви з курки і так нескладний, а знаючи як зробити курку в мікрохвильовці, можна значно скоротити час, витрачений на приготування вечері після шаленого робочого дня.
Інгредієнти:

  • курячі грудки (можна взяти і великі гомілки) - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • яблуко кисло-солодке - 1 шт.;

  • кетчуп гострий - 3 ст. ложки;

  • сир - 100 г;

  • рослинна олія, сіль, спеції.


  • Приготування
    Укладаємо грудки цілком в скляну каструлю, на дно наливаємо трохи олії. Солимо, додаємо улюблені спеції за бажанням. Накриваємо каструлю кришкою і ставимо в мікрохвильовку. При потужності 850-900 Вт, готуємо 10 хвилин. Поки курка в грубці, ріжемо цибулю кільцями, а яблуко-часточками. Виймаємо курочку, зверху розкладаємо цибулю і яблуко, поливаємо гострим кетчупом, накриваємо кришкою і відправляємо в піч на 10 хвилин при тій же потужності.
    Дістаємо курку з мікрохвильовки, перемішуємо вийшов соус з м'ясом, посипаємо тертим сиром і ставимо в піч без кришки. Тримаємо блюдо там 15 хвилини при тій же потужності. Як тільки сир розтане, курочку можна подавати до столу.
    Курка з картоплею
    Не менш бажаним гостем, ніж курка на наших столах є картопля. А вже якщо поєднати ці два продукти разом, то байдужим не залишиться ніхто.
    Як готувати цю страву з курки традиційним чином знають всі, а ось рецепт його приготування в мікрохвильовці, можливо, ще не освоєний. Якщо це так, то читаємо рекомендації, як приготувати курку з картоплею в мікрохвильовці, і з задоволенням переконуємося на практиці, що в цьому немає нічого складного.
    Інгредієнти (на 2 порції):

  • картопля - 300 г;

  • м'ясо курки - 400 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • помідори - 200 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • розмарин - 1 ч. ложка;

  • петрушка - 2 ст. ложки;

  • вода, чорний перець, сіль.


  • Приготування
    Ріжемо м'ясо на шматочки, миємо і солимо. Викладаємо їх у скляну каструлю для мікрохвильовки. Наливаємо води, щоб вона трохи покривала м'ясо. Закриваємо каструлю кришкою і ставимо в мікрохвильову піч на 15 хвилини, при потужності 800 Вт.
    Потім додаємо до курки овочі: нарізану кільцями цибулю, нарізані помідори і картопля. Ще раз солимо блюдо, перчимо і додаємо розмарин. Знову накриваємо кришкою і відправляємо в мікрохвильову піч, виставлену на ту ж потужність, на 5 хвилин.
    Через 5 хвилин курка і картопля не стануть м'якими. Дістаємо страву з печі, заливаємо збитими яйцями, і знову ставимо в мікрохвильовку. Тримаємо в печі, виставленої на повну потужність рівно 2 хвилини. Готову страву посипаємо петрушкою і подаємо до столу.
    Смажена курочка
    Зараз багато печі оснащені функцією «гриль», але все вирішуються їй користуватися для смаження курки. Як приготувати курку в мікрохвильовці з грилем і скільки хвилин її треба готувати, читаємо нижче.
    Як приготувати курку в мікрохвильовці?

    Інгредієнти:

  • ціла курка (13-14 кг) - 1 кг;

  • приправа для курки - 4 ст. ложки;

  • приправа для гриля - 2 ст. ложки;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • часник - 2-3 зубчики.


  • Приготування
    Змішуємо приправи, сік 1/2 лимона, рослинне масло і часник, пропущений через часникодавку. Це буде маринад. Ощипанную і випатрану курку змащуємо маринадом і залишаємо хвилин на 30 в принципі можна замаринувати і на ніч, м'ясо тільки ніжніше стане.
    Через півгодини обмотуємо шматочками фольги ніжки і кінчики крил, щоб не підгоріли. За фольгою потрібно стежити, щоб не злетіла, інакше ризикуєте спалити магнетрон. Тушку кладуть на низьку решітку для гриля, вниз ставимо тарілку, щоб жиру було куди стікати. Ставимо в мікрохвильовку, поки гриль не включаємо, і тримаємо 10 хвилин при повній потужності. Далі включаємо гриль і смажимо 9-12 хвилин. Потім перевертаємо і в тому ж режимі тримаємо ще 9-12 хвилин. Потім даємо постояти в мікрохвильовці 1-2 хвилини і можна подавати курочку до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рис в мікрохвильовці
    Рис в мікрохвильовці
    Виявляється, в мікрохвильовці можна не тільки розігрівати готову їжу і напівфабрикати, але і творити справжні кулінарні шедеври! У цьому матеріалі ми
    Як приготувати рибу в мікрохвильовці?
    Як приготувати рибу в мікрохвильовці?
    Любите страви з риби, але вже не знаєте, що з неї приготувати? Скористайтеся нашими рецептами для рибки в мікрохвильовці. Готову страву вразить вас
    Курка гриль в мікрохвильовці
    Курка гриль в мікрохвильовці
    Якщо вам раптом захотілося приготувати курку гриль, а гріти духовку зовсім не хочеться, то варто зробити це блюдо в мікрохвильовці. Яким чином і з
    Каша в мікрохвильовці
    Каша в мікрохвильовці
    Мікрохвильовка вже давно є універсальною помічницею будь-якої господині. У ній можна не тільки розморожувати, розігрівати, але і готувати різні
    Куряче філе в мікрохвильовці
    Куряче філе в мікрохвильовці
    Куряче філе - це найкорисніша частина курки. Приготувати його можна безліччю різних способів: за допомогою духовки, аэрогриля, мультиварки, пароварки
    Курка гриль в мультиварці
    Курка гриль в мультиварці
    Готувати знамениту курку гриль можна не тільки з допомогою мікрохвильовки, або аэрогриля. З цим завданням легко впорається ще одна кухонні помічниця