Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рис в мікрохвильовці

Рис в мікрохвильовці

19-01-2015, 13:32
1 036
Рис в мікрохвильовці
Ми вже з'ясували, що в мікрохвильовці можна не тільки розігрівати продукти, але й чудово готувати різні страви. Настав час з'ясувати, як і скільки треба варити рис у мікрохвильовці.
Як приготувати в мікрохвильовій печі розсипчастий рис?
Що може бути смачніше і красивіше розсипчастого рису, коли зернятко до зернятка? Питання риторичне, а от питання як приготувати такий рис в мікрохвильовці відповіді все-таки вимагає.
Для початку рис необхідно добре промити. Далі кладемо його в спеціальний посуд для мікрохвильовки, додаємо води і солі. Закриваємо кришкою і ставимо посудину в мікрохвильовку. На повній потужності готуємо хвилин 17-18. За цей час рис потрібно встигнути пару раз перемішати. Після приготування даємо рису трохи, хвилин 5-10 відпочити під кришкою. Після перемішуємо і насолоджуємося - рис промивати не потрібно, він вийшов красивий, розсипчастий і смачний.
Як варити в мікрохвильовці рис для суші?
Суші і роли останнім часом стали неймовірно популярним блюдом, і все більше людей наважуються робити їх будинку. Головна вимога до рису для суші - він повинен злипатися, тобто рецепт для розсипчастого рису нам однозначно не підходить. Тому щоб суші були смачними і тримали форму, необхідно зварити рис правильно, як це зробити зараз розповімо.
Промиваємо рис водою до тих пір, поки вода не стане прозорою. Далі заливаємо крупу холодною водою і залишаємо на 30-45 хвилин, за цей час рис набубнявіє. Далі викладаємо рис в миску або каструлю для мікрохвильовки, заливаємо водою і ставимо в піч. Води потрібно брати в 15 рази більше, ніж рису. Готуватися 300 грам рису 7 хвилин при повній потужності мікрохвильовки. У процесі приготування рис необхідно помішувати, через кожні 2-3 хвилини. Готовий рис змішуємо з оцтом для суші, розкладаємо на фользі і залишаємо остигати.
Рецепт курки з рисом в мікрохвильовці
Після того як технологія варіння рису в мікрохвильовці освоєна, можна приступити до приготування більш складних страв, наприклад, курки з рисом, такого своєрідного варіанта плову в мікрохвильовці.
Перебираємо і промиваємо склянку довгого рису. Кладемо його в скляну дволітрову каструлю і заливаємо двома склянками води. Ставимо в мікрохвильовку на середню потужність на 10 хвилин. У процесі приготування потрібно рис перемішати одні раз, через 5 хвилин після установки рису в піч.
Звільняємо від шкіри два курячих стегенця, вирізаємо всі кісточки і м'ясо ріжемо на великі шматки.
На рослинному маслі обсмажуємо (доведеться задіяти плиту) цибулю і дві морквини, все крупно порізане. Додаємо до овочів м'ясо і спеції, обсмажуємо. Через 5-7 хвилин, знімаємо з вогню і додаємо до рису. Все перемішуємо, досолює, якщо необхідно, кладемо 2-3 зубчики часнику і закриваємо кришкою. Ставимо каструлю в грубку. Тримаємо 15 хвилин при 80% потужності мікрохвильової печі. Поки плов готується, не забуваємо періодично відкривати грубку і перемішувати рис. Після пічку вимикаємо, а рис залишаємо «дійти» ще 10 хвилин під кришкою.
Рис в мікрохвильовці

Якщо немає можливості обсмажити м'ясо і овочі на сковорідці, або хочеться обійтися без смаженої їжі, можна приготувати в мікрохвильовій печі. Спочатку потрібно відварити рис в мікрохвильовці, як і у випадку з обсмажуванням. Потім кладемо підготовлене м'ясо в миску (скляну каструлю), поливаємо олією і накриваємо кришкою. Ставимо м'ясо в мікрохвильовку. Тримаємо його там 5 хвилин при повній потужності печі. Далі додаємо крупнонарезанние цибулю і моркву і 05 склянки води. Ставимо все в мікрохвильовку і готуємо при тій же потужності 3 хвилини. Далі змішуємо рис з м'ясом і овочами, додаємо спеції, часник і ставимо в піч на 15 хвилин. Мікрохвильовку при цьому виставляємо на 50% потужності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Хто з нас не любить соковиту, ароматну, підсмажений на сковороді або спечену в духовці курочку! Правда аж слинки потекли? Ось тільки потрібно
Попкорн в мікрохвильовці
Попкорн в мікрохвильовці
Ви напевно помічали на полицях магазинів невеликі плоскі пакетики на яких були зображені зерна попкорну і писано, що поклавши його в мікрохвильовку
Гречка в мікрохвильовці
Гречка в мікрохвильовці
Готувати гречку в мікрохвильовій печі найпростіше, оскільки така каша в готовому вигляді залишається розсипчастою, при правильних пропорціях води не
Каша в мікрохвильовці
Каша в мікрохвильовці
Мікрохвильовка вже давно є універсальною помічницею будь-якої господині. У ній можна не тільки розморожувати, розігрівати, але і готувати різні
Капуста в мікрохвильовці
Капуста в мікрохвильовці
Капуста - чудовий корисний овоч. Її використовують у приготуванні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо вам кілька рецептів створення страв з
Як приготувати рис в мікрохвильовці?
Як приготувати рис в мікрохвильовці?
А чи знаєте ви, що рис можна варити не тільки в каструлі на плиті або в популярній мультиварці? Для цих цілей також непогано підійде мікрохвильовка.