Здавалося б, куди простіше - натерти тушку сіллю і приправами для курки гриль, і на решітку - ;дати, поки майбутнє страва не покриється рум'яною хрусткою скоринкою. Результат завжди відмінний, якщо не перетримати на вогні і не пересушити. До чого ж всі ці численні маринади для курки гриль? Саме вони роблять особливо м'ясо соковитим, м'яким і надають йому неповторний смак і аромат. Так що не варто шкодувати ні часу, ні сил на попереднє маринування курки для гриля. А найцікавіші рецепти ми для вас підібрали.
Медово-імбирний маринад для курки гриль
Інгредієнти: мед - 2/3 ст.; імбир (свіжий) - 4 см; сік лимона - 2 ст. ложки; оцет яблучний - 2 ст. ложки; соус соєвий - 2 ст. ложки; масло кунжутне (темний) - 2 ч. ложки; цедра апельсина - 1 ч. ложка; вустерширський соус - 1 ч. ложка; часник - 4 зубки; кунжутне насіння (смажене) - 2 ч. ложки. Приготування Часник пропускаємо через прес. Імбир чистимо і натираємо на дрібній тертці, має вийти приблизно 2 ст. ложки. Мед розігріваємо на водяній бані. Змішуємо всі інгредієнти в спеціальному пакеті з «замком». Поміщаємо туди курочку, закриваємо і гарненько перемішуємо. Залишаємо мінімум на 2 години в холодильнику, а краще - на ніч. Перед тим, як смажити курку, не забудьте її посолити. А в кінці посипати кунжутним насінням.
Як маринувати курку гриль у виноградному соку?
Інгредієнти: вода - 2 ст.; сік виноградний - 2 ст.; кислота лимонна - 1/2 ч. ложки; цукор - 1 ст. ложка; гвоздика - 5 шт.; перець духмяний (горошок) - 10 шт.; перець чорний (горошок) - 5 шт.; барбарис (сушений) - 5 шт.; сіль - 2 ч. ложки. Приготування Дуже простий маринад. Змішуємо всі компоненти і заливаємо курку цілком або оброблену на шматочки. Витримуємо 2 години в холодильнику.
Рецепт горіхового маринаду для курки гриль
Інгредієнти: горіх волоський - 100 г; вино червоне сухе - 2/3 ст.; масло рослинне - 1 ст. ложка; цибуля зелена - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Волоські горіхи і зелену цибулю пропускаємо через м'ясорубку. Солимо, перчимо, додаємо олію та вино. Годину-півтора маринуємо в цій суміші курочку.
Лимонний маринад для курки гриль
Інгредієнти: часник - 5 зубків; масло рослинне - 4 ст. ложки; сметана - 1/4 ст.; перець білий - 1/2 ч. ложки; паприка (гостра) - 1/2 ч. ложки; куркума - 1 /2 ч. ложки; каррі - 1 ч. ложка; мускатний горіх - 1/2 ч. ложки; сік лимона - 1 /4 ст.; сіль - 1 ч. ложка. Приготування Спеції для курки гриль змішуємо з сіллю, маслом, сметаною, пропущеним через прес часником і соком лимона. Ретельно обмазуємо цією кашкою тушку як зовні, так і всередині. Загортаємо в харчову плівку і залишаємо на всю ніч у холодильнику.
Сирний маринад для курки гриль
Інгредієнти: сир плавлений - 150 г; майонез - 1 ст. ложка; соус соєвий - 3 ст. ложки; мускатний горіх - 1/4 ч. ложки; мед - 1 ч. ложка; часник - 4 зубчики; перець чорний мелений - 1 /3 ч. ложки. Приготування Сир розігріваємо в мікрохвильовці до консистенції сметани. Додаємо мед, подрібнений часник, майонез, соус і приправи. Обмазуємо даної сумішшю нашу курку. Хотілося б відзначити, що особливо добре в цьому маринаді виходять курячі крильця. Залишаємо на 2 години в холодильнику.
Гірчичний маринад для курки гриль
Інгредієнти: олія оливкова - 3 ст. ложки; гірчиця - 3 ст. ложки; мед (рідкий) - 2 ст. ложки; ром - 2 ст. ложки; петрушка, кріп (сухі) - 1 ст. ложка; перець гострий (стручок) -1 шт.; сіль - за смаком. Приготування Збиваємо масло, мед і гірчицю. Поступово додаємо дрібно нарізаний (без насіння) гострий перець і трави. Вливаємо ром. Солимо. Витримуємо окости в цій суміші 2-3 години в холодильнику.