Долма в мультиварці
Якщо ви любите голубці, то страва, про яку ми зараз розповімо, вам напевно припаде до душі. Долма - східний родич наших голубців. Але якщо ми загортаємо начинку в капустяне листя, то долму загортають у листя виноградні. При цьому не обов'язково чекати літа, любителі цієї страви заготовляють продукти і на зиму, а потім готують долму круглий рік. Зараз ми вам розповімо, як приготувати долму в мультиварці.
Інгредієнти:
свинина - 350 г;
яловичина - 350 г;
рис - 100 г;
цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
петрушка - 30 г;
листя винограду;
сметана - 200 г;
томатна паста - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Готуємо фарш, пропустивши м'ясо і цибулю через м'ясорубку. З листя винограду зрізаємо товсті прожилки, якщо такі є. Опускаємо листочки в окріп хвилин на 5. У фарш додаємо рис, подрібнену петрушку, пропущений через прес часник. Солимо і перчимо за смаком. З тіста формуємо невеличкі кульки. Тепер беремо наші листочки. На внутрішню сторону біля основи листка кладемо начинку і загортаємо, спочатку загорнувши бічні сторони, а потім вже скатав рулетиком. Готуємо соус: сметану змішати з томатною пастою, солимо за смаком. При бажанні томатної пасти можна покласти і більше. У чашу мультиварки складаємо нашу долму, заливаємо отриманим соусом, доливаємо трохи води і готуємо в режимі «Гасіння» протягом 80 хвилин. Взагалі відповідь на питання, скільки готувати долму в мультиварці, залежить від використаного у фарші м'яса. Якщо переважає свинина, то час приготування скорочується. Якщо більше яловичини, то гасити потрібно не менше 15 годин.
Для долми традиційно використовують або свинину, змішану з яловичиною в рівних пропорціях, або баранину. Зараз ми розповімо, як готувати долму з бараниною на пару.
Інгредієнти:
баранина (м'якоть) - 500 г;
цибуля - 1 шт.;
курдючне сало - 50 г;
кінза - 50 г;
рис - 50 г;
сіль, чорний мелений перець - за смаком;
чорнослив, курага - 100 г;
листя винограду.
Приготування
М'ясо, сало і цибулю пропускаємо через м'ясорубку. Рис попередньо відварюємо до напівготовності. Додаємо сіль, перець, подрібнену кінзу. Все перемішуємо. Якщо ви використовуєте консервовані листя винограду, то вони не потребують попередньої обробки, якщо ж листя свіжі, потримайте їх в окропі 5 хвилин. Тепер на кожен листочок викладаємо начинку і загортаємо лист. У чашу мультиварки, яка призначена для варіння на пару укладаємо долму, перекладаючи її курагою і чорносливом. Встановлюємо режим «Варка на пару» і готуємо протягом години.
Рецепт долми в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо фарш, пропустивши м'ясо і цибулю через м'ясорубку. З листя винограду зрізаємо товсті прожилки, якщо такі є. Опускаємо листочки в окріп хвилин на 5. У фарш додаємо рис, подрібнену петрушку, пропущений через прес часник. Солимо і перчимо за смаком. З тіста формуємо невеличкі кульки. Тепер беремо наші листочки. На внутрішню сторону біля основи листка кладемо начинку і загортаємо, спочатку загорнувши бічні сторони, а потім вже скатав рулетиком. Готуємо соус: сметану змішати з томатною пастою, солимо за смаком. При бажанні томатної пасти можна покласти і більше. У чашу мультиварки складаємо нашу долму, заливаємо отриманим соусом, доливаємо трохи води і готуємо в режимі «Гасіння» протягом 80 хвилин. Взагалі відповідь на питання, скільки готувати долму в мультиварці, залежить від використаного у фарші м'яса. Якщо переважає свинина, то час приготування скорочується. Якщо більше яловичини, то гасити потрібно не менше 15 годин.
Долма в пароварці
Для долми традиційно використовують або свинину, змішану з яловичиною в рівних пропорціях, або баранину. Зараз ми розповімо, як готувати долму з бараниною на пару.
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо, сало і цибулю пропускаємо через м'ясорубку. Рис попередньо відварюємо до напівготовності. Додаємо сіль, перець, подрібнену кінзу. Все перемішуємо. Якщо ви використовуєте консервовані листя винограду, то вони не потребують попередньої обробки, якщо ж листя свіжі, потримайте їх в окропі 5 хвилин. Тепер на кожен листочок викладаємо начинку і загортаємо лист. У чашу мультиварки, яка призначена для варіння на пару укладаємо долму, перекладаючи її курагою і чорносливом. Встановлюємо режим «Варка на пару» і готуємо протягом години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Голубці у виноградному листі
Голубці у виноградному листі - це, по суті долма, блюдо з неймовірно багатою історією і географією. Долма під різними назвами присутня в кухні
Заготівля виноградного листя для долми
Долма - східне блюдо, що нагадує наші голубці, але загорнуті не в листя капусти, а у виноградне листя. Влітку проблем з приготуванням долми немає,
Як маринувати виноградні листя для долми?
Багатьом з нас довелося по душі східне блюдо - долма. Але не завжди є під рукою виноградні листя, один з головних компонентів долми. Ми пропонуємо
Як приготувати голубці в мультиварці?
З сучасною технікою готувати стало значно легше. Взяти, наприклад, голубці. Процес приготування займає багато часу, а якщо скористатися мультиварка,
Ханум в мультиварці
Узбецьку кухню хвалять у всьому світі. Вашій увазі представлено чергове смачне блюдо, яке прийшло до нас з Узбекистану. Ханум - це рулет з тіста з
Фрикадельки в мультиварці
Любите м'ясні кульки під назвою фрикадельки? Ваша сім'я від них у захваті? Спробуйте скоротити час приготування даного страви, зробивши його в