Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати голубці в мультиварці?

Як приготувати голубці в мультиварці?

19-01-2015, 12:37
1 003
Як приготувати голубці в мультиварці?
Історія походження голубців заплутана і туманна. Крупу з м'ясом, загорнуті в листя, готували в Туреччині, Греції та навіть в Китаї ще до нашої ери. Але залишимо наукові суперечки вченим мужам, а самі просто зробимо голубці на вечерю. Тим більше, що на кухні є помічниця-мультиварка, готувати в якій одне задоволення.

Рецепт приготування голубців в мультиварці


Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - 1 шт.;

  • рис - 15 склянки;

  • фарш змішаний - 700 г;

  • паста томатна - 3 ст. ложки;

  • цибуля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • м'ята сушена - 3 ч. ложки;

  • перець духмяний горошком - 4 шт.;

  • олія - для смаження;

  • сіль, перецчерний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Як зробити голубці в мультиварці? Для початку треба підготувати капустяне листя. Існує кілька способів:

  • Качан капусти вранці помістити в морозилку, а ввечері дістати і дати відтанути при кімнатній температурі. Листя стануть м'якими, і качан легко розібрати. Великі розрізаємо на 2 частини, потовщення обрізаємо або відбиваємо ножем.

  • З качана вирізаємо качан, опускаємо його в окріп. По мірі готовності розбираємо його на складові.

  • Якщо качан не занадто щільний, відокремлюємо листя і відварюємо їх 15 хвилин в мультиварці при режимі «Варка на пару».


  • Нарізаємо кубиками цибулю, тремо на крупну тертку моркву. Обсмажуємо з додаванням олії на режимі «Випічка». Половину відкладаємо, решта разом з рисом і сушеної м'ятою (вона додасть голубців неповторний аромат) додаємо у фарш. Солимо, перчимо, добре перемішуємо.
    На підготовлені капустяні листи викладаємо начинку і загортаємо «конвертиками» або «кульочками».
    Як варити голубці в мультиварці? Укладаємо голубці в контейнер. Томатну пасту розвести водою і заливаємо голубці так, щоб на палець їх покрило. Зверху викладаємо залишилася засмажку. Додаємо лавровий лист, перець горошком, улюблену приправу. Закриваємо кришкою і готуємо при режимі «Гасіння» 2 години, після ще годину витримуємо на «Підігріві».

    Як готувати голубці з грибами в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - 1 шт.;

  • крупа гречана - 300 г;

  • гриби свіжі - 300 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • олія - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Включаємо режим «Випічка», нагріваємо і без масла викладаємо нарізані пластинками печериці. Коли з грибів піде рідина, доливаємо масло і смажимо до рум'яного кольору. Додаємо нарізану кубиками цибулю, перемішуємо. Через кілька хвилин кладемо натерту на крупній тертці моркву. Обсмажуємо овочі з грибами ще 5 хвилин. Засипаємо промиту гречку і доливаємо підсоленій воду на півтора сантиметра вище її рівня. Закриваємо кришку і переходимо на режим «Гречка». Далі мультиварка все зробить сама.
    На підготовлені листки капусти загортаємо пісну начинку. Злегка обсмажуємо голубці в олії на режимі «Випічка». Потім закриваємо кришкою, переходимо на «Гасіння» і терпляче чекаємо на 2 години.

    Голубці в мультиварці на пару


    Капуста-джерело вітамінів і мінералів. Щоб зберегти їх все - вибирайте частіше режим «Варка на пару».
    Інгредієнти:

  • капуста пекінська - 1 шт.;

  • фарш з кролика - 500 г;

  • бульйон м'ясний - 1 склянка;

  • масло рослинне - 1/3 ст.;

  • петрушка - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати голубці в мультиварці?

    Начинка для цих ніжних голубців повинна бути дуже легкою, тому пропускаємо фарш через м'ясорубку 2 рази. Замість кролика цілком підійдуть курячі грудки. Фарш солимо, перчимо, вливаємо бульйон (з кролика або курки) і збиваємо начинку блендером. Додаємо рослинне масло і знову збиваємо.
    Капустяне листя опускаємо на пару хвилин в окріп, і тут же під холодну воду. Товсті частини можна відбити ножем. На готові листя викладаємо по півтори столових ложки фаршу і загортаємо конвертиками. Готуємо в мультиварці на функції «Варка на пару 30 хвилин. Подаємо гарячими зі сметаною і дрібно рубаною зеленню петрушки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Голубці в сметанному соусі
    Голубці в сметанному соусі
    Голубці - смачна, ситна та поживна страва, добре підходить для сімейних трапез у вихідні дні, а також для меню урочисто-ритуальних подій. Зараз
    Вегетаріанські голубці
    Вегетаріанські голубці
    Голубці з картоплею або рисом з овочами також мають право на існування, адже традиційному українському страви зовсім не обов'язково рясніти м'ясним
    Як приготувати заморожені голубці?
    Як приготувати заморожені голубці?
    Напівфабрикати в наш час - незамінний підручний засіб для кожної господині. З їх допомогою можна, без особливих зусиль, швидко приготувати смачну
    Голубці в мікрохвильовці
    Голубці в мікрохвильовці
    У мікрохвильовій печі можна приготувати абсолютно все що завгодно, від відварених яєць до повітряного бісквіта. У цій статті ми розповімо, як
    Ліниві голубці в мультиварці
    Ліниві голубці в мультиварці
    Рецепти ледачих голубців вже давно відомим нашим господиням. А ось як приготувати цю страву в мультиварці поки знають небагато. З цієї причини ми
    Голубці в скороварці
    Голубці в скороварці
    Страви в скороварці виходять соковитими і дуже смачними, так і процес приготування не займає багато часу. Зараз ми вам розповімо, як приготувати