Ліниві голубці в мультиварці
А ви коли-небудь замислювалися, звідки з'явилося одне з популярних у всьому світі страв - ледачі голубці? Так от, історія походження цього знаменитого продукту йде далеко в древню Грецію.
У наші дні ліниві голубці можна з легкістю приготувати не тільки на плиті, але і в мультиварці. Вони виходять дуже соковитими, ніжними і дуже апетитними. І на відміну від традиційних класичних голубців, які вимагають багато часу на приготування, значно прискорюють і полегшують весь цей процес. Отже, давайте з вами розглянемо, як приготувати ліниві голубці в мультиварці, і ви самі зробите свої висновки!
Інгредієнти:
капуста - 1 кг;
м'ясний фарш - 400 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
рис - 1 ст.;
вода - 1 ст.;
сметана - 250 мл;
томатна паста - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Для початку беремо капусту дрібно шаткуємо. Моркву чистимо, натираємо на тертці соломкою, а цибулю ріжемо півкільцями. Рис ретельно промиваємо і заливаємо водою. Потім у чашу мультиварки наливаємо трохи олії і розігріваємо його на режимі «Підсмажування». Цим часом готуємо соус: змішуємо сметану, воду, томатну пасту і гарненько перемішуємо до утворення однорідної маси. Тепер кладемо в каструлю м'ясний фарш і порізану цибулю - смажимо приблизно 7 хвилин. Потім висипаємо промитий рис і наливаємо трохи води. Все перемішуємо, тушкуємо 20 хвилин і руками формуємо невеликі котлетки, які акуратно викладаємо на дно мультиварки. Зверху кладемо нашатковану капусту і заливаємо все приготованим раніше соусом. Приправляємо сіллю, перцем по смаку, перемішуємо і закриваємо. Готуємо ліниві голубці в мультиварці спочатку 30 хвилин в режимі «Обсмажування овочів», а потім 20 хвилин під паром. От і все, як бачите приготування ледачих голубців в мультиварці, не забирає у вас багато часу і сил!
Інгредієнти:
капуста - 1 кг;
м'ясний фарш - 400 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
рис - 1 ст.;
вода - 1 ст.;
сметана - 250 мл;
томатна паста - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Капусту і ріпчасту цибулю пропускаємо через м'ясорубку разом з м'ясним фаршем. Рис промиваємо і відварюємо в злегка підсоленій воді до напівготовності. Потім змішуємо з перекрученим фаршем, солимо і перчимо за смаком. З отриманої маси формуємо ліниві голубці абсолютно будь-якої форми і викладаємо в чашу мультиварки. Наливаємо трохи олії і виставляємо режим «Обсмажування» приблизно на 7 хвилин. Потім заливаємо соусом зі сметани, томатної пасти і води, тушкуємо до повної готовності.
Інгредієнти:
капуста - 1 кг;
м'ясний фарш - 400 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
кабачки - 2 шт.;
рис - 1 ст.;
яйце - 2 шт.;
вода - 1 ст.;
сметана - 250 мл;
томатна паста - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
М'ясний фарш солимо, перчимо, додаємо дрібно порізану цибулю і терту моркву. Рис промиваємо під холодною водою і відварюємо до напівготовності. Потім дуже тонко шаткуємо капусту і ошпарюємо її окропом на 2 хвилини. Зливаємо воду і додаємо її в фарш. Кабачки очищаємо і натираємо на крупній тертці. Яйця розбиваємо в окрему миску і збиваємо до утворення пишної піни. Акуратно вводимо в наш фарш, кладемо кабачки терті і перемішуємо. Формуємо невеликі котлетки і кладемо їх у чашу мультиварки. Заливаємо соусом і готуємо 30 хвилин в режимі «Гасіння».
Готові ліниві голубці подаємо зі сметаною, прикрасивши дрібно посіченою зеленню! Приємного апетиту!
У наші дні ліниві голубці можна з легкістю приготувати не тільки на плиті, але і в мультиварці. Вони виходять дуже соковитими, ніжними і дуже апетитними. І на відміну від традиційних класичних голубців, які вимагають багато часу на приготування, значно прискорюють і полегшують весь цей процес. Отже, давайте з вами розглянемо, як приготувати ліниві голубці в мультиварці, і ви самі зробите свої висновки!
Рецепт лінивих голубців в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Для початку беремо капусту дрібно шаткуємо. Моркву чистимо, натираємо на тертці соломкою, а цибулю ріжемо півкільцями. Рис ретельно промиваємо і заливаємо водою. Потім у чашу мультиварки наливаємо трохи олії і розігріваємо його на режимі «Підсмажування». Цим часом готуємо соус: змішуємо сметану, воду, томатну пасту і гарненько перемішуємо до утворення однорідної маси. Тепер кладемо в каструлю м'ясний фарш і порізану цибулю - смажимо приблизно 7 хвилин. Потім висипаємо промитий рис і наливаємо трохи води. Все перемішуємо, тушкуємо 20 хвилин і руками формуємо невеликі котлетки, які акуратно викладаємо на дно мультиварки. Зверху кладемо нашатковану капусту і заливаємо все приготованим раніше соусом. Приправляємо сіллю, перцем по смаку, перемішуємо і закриваємо. Готуємо ліниві голубці в мультиварці спочатку 30 хвилин в режимі «Обсмажування овочів», а потім 20 хвилин під паром. От і все, як бачите приготування ледачих голубців в мультиварці, не забирає у вас багато часу і сил!
Рецепт дуже ледачих голубців в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Капусту і ріпчасту цибулю пропускаємо через м'ясорубку разом з м'ясним фаршем. Рис промиваємо і відварюємо в злегка підсоленій воді до напівготовності. Потім змішуємо з перекрученим фаршем, солимо і перчимо за смаком. З отриманої маси формуємо ліниві голубці абсолютно будь-якої форми і викладаємо в чашу мультиварки. Наливаємо трохи олії і виставляємо режим «Обсмажування» приблизно на 7 хвилин. Потім заливаємо соусом зі сметани, томатної пасти і води, тушкуємо до повної готовності.
Ліниві голубці з кабачком в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясний фарш солимо, перчимо, додаємо дрібно порізану цибулю і терту моркву. Рис промиваємо під холодною водою і відварюємо до напівготовності. Потім дуже тонко шаткуємо капусту і ошпарюємо її окропом на 2 хвилини. Зливаємо воду і додаємо її в фарш. Кабачки очищаємо і натираємо на крупній тертці. Яйця розбиваємо в окрему миску і збиваємо до утворення пишної піни. Акуратно вводимо в наш фарш, кладемо кабачки терті і перемішуємо. Формуємо невеликі котлетки і кладемо їх у чашу мультиварки. Заливаємо соусом і готуємо 30 хвилин в режимі «Гасіння».
Готові ліниві голубці подаємо зі сметаною, прикрасивши дрібно посіченою зеленню! Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Ліниві голубці на сковороді
Голубці - страва смачна, ситна та поживна чудово підходить як для столу урочисто-ритуальних подій і свят, так і для повсякденного сімейного меню. І
Вегетаріанські голубці
Голубці з картоплею або рисом з овочами також мають право на існування, адже традиційному українському страви зовсім не обов'язково рясніти м'ясним
Ліниві голубці в духовці
Ліниві голубці на те і ледачі, що готуються швидко і без всяких турбот. Кілька рецептів простого страви ми підібрали для вас в цій статті.
Голубці в мікрохвильовці
У мікрохвильовій печі можна приготувати абсолютно все що завгодно, від відварених яєць до повітряного бісквіта. У цій статті ми розповімо, як
Гречаний суп в мультиварці
Гречаний суп - смачне перше блюдо, яке можна приготувати не тільки на плиті, але і в мультиварці. Рецептів для цього дуже багато, тому ми вибрали
Голубці в скороварці
Страви в скороварці виходять соковитими і дуже смачними, так і процес приготування не займає багато часу. Зараз ми вам розповімо, як приготувати