Ліниві голубці в духовці
Голубці люблять багато. Але ось часу на їх приготування потрібно досить багато. Ми ж вам зараз розповімо, як приготувати ліниві голубці в духовці. У польській кулінарії це блюдо називається бігос. Традиційно в якості гарніру до нього подавали гречану кашу. Нижче наведено кілька рецептів смачних голубців в духовці. Вибирайте той, що вам сподобається більше і приступайте до приготування.
Інгредієнти:
Для голубців:
фарш свинячий - 600 г;
цибуля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
рис круглий - 60 г;
білокачанна капуста - 800 г;
яйця - 2 шт.;
сіль, чорний мелений перець - за смаком;
рослинна олія для смаження.
Для соусу:
томатний сік - 400 г;
сметана - 100 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до готовності. Промитий рис заливаємо водою і варимо до м'якості. Потім перекладаємо його в друшляк і знову промиваємо. Подрібнюємо капусту: зручно спочатку порізати її соломкою, а потім ще подрібнити на дрібні квадратики.
Змішуємо фарш з рисом, цибулею, морквою і капустою. Додаємо яйця і сіль з перцем за смаком. Масу добре вимішуємо. З отриманого фаршу формуємо невеликі котлетки і обсмажуємо їх на сковороді з добре розігрітою рослинною олією до рум'яної скоринки. До готовності доводити не потрібно. Після цього перекладаємо ліниві голубці в глибоку ємність для запікання.
Готуємо соус: змішуємо томатний сік зі сметаною, солимо і перчимо за смаком. Заливаємо голубці отриманим соусом і запікаємо в духовці 45-50 хвилин.
Інгредієнти:
свинина - 05 кг;
капуста - 500 г;
цибуля - 100 г;
морква - 200 г;
рис - 200 г;
яйця - 1 шт.;
томатна паста - 50 р;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Рис відварюємо до напівготовності в підсоленій воді, після чого промиваємо. Капусту шаткуємо й варимо до м'якості. З м'яса робимо фарш, пропустивши його через м'ясорубку. Половину цибулі і моркви подрібнюємо за допомогою блендера. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо яйце, солимо, перчимо за смаком і вимішуємо. З отриманої маси формуємо кульки і перекладаємо їх у форму для запікання.
Готуємо соус: обсмажуємо на рослинній олії цибулю і моркву до рум'яності, додаємо до овочів томатну пасту, перемішуємо, можна додати сіль і цукор за смаком. Виливаємо в сковороду 300 мл води, доводимо масу до кипіння і заливаємо її голубці. Розігріваємо духовку до 200 градусів і відправляємо в неї наші ліниві голубці. Запікаємо близько 40 хвилин.
Інгредієнти:
свинячий фарш - 500 г;
капуста - 400 г;
цибуля (середня) - 3 шт.;
морква (велика) - 2 шт.;
яйця - 1 шт.;
сіль, спеції - за смаком.
Для соусу:
сметана - 500 г;
сіль, перець, сушений часник - за смаком;
борошно - 1 ч. ложка;
вода - 150 мл
Приготування
Капусту дрібно нарізаємо (чим дрібніше, тим краще). Заливаємо її окропом на 5-7 хвилин. У фарш додаємо капусту, яйце, сіль і спеції за смаком. Все добре перемішуємо. Формуємо невеликі котлетки. Щоб фарш не лип до рук, їх потрібно постійно змочувати водою. Обсмажуємо голубці на олії до рум'яності з двох сторін.
Готуємо соус: подрібнюємо моркву і цибулю, обсмажуємо їх на рослинній олії. Додаємо в сковороду сметану, спеції і воду, в якої попередньо розмішали борошно. Добре все перемішуємо і заливаємо сметанним соусом голубці, попередньо викладені у форму для запікання. В розігрітій духовці готуємо страву хвилин 30-40. Подаємо голубці, запечені в духовці, у гарячому вигляді, за бажанням посипавши подрібненою зеленню.
Як бачите, приготування ледачих голубців в духовці, процес, дійсно, зовсім нескладний. І якщо при приготуванні традиційних голубців потрібні певні навички, то в даному випадку все просто - не вийде вони просто не можуть. Так що вперед на кухню готувати смачну страву для своєї родини!
Голубці ліниві - рецепт в духовці
Інгредієнти:
Для голубців:
Для соусу:
Приготування
Цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до готовності. Промитий рис заливаємо водою і варимо до м'якості. Потім перекладаємо його в друшляк і знову промиваємо. Подрібнюємо капусту: зручно спочатку порізати її соломкою, а потім ще подрібнити на дрібні квадратики.
Змішуємо фарш з рисом, цибулею, морквою і капустою. Додаємо яйця і сіль з перцем за смаком. Масу добре вимішуємо. З отриманого фаршу формуємо невеликі котлетки і обсмажуємо їх на сковороді з добре розігрітою рослинною олією до рум'яної скоринки. До готовності доводити не потрібно. Після цього перекладаємо ліниві голубці в глибоку ємність для запікання.
Готуємо соус: змішуємо томатний сік зі сметаною, солимо і перчимо за смаком. Заливаємо голубці отриманим соусом і запікаємо в духовці 45-50 хвилин.
Приготування голубців в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Рис відварюємо до напівготовності в підсоленій воді, після чого промиваємо. Капусту шаткуємо й варимо до м'якості. З м'яса робимо фарш, пропустивши його через м'ясорубку. Половину цибулі і моркви подрібнюємо за допомогою блендера. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо яйце, солимо, перчимо за смаком і вимішуємо. З отриманої маси формуємо кульки і перекладаємо їх у форму для запікання.
Готуємо соус: обсмажуємо на рослинній олії цибулю і моркву до рум'яності, додаємо до овочів томатну пасту, перемішуємо, можна додати сіль і цукор за смаком. Виливаємо в сковороду 300 мл води, доводимо масу до кипіння і заливаємо її голубці. Розігріваємо духовку до 200 градусів і відправляємо в неї наші ліниві голубці. Запікаємо близько 40 хвилин.
Ліниві голубці в духовці зі сметаною
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Капусту дрібно нарізаємо (чим дрібніше, тим краще). Заливаємо її окропом на 5-7 хвилин. У фарш додаємо капусту, яйце, сіль і спеції за смаком. Все добре перемішуємо. Формуємо невеликі котлетки. Щоб фарш не лип до рук, їх потрібно постійно змочувати водою. Обсмажуємо голубці на олії до рум'яності з двох сторін.
Готуємо соус: подрібнюємо моркву і цибулю, обсмажуємо їх на рослинній олії. Додаємо в сковороду сметану, спеції і воду, в якої попередньо розмішали борошно. Добре все перемішуємо і заливаємо сметанним соусом голубці, попередньо викладені у форму для запікання. В розігрітій духовці готуємо страву хвилин 30-40. Подаємо голубці, запечені в духовці, у гарячому вигляді, за бажанням посипавши подрібненою зеленню.
Як бачите, приготування ледачих голубців в духовці, процес, дійсно, зовсім нескладний. І якщо при приготуванні традиційних голубців потрібні певні навички, то в даному випадку все просто - не вийде вони просто не можуть. Так що вперед на кухню готувати смачну страву для своєї родини!
Рекомендуємо добрі рецепти
Голубці з курячим фаршем - рецепт
Голубці - страва ситне і, безсумнівно, смачне. Їх готують і з м'ясною начинкою, і з овочевою - тоді виходять вегетаріанські. У цій статті ми вам
Вегетаріанські голубці
Голубці з картоплею або рисом з овочами також мають право на існування, адже традиційному українському страви зовсім не обов'язково рясніти м'ясним
Як приготувати заморожені голубці?
Напівфабрикати в наш час - незамінний підручний засіб для кожної господині. З їх допомогою можна, без особливих зусиль, швидко приготувати смачну
Голубці в мікрохвильовці
У мікрохвильовій печі можна приготувати абсолютно все що завгодно, від відварених яєць до повітряного бісквіта. У цій статті ми розповімо, як
Ліниві голубці в мультиварці
Рецепти ледачих голубців вже давно відомим нашим господиням. А ось як приготувати цю страву в мультиварці поки знають небагато. З цієї причини ми
Голубці в скороварці
Страви в скороварці виходять соковитими і дуже смачними, так і процес приготування не займає багато часу. Зараз ми вам розповімо, як приготувати