Голубці з курячим фаршем - рецепт
Голубці - ситна страва і, безсумнівно, смачне. Їх готують і з м'ясною начинкою, і з овочевою - тоді виходять вегетаріанські голубці . У цій статті ми вам розповімо, як приготувати голубці з курячим фаршем.
Інгредієнти:
курячий фарш - 05 кг;
рис - 05 склянки;
капуста - 1 кг;
сметана - 250 г;
цибуля - 200 г;
часник - 3 зубчики;
морква - 200 г;
помідори - 200 г;
рослинна олія;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Рис відварюємо до напівготовності, а потім відкидаємо на друшляк. Цибулю ріжемо дрібними кубиками, а моркву натираємо на тертці. На сковороду наливаємо близько столової ложки рослинної олії і обсмажуємо цибулю з морквою. У глибокій мисці змішуємо фарш, рис і половину засмажки. Капусту розбираємо по листочкам. А потім опускаємо їх у окріп приблизно на хвилину. Після цього зрізаємо ущільнення біля основи листків і викладаємо начинку. Звертаємо конвертом і викладаємо заготовки на деко. Ріжемо кубиками помідори і перепустками часник через прес.
Викладаємо овочі в сковороду і тушкуємо приблизно 5 хвилин. Потім додаємо сметану, перемішуємо і на невеликому вогні тушкуємо 10 хвилин. Заливаємо голубці отриманим соусом і відправляємо в духовку. Запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Інгредієнти:
філе куряче - 400 г;
морква - 200 г;
цибуля - 100 г;
капуста - 150 г;
геркулес - 100 г;
яйця - 1 шт.;
зелень;
сметана - 1 ст. ложка;
томатна паста - 1 ст. ложка;
вода - 100 мл
Приготування
Промите і обсушенное куряче філе пропускаємо через м'ясорубку. Так само чинимо з цибулею, морквою і капустою. Все це ретельно перемішуємо, додаємо яйце, геркулес, сіль, перець і подрібнену зелень. Знову все перемішуємо. Формуємо з отриманого фаршу коржі за типом котлет і обсмажуємо їх на сковороді з розігрітим маслом до рум'яності. Окремо змішуємо томатну пасту, сметану і воду і поливаємо ліниві голубці цим соусом. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо ледачі курячі голубці на невеликому вогні 25 хвилин.
Інгредієнти:
пекінська капуста - 1 шт.;
куряче філе - 600 г;
вершки - 150 мл;
яйця - 1 шт.;
рис - 1 /3 склянки;
цибуля - 100 г;
морква - 150 г;
сметана - 200 г;
томатна паста - 1 ст. ложка.
Приготування
Рис отоварюємо практично до готовності. Беремо пекінську капусту розбираємо її на листочки і стороною, яка прилягала до основи, відправляємо хвилини в окріп на 2. Куряче філе подрібнюємо за допомогою блендера, вливаємо вершки (50 мл), вбиваємо яйце, додаємо рис, сіль, спеції і перемішуємо. На край кожного підготовленого капустяного листка кладемо трохи фаршу і звертаємо конвертиком.
Укладаємо голубці у форму. Тепер готуємо заправку: моркву і цибулю подрібнюємо, після цього тушкуємо їх на сковороді до м'якого стану. Сметану змішати з томатною пастою і вершками, викладаємо моркву з цибулею і перемішуємо, підсолюємо за смаком. Заливаємо голубці отриманою сумішшю. Вона повинна покривати голубці повністю, якщо ж її мало, можна додати води. Форму накриваємо фольгою і відправляємо в духовку. При температурі 200 градусів запікаємо півгодини. Після цього знімаємо фольгу і відправляємо голубці підрум'янитися ще хвилин на 10-15.
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 15 кг;
курячий фарш - 600 г;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
відварений рис - 250 г;
томатний сік - 700 мл;
кінза - 25 г;
петрушка - 25 г;
вода - 200 мл;
цукор - 1 ст. ложка.
Приготування
У каструлю з киплячою водою опускаємо вимиту головку капусти. Проварюємо 7-10 хвилин, поки листя не стануть легко відділятися. Тим часом займаємося начинкою: моркву тремо на крупній тертці, а цибулю подрібнюємо. Пасеруємо овочі на рослинному маслі. Рис відварюємо практично до готовності в підсоленій воді. Змішуємо курячий фарш з морквою, цибулею і рисом, туди ж додаємо подрібнену зелень кінзи і петрушки. В листках капусти зрізаємо ущільнення.
На край листа кладемо начинку і формуємо голубець. Решту капусту шаткуємо тонкою соломкою і викладаємо на дно каструлі, де будемо гасити голубці. Зверху викладаємо голубці. Готуємо заливку: змішуємо томатний сік (бажано домашній) змішуємо з водою, додаємо цукор і сіль за смаком. Заливаємо голубці і тушкуємо близько години на невеликому вогні. Подавати до столу їх можна, полив майонезом або сметаною.
Голубці з курячого фаршу
Інгредієнти:
Приготування
Рис відварюємо до напівготовності, а потім відкидаємо на друшляк. Цибулю ріжемо дрібними кубиками, а моркву натираємо на тертці. На сковороду наливаємо близько столової ложки рослинної олії і обсмажуємо цибулю з морквою. У глибокій мисці змішуємо фарш, рис і половину засмажки. Капусту розбираємо по листочкам. А потім опускаємо їх у окріп приблизно на хвилину. Після цього зрізаємо ущільнення біля основи листків і викладаємо начинку. Звертаємо конвертом і викладаємо заготовки на деко. Ріжемо кубиками помідори і перепустками часник через прес.
Викладаємо овочі в сковороду і тушкуємо приблизно 5 хвилин. Потім додаємо сметану, перемішуємо і на невеликому вогні тушкуємо 10 хвилин. Заливаємо голубці отриманим соусом і відправляємо в духовку. Запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Ліниві голубці з курячого фаршу
Інгредієнти:
Приготування
Промите і обсушенное куряче філе пропускаємо через м'ясорубку. Так само чинимо з цибулею, морквою і капустою. Все це ретельно перемішуємо, додаємо яйце, геркулес, сіль, перець і подрібнену зелень. Знову все перемішуємо. Формуємо з отриманого фаршу коржі за типом котлет і обсмажуємо їх на сковороді з розігрітим маслом до рум'яності. Окремо змішуємо томатну пасту, сметану і воду і поливаємо ліниві голубці цим соусом. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо ледачі курячі голубці на невеликому вогні 25 хвилин.
Рецепт голубців з курячого фаршу
Інгредієнти:
Приготування
Рис отоварюємо практично до готовності. Беремо пекінську капусту розбираємо її на листочки і стороною, яка прилягала до основи, відправляємо хвилини в окріп на 2. Куряче філе подрібнюємо за допомогою блендера, вливаємо вершки (50 мл), вбиваємо яйце, додаємо рис, сіль, спеції і перемішуємо. На край кожного підготовленого капустяного листка кладемо трохи фаршу і звертаємо конвертиком.
Укладаємо голубці у форму. Тепер готуємо заправку: моркву і цибулю подрібнюємо, після цього тушкуємо їх на сковороді до м'якого стану. Сметану змішати з томатною пастою і вершками, викладаємо моркву з цибулею і перемішуємо, підсолюємо за смаком. Заливаємо голубці отриманою сумішшю. Вона повинна покривати голубці повністю, якщо ж її мало, можна додати води. Форму накриваємо фольгою і відправляємо в духовку. При температурі 200 градусів запікаємо півгодини. Після цього знімаємо фольгу і відправляємо голубці підрум'янитися ще хвилин на 10-15.
Курячі голубці
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю з киплячою водою опускаємо вимиту головку капусти. Проварюємо 7-10 хвилин, поки листя не стануть легко відділятися. Тим часом займаємося начинкою: моркву тремо на крупній тертці, а цибулю подрібнюємо. Пасеруємо овочі на рослинному маслі. Рис відварюємо практично до готовності в підсоленій воді. Змішуємо курячий фарш з морквою, цибулею і рисом, туди ж додаємо подрібнену зелень кінзи і петрушки. В листках капусти зрізаємо ущільнення.
На край листа кладемо начинку і формуємо голубець. Решту капусту шаткуємо тонкою соломкою і викладаємо на дно каструлі, де будемо гасити голубці. Зверху викладаємо голубці. Готуємо заливку: змішуємо томатний сік (бажано домашній) змішуємо з водою, додаємо цукор і сіль за смаком. Заливаємо голубці і тушкуємо близько години на невеликому вогні. Подавати до столу їх можна, полив майонезом або сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Голубці в сметанному соусі
Голубці - смачна, ситна та поживна страва, добре підходить для сімейних трапез у вихідні дні, а також для меню урочисто-ритуальних подій. Зараз
Вегетаріанські голубці
Голубці з картоплею або рисом з овочами також мають право на існування, адже традиційному українському страви зовсім не обов'язково рясніти м'ясним
Ліниві голубці в духовці
Ліниві голубці на те і ледачі, що готуються швидко і без всяких турбот. Кілька рецептів простого страви ми підібрали для вас в цій статті.
Як приготувати заморожені голубці?
Напівфабрикати в наш час - незамінний підручний засіб для кожної господині. З їх допомогою можна, без особливих зусиль, швидко приготувати смачну
Голубці в мікрохвильовці
У мікрохвильовій печі можна приготувати абсолютно все що завгодно, від відварених яєць до повітряного бісквіта. У цій статті ми розповімо, як
Голубці в скороварці
Страви в скороварці виходять соковитими і дуже смачними, так і процес приготування не займає багато часу. Зараз ми вам розповімо, як приготувати