Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Голубці з курячим фаршем - рецепт

Голубці з курячим фаршем - рецепт

21-03-2015, 19:51
5 570
Голубці з курячим фаршем - рецепт
Голубці - ситна страва і, безсумнівно, смачне. Їх готують і з м'ясною начинкою, і з овочевою - тоді виходять вегетаріанські голубці . У цій статті ми вам розповімо, як приготувати голубці з курячим фаршем.

Голубці з курячого фаршу


Інгредієнти:

  • курячий фарш - 05 кг;

  • рис - 05 склянки;

  • капуста - 1 кг;

  • сметана - 250 г;

  • цибуля - 200 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • морква - 200 г;

  • помідори - 200 г;

  • рослинна олія;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Рис відварюємо до напівготовності, а потім відкидаємо на друшляк. Цибулю ріжемо дрібними кубиками, а моркву натираємо на тертці. На сковороду наливаємо близько столової ложки рослинної олії і обсмажуємо цибулю з морквою. У глибокій мисці змішуємо фарш, рис і половину засмажки. Капусту розбираємо по листочкам. А потім опускаємо їх у окріп приблизно на хвилину. Після цього зрізаємо ущільнення біля основи листків і викладаємо начинку. Звертаємо конвертом і викладаємо заготовки на деко. Ріжемо кубиками помідори і перепустками часник через прес.
    Викладаємо овочі в сковороду і тушкуємо приблизно 5 хвилин. Потім додаємо сметану, перемішуємо і на невеликому вогні тушкуємо 10 хвилин. Заливаємо голубці отриманим соусом і відправляємо в духовку. Запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

    Ліниві голубці з курячого фаршу


    Інгредієнти:

  • філе куряче - 400 г;

  • морква - 200 г;

  • цибуля - 100 г;

  • капуста - 150 г;

  • геркулес - 100 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • зелень;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • вода - 100 мл


  • Приготування
    Промите і обсушенное куряче філе пропускаємо через м'ясорубку. Так само чинимо з цибулею, морквою і капустою. Все це ретельно перемішуємо, додаємо яйце, геркулес, сіль, перець і подрібнену зелень. Знову все перемішуємо. Формуємо з отриманого фаршу коржі за типом котлет і обсмажуємо їх на сковороді з розігрітим маслом до рум'яності. Окремо змішуємо томатну пасту, сметану і воду і поливаємо ліниві голубці цим соусом. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо ледачі курячі голубці на невеликому вогні 25 хвилин.

    Рецепт голубців з курячого фаршу


    Інгредієнти:

  • пекінська капуста - 1 шт.;

  • куряче філе - 600 г;

  • вершки - 150 мл;

  • яйця - 1 шт.;

  • рис - 1 /3 склянки;

  • цибуля - 100 г;

  • морква - 150 г;

  • сметана - 200 г;

  • томатна паста - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Рис отоварюємо практично до готовності. Беремо пекінську капусту розбираємо її на листочки і стороною, яка прилягала до основи, відправляємо хвилини в окріп на 2. Куряче філе подрібнюємо за допомогою блендера, вливаємо вершки (50 мл), вбиваємо яйце, додаємо рис, сіль, спеції і перемішуємо. На край кожного підготовленого капустяного листка кладемо трохи фаршу і звертаємо конвертиком.
    Укладаємо голубці у форму. Тепер готуємо заправку: моркву і цибулю подрібнюємо, після цього тушкуємо їх на сковороді до м'якого стану. Сметану змішати з томатною пастою і вершками, викладаємо моркву з цибулею і перемішуємо, підсолюємо за смаком. Заливаємо голубці отриманою сумішшю. Вона повинна покривати голубці повністю, якщо ж її мало, можна додати води. Форму накриваємо фольгою і відправляємо в духовку. При температурі 200 градусів запікаємо півгодини. Після цього знімаємо фольгу і відправляємо голубці підрум'янитися ще хвилин на 10-15.

    Курячі голубці


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 15 кг;

  • курячий фарш - 600 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • відварений рис - 250 г;

  • томатний сік - 700 мл;

  • кінза - 25 г;

  • петрушка - 25 г;

  • вода - 200 мл;

  • цукор - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    У каструлю з киплячою водою опускаємо вимиту головку капусти. Проварюємо 7-10 хвилин, поки листя не стануть легко відділятися. Тим часом займаємося начинкою: моркву тремо на крупній тертці, а цибулю подрібнюємо.
    Голубці з курячим фаршем - рецепт
    Пасеруємо овочі на рослинному маслі. Рис відварюємо практично до готовності в підсоленій воді. Змішуємо курячий фарш з морквою, цибулею і рисом, туди ж додаємо подрібнену зелень кінзи і петрушки. В листках капусти зрізаємо ущільнення.
    На край листа кладемо начинку і формуємо голубець. Решту капусту шаткуємо тонкою соломкою і викладаємо на дно каструлі, де будемо гасити голубці. Зверху викладаємо голубці. Готуємо заливку: змішуємо томатний сік (бажано домашній) змішуємо з водою, додаємо цукор і сіль за смаком. Заливаємо голубці і тушкуємо близько години на невеликому вогні. Подавати до столу їх можна, полив майонезом або сметаною.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Голубці в сметанному соусі
    Голубці в сметанному соусі
    Голубці - смачна, ситна та поживна страва, добре підходить для сімейних трапез у вихідні дні, а також для меню урочисто-ритуальних подій. Зараз
    Вегетаріанські голубці
    Вегетаріанські голубці
    Голубці з картоплею або рисом з овочами також мають право на існування, адже традиційному українському страви зовсім не обов'язково рясніти м'ясним
    Ліниві голубці в духовці
    Ліниві голубці в духовці
    Ліниві голубці на те і ледачі, що готуються швидко і без всяких турбот. Кілька рецептів простого страви ми підібрали для вас в цій статті.
    Як приготувати заморожені голубці?
    Як приготувати заморожені голубці?
    Напівфабрикати в наш час - незамінний підручний засіб для кожної господині. З їх допомогою можна, без особливих зусиль, швидко приготувати смачну
    Голубці в мікрохвильовці
    Голубці в мікрохвильовці
    У мікрохвильовій печі можна приготувати абсолютно все що завгодно, від відварених яєць до повітряного бісквіта. У цій статті ми розповімо, як
    Голубці в скороварці
    Голубці в скороварці
    Страви в скороварці виходять соковитими і дуже смачними, так і процес приготування не займає багато часу. Зараз ми вам розповімо, як приготувати