Голубці - ситна страва і, безсумнівно, смачне. Їх готують і з м'ясною начинкою, і з овочевою - тоді виходять вегетаріанські голубці . У цій статті ми вам розповімо, як приготувати голубці з курячим фаршем.
Голубці з курячого фаршу
Інгредієнти: курячий фарш - 05 кг; рис - 05 склянки; капуста - 1 кг; сметана - 250 г; цибуля - 200 г; часник - 3 зубчики; морква - 200 г; помідори - 200 г; рослинна олія; сіль, спеції - за смаком. Приготування Рис відварюємо до напівготовності, а потім відкидаємо на друшляк. Цибулю ріжемо дрібними кубиками, а моркву натираємо на тертці. На сковороду наливаємо близько столової ложки рослинної олії і обсмажуємо цибулю з морквою. У глибокій мисці змішуємо фарш, рис і половину засмажки. Капусту розбираємо по листочкам. А потім опускаємо їх у окріп приблизно на хвилину. Після цього зрізаємо ущільнення біля основи листків і викладаємо начинку. Звертаємо конвертом і викладаємо заготовки на деко. Ріжемо кубиками помідори і перепустками часник через прес.
Викладаємо овочі в сковороду і тушкуємо приблизно 5 хвилин. Потім додаємо сметану, перемішуємо і на невеликому вогні тушкуємо 10 хвилин. Заливаємо голубці отриманим соусом і відправляємо в духовку. Запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Ліниві голубці з курячого фаршу
Інгредієнти: філе куряче - 400 г; морква - 200 г; цибуля - 100 г; капуста - 150 г; геркулес - 100 г; яйця - 1 шт.; зелень; сметана - 1 ст. ложка; томатна паста - 1 ст. ложка; вода - 100 мл Приготування Промите і обсушенное куряче філе пропускаємо через м'ясорубку. Так само чинимо з цибулею, морквою і капустою. Все це ретельно перемішуємо, додаємо яйце, геркулес, сіль, перець і подрібнену зелень. Знову все перемішуємо. Формуємо з отриманого фаршу коржі за типом котлет і обсмажуємо їх на сковороді з розігрітим маслом до рум'яності. Окремо змішуємо томатну пасту, сметану і воду і поливаємо ліниві голубці цим соусом. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо ледачі курячі голубці на невеликому вогні 25 хвилин.
Рецепт голубців з курячого фаршу
Інгредієнти: пекінська капуста - 1 шт.; куряче філе - 600 г; вершки - 150 мл; яйця - 1 шт.; рис - 1 /3 склянки; цибуля - 100 г; морква - 150 г; сметана - 200 г; томатна паста - 1 ст. ложка. Приготування Рис отоварюємо практично до готовності. Беремо пекінську капусту розбираємо її на листочки і стороною, яка прилягала до основи, відправляємо хвилини в окріп на 2. Куряче філе подрібнюємо за допомогою блендера, вливаємо вершки (50 мл), вбиваємо яйце, додаємо рис, сіль, спеції і перемішуємо. На край кожного підготовленого капустяного листка кладемо трохи фаршу і звертаємо конвертиком.
Укладаємо голубці у форму. Тепер готуємо заправку: моркву і цибулю подрібнюємо, після цього тушкуємо їх на сковороді до м'якого стану. Сметану змішати з томатною пастою і вершками, викладаємо моркву з цибулею і перемішуємо, підсолюємо за смаком. Заливаємо голубці отриманою сумішшю. Вона повинна покривати голубці повністю, якщо ж її мало, можна додати води. Форму накриваємо фольгою і відправляємо в духовку. При температурі 200 градусів запікаємо півгодини. Після цього знімаємо фольгу і відправляємо голубці підрум'янитися ще хвилин на 10-15.
Курячі голубці
Інгредієнти: білокачанна капуста - 15 кг; курячий фарш - 600 г; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; відварений рис - 250 г; томатний сік - 700 мл; кінза - 25 г; петрушка - 25 г; вода - 200 мл; цукор - 1 ст. ложка. Приготування У каструлю з киплячою водою опускаємо вимиту головку капусти. Проварюємо 7-10 хвилин, поки листя не стануть легко відділятися. Тим часом займаємося начинкою: моркву тремо на крупній тертці, а цибулю подрібнюємо.
Пасеруємо овочі на рослинному маслі. Рис відварюємо практично до готовності в підсоленій воді. Змішуємо курячий фарш з морквою, цибулею і рисом, туди ж додаємо подрібнену зелень кінзи і петрушки. В листках капусти зрізаємо ущільнення.
На край листа кладемо начинку і формуємо голубець. Решту капусту шаткуємо тонкою соломкою і викладаємо на дно каструлі, де будемо гасити голубці. Зверху викладаємо голубці. Готуємо заливку: змішуємо томатний сік (бажано домашній) змішуємо з водою, додаємо цукор і сіль за смаком. Заливаємо голубці і тушкуємо близько години на невеликому вогні. Подавати до столу їх можна, полив майонезом або сметаною.