Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Голубці в сметанному соусі

Голубці в сметанному соусі

21-03-2015, 19:46
2 141
Голубці в сметанному соусі
Голубці - смачна, ситна та поживна страва, добре підходить для сімейних трапез у вихідні дні, а також для меню урочисто-ритуальних подій.
Звичайно голубці подають з різними соусами, в тому числі, з сметанним соусом .

Рецепт голубців в сметанному соусі


Розповімо, як приготувати це чудове блюдо (слід зауважити, що його можна готувати без м'яса, замість рису використовувати перловку або навіть гречку).
Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - 1 качан і капустяне листя, підготовлені заздалегідь (можна придбати на ринку);

  • м'ясний фарш змішаний - близько 600 г;

  • рис варений - 1-2 склянки;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • зелень свіжа різна;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • сухі спеції різні;

  • олія для обсмажування;

  • сметана-150-200 мл


  • Приготування
    Капусту розбираємо на листя і запарюємо окропом. Тримаємо деякий час і зливаємо воду. Якщо листя не стали достатньо м'якими, процедуру повторюємо. Жорсткі частини листя (ближче до качані) відрізаємо.
    Готуємо начинку. На сковороді обсмажуємо або пасеруємо дрібно нарізану цибулю і моркву, натерту на середній тертці. Додаємо спеції і м'ясний фарш. Обсмажуємо все разом, перемішуючи лопаткою, до зміни кольору фаршу. Можна просто змішати цибульно-морквяну пасеровку з сирим фаршем. Додаємо дрібно посічену зелень і перемішуємо. На край кожного капустяного листа викладаємо довгастий грудочку фаршу і загортаємо голубець на манер конвертика (як млинець з начинкою).
    Голубці закладаємо в сотейник. Заливаємо гарячою водою з чайника. Води повинно бути достатньо, але вона не повинна закривати голубці повністю - лише до половини або на 2/3. Варимо голубці на слабкому вогні протягом 30-40 хвилин (при необхідності можна трохи підлити води, але гарячої). Викладаємо на сервірувальне блюдо.
    Готуємо соус. Товчений або продавлений через ручний прес часник змішуємо зі сметаною і приправляємо спеціями. Соус не кип'ятимо, інакше він втратить більшу частину корисних властивостей і змінить текстуру. Соус подаємо окремо.
    Голубці під сметанним соусом, безумовно, сподобаються вашим друзям і домашнім.
    Голубці в томатно-сметанному соусі готуються точно так само, як і в попередньому рецепті (див. вище), тільки до певної кількості сметани додайте 1-2 столові ложки томат-пасти. Не кип'ятіть соус, вибирайте томат-пасту без консервантів (без оцту, олії, солі і
    Голубці в сметанному соусі
    хімічних добавок), томат - сам по собі чудовий консервант.

    «Ліниві» голубці зі сметанним соусом


    Якщо вам не хочеться возитися і лінь, що називається, крутити голубці, можна приготувати «ліниві» голубці зі сметанним соусом. Пропорції практично ті ж (див. вище), тільки капусти менше.
    Приготування
    У сковороді обсмажуємо цибулю і моркву, потім додаємо м'ясний фарш і нашатковану капусту. Тушкуємо все разом близько 15-20 хвилин. Соус подаємо окремо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Ліниві голубці на сковороді
    Ліниві голубці на сковороді
    Голубці - страва смачна, ситна та поживна чудово підходить як для столу урочисто-ритуальних подій і свят, так і для повсякденного сімейного меню. І
    Голубці з курячим фаршем - рецепт
    Голубці з курячим фаршем - рецепт
    Голубці - страва ситне і, безсумнівно, смачне. Їх готують і з м'ясною начинкою, і з овочевою - тоді виходять вегетаріанські. У цій статті ми вам
    Ліниві голубці в духовці
    Ліниві голубці в духовці
    Ліниві голубці на те і ледачі, що готуються швидко і без всяких турбот. Кілька рецептів простого страви ми підібрали для вас в цій статті.
    Як приготувати заморожені голубці?
    Як приготувати заморожені голубці?
    Напівфабрикати в наш час - незамінний підручний засіб для кожної господині. З їх допомогою можна, без особливих зусиль, швидко приготувати смачну
    Голубці в мікрохвильовці
    Голубці в мікрохвильовці
    У мікрохвильовій печі можна приготувати абсолютно все що завгодно, від відварених яєць до повітряного бісквіта. У цій статті ми розповімо, як
    Голубці в скороварці
    Голубці в скороварці
    Страви в скороварці виходять соковитими і дуже смачними, так і процес приготування не займає багато часу. Зараз ми вам розповімо, як приготувати