Голубці в сметанному соусі
Голубці - смачна, ситна та поживна страва, добре підходить для сімейних трапез у вихідні дні, а також для меню урочисто-ритуальних подій.
Звичайно голубці подають з різними соусами, в тому числі, з сметанним соусом .
Розповімо, як приготувати це чудове блюдо (слід зауважити, що його можна готувати без м'яса, замість рису використовувати перловку або навіть гречку).
Інгредієнти:
капуста білокачанна - 1 качан і капустяне листя, підготовлені заздалегідь (можна придбати на ринку);
м'ясний фарш змішаний - близько 600 г;
рис варений - 1-2 склянки;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
зелень свіжа різна;
часник - 2-3 зубчики;
сухі спеції різні;
олія для обсмажування;
сметана-150-200 мл
Приготування
Капусту розбираємо на листя і запарюємо окропом. Тримаємо деякий час і зливаємо воду. Якщо листя не стали достатньо м'якими, процедуру повторюємо. Жорсткі частини листя (ближче до качані) відрізаємо.
Готуємо начинку. На сковороді обсмажуємо або пасеруємо дрібно нарізану цибулю і моркву, натерту на середній тертці. Додаємо спеції і м'ясний фарш. Обсмажуємо все разом, перемішуючи лопаткою, до зміни кольору фаршу. Можна просто змішати цибульно-морквяну пасеровку з сирим фаршем. Додаємо дрібно посічену зелень і перемішуємо. На край кожного капустяного листа викладаємо довгастий грудочку фаршу і загортаємо голубець на манер конвертика (як млинець з начинкою).
Голубці закладаємо в сотейник. Заливаємо гарячою водою з чайника. Води повинно бути достатньо, але вона не повинна закривати голубці повністю - лише до половини або на 2/3. Варимо голубці на слабкому вогні протягом 30-40 хвилин (при необхідності можна трохи підлити води, але гарячої). Викладаємо на сервірувальне блюдо.
Готуємо соус. Товчений або продавлений через ручний прес часник змішуємо зі сметаною і приправляємо спеціями. Соус не кип'ятимо, інакше він втратить більшу частину корисних властивостей і змінить текстуру. Соус подаємо окремо.
Голубці під сметанним соусом, безумовно, сподобаються вашим друзям і домашнім.
Голубці в томатно-сметанному соусі готуються точно так само, як і в попередньому рецепті (див. вище), тільки до певної кількості сметани додайте 1-2 столові ложки томат-пасти. Не кип'ятіть соус, вибирайте томат-пасту без консервантів (без оцту, олії, солі і хімічних добавок), томат - сам по собі чудовий консервант.
Якщо вам не хочеться возитися і лінь, що називається, крутити голубці, можна приготувати «ліниві» голубці зі сметанним соусом. Пропорції практично ті ж (див. вище), тільки капусти менше.
Приготування
У сковороді обсмажуємо цибулю і моркву, потім додаємо м'ясний фарш і нашатковану капусту. Тушкуємо все разом близько 15-20 хвилин. Соус подаємо окремо.
Звичайно голубці подають з різними соусами, в тому числі, з сметанним соусом .
Рецепт голубців в сметанному соусі
Розповімо, як приготувати це чудове блюдо (слід зауважити, що його можна готувати без м'яса, замість рису використовувати перловку або навіть гречку).
Інгредієнти:
Приготування
Капусту розбираємо на листя і запарюємо окропом. Тримаємо деякий час і зливаємо воду. Якщо листя не стали достатньо м'якими, процедуру повторюємо. Жорсткі частини листя (ближче до качані) відрізаємо.
Готуємо начинку. На сковороді обсмажуємо або пасеруємо дрібно нарізану цибулю і моркву, натерту на середній тертці. Додаємо спеції і м'ясний фарш. Обсмажуємо все разом, перемішуючи лопаткою, до зміни кольору фаршу. Можна просто змішати цибульно-морквяну пасеровку з сирим фаршем. Додаємо дрібно посічену зелень і перемішуємо. На край кожного капустяного листа викладаємо довгастий грудочку фаршу і загортаємо голубець на манер конвертика (як млинець з начинкою).
Голубці закладаємо в сотейник. Заливаємо гарячою водою з чайника. Води повинно бути достатньо, але вона не повинна закривати голубці повністю - лише до половини або на 2/3. Варимо голубці на слабкому вогні протягом 30-40 хвилин (при необхідності можна трохи підлити води, але гарячої). Викладаємо на сервірувальне блюдо.
Готуємо соус. Товчений або продавлений через ручний прес часник змішуємо зі сметаною і приправляємо спеціями. Соус не кип'ятимо, інакше він втратить більшу частину корисних властивостей і змінить текстуру. Соус подаємо окремо.
Голубці під сметанним соусом, безумовно, сподобаються вашим друзям і домашнім.
Голубці в томатно-сметанному соусі готуються точно так само, як і в попередньому рецепті (див. вище), тільки до певної кількості сметани додайте 1-2 столові ложки томат-пасти. Не кип'ятіть соус, вибирайте томат-пасту без консервантів (без оцту, олії, солі і хімічних добавок), томат - сам по собі чудовий консервант.
«Ліниві» голубці зі сметанним соусом
Якщо вам не хочеться возитися і лінь, що називається, крутити голубці, можна приготувати «ліниві» голубці зі сметанним соусом. Пропорції практично ті ж (див. вище), тільки капусти менше.
Приготування
У сковороді обсмажуємо цибулю і моркву, потім додаємо м'ясний фарш і нашатковану капусту. Тушкуємо все разом близько 15-20 хвилин. Соус подаємо окремо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ліниві голубці на сковороді
Голубці - страва смачна, ситна та поживна чудово підходить як для столу урочисто-ритуальних подій і свят, так і для повсякденного сімейного меню. І
Голубці з курячим фаршем - рецепт
Голубці - страва ситне і, безсумнівно, смачне. Їх готують і з м'ясною начинкою, і з овочевою - тоді виходять вегетаріанські. У цій статті ми вам
Ліниві голубці в духовці
Ліниві голубці на те і ледачі, що готуються швидко і без всяких турбот. Кілька рецептів простого страви ми підібрали для вас в цій статті.
Як приготувати заморожені голубці?
Напівфабрикати в наш час - незамінний підручний засіб для кожної господині. З їх допомогою можна, без особливих зусиль, швидко приготувати смачну
Голубці в мікрохвильовці
У мікрохвильовій печі можна приготувати абсолютно все що завгодно, від відварених яєць до повітряного бісквіта. У цій статті ми розповімо, як
Голубці в скороварці
Страви в скороварці виходять соковитими і дуже смачними, так і процес приготування не займає багато часу. Зараз ми вам розповімо, як приготувати