Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ліниві голубці на сковороді

Ліниві голубці на сковороді

21-03-2015, 19:56
4 805
Ліниві голубці на сковороді
Голубці - страва смачна, ситна та поживна чудово підходить як для столу урочисто-ритуальних подій і свят, так і для повсякденного сімейного меню, але кілька клопітка в приготуванні.
Як подумаєш про те, що треба спочатку підготувати начинку (а це кілька операцій: чистити, подрібнювати, обсмажувати), потім розібрати качан капусти на листя, запарити їх в окропі, потім згортати з цих листів голубці, а потім акуратно укласти їх в каструлю, залити гарячою водою і варити до готовності.
А ще готові голубці, для приготування яких були використані капустяні листи (на відміну від тих, для яких були використані виноградні), демонструють відому тенденцію каверзного властивості: розгортатися, можна сказати, практично мимовільно при перекладанні з каструлі на тарілку. А ще вони інколи розгортаються при їжі.
Загалом, всі ці моменти, які оформлюються в думки бажає покуштувати голубців, але не хоче морочитися особливо з приготуванням їжі, призводять до чудових ідей альтернативних рецептів.
Непогана альтернатива - «ліниві» голубці на сковороді, рецепт простий і невигадливий. Розповімо, як смажити, а точніше, тушкувати голубці в сковороді.

Голубці, тушковані на сковороді


Інгредієнти:

  • фарш м'ясний (краще змішаний з м'яса різних тварин) - близько 600 г;

  • капуста білокачанна - близько 400-500 г;

  • цибуля - 1-2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • масло або жир (свинячий або курячий, наприклад);

  • рис варений розсипчастий - 1 чашка місткістю 150-200 мл;

  • томат-паста - 1-2 ст. ложки;

  • сухі мелені спеції;

  • зелень свіжа різна;

  • сметана;

  • часник;

  • гострий червоний перець.


  • Приготування
    Наріжемо лук чверть кільцями, моркву - дрібною соломкою або натремо на крупній тертці. Нашинкуем капусту. Непогано б трохи пом'яти руками, злегка присолити і залити окропом, щоб вийшов сік, який може давати характерну гірчинку, втім, це необов'язково. Якщо ми не випускаємо цей етап, тримаємо нашатковану капусту в окропі 5 хвилин, а потім її відкидаємо на друшляк, промиваємо і злегка віджимаємо.
    Цибулю і моркву злегка обсмажуємо в сковороді до приємного золотистого відтінку. Додаємо м'ясний фарш і спеції. Зменшуємо вогонь і тушкуємо, періодично помішуючи, протягом 5-8 хвилин. Тепер додаємо капусту і тушкуємо все разом ще протягом 15 хвилин (при необхідності можна долити трохи води). В самому кінці процесу додаємо готовий рис і рубану зелень. Перемішуємо і готуємо всі разом ще пару хвилин. Можна додати 1-2 столові ложки томату, але цей компонент є обов'язковим. Ось і все - просто, як все геніальне.
    Сметану приправляємо продавлений через ручний прес часником і червоним гострим перцем (цей соус подаємо окремо).
    Можна дещо ускладнити рецепт - вийде трохи цікавіше.

    Рецепт лінивих голубців на сковороді


    Приготування
    Дотримуємося пропорції, тільки капусту шаткуємо спочатку дрібно. До списку інгредієнтів додаємо 1-2 курячих яйця, ще знадобиться трохи борошна.
    Після того як ми приготували «кашу» з усіх інгредієнтів на сковорідці, остуджуємо її до тої міри,
    Ліниві голубці на сковороді
    щоб можна було маніпулювати руками. Додаємо яйця, перемішуємо і формуємо з получившейся «каші» щось на зразок шніцелів або котлет довгастої форми.
    Ці відносно «ліниві голубці» можна посмажити на сковороді, так і запекти в духовій шафі. Попередньо, звичайно ж, змащуємо жиром або маслом вогнетривку форму (або лист). Чи можна застелити дно промасленим пекарської папером, а потім викласти, так би язикати, голубцовие котлети зверху. Запікаємо при температурі близько 180-200 градусів за С протягом 20-25 хвилин. Подаємо зі сметанним соусом .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Голубці в сметанному соусі
    Голубці в сметанному соусі
    Голубці - смачна, ситна та поживна страва, добре підходить для сімейних трапез у вихідні дні, а також для меню урочисто-ритуальних подій. Зараз
    Вегетаріанські голубці
    Вегетаріанські голубці
    Голубці з картоплею або рисом з овочами також мають право на існування, адже традиційному українському страви зовсім не обов'язково рясніти м'ясним
    Ліниві голубці в духовці
    Ліниві голубці в духовці
    Ліниві голубці на те і ледачі, що готуються швидко і без всяких турбот. Кілька рецептів простого страви ми підібрали для вас в цій статті.
    Голубці в мікрохвильовці
    Голубці в мікрохвильовці
    У мікрохвильовій печі можна приготувати абсолютно все що завгодно, від відварених яєць до повітряного бісквіта. У цій статті ми розповімо, як
    Ліниві голубці в мультиварці
    Ліниві голубці в мультиварці
    Рецепти ледачих голубців вже давно відомим нашим господиням. А ось як приготувати цю страву в мультиварці поки знають небагато. З цієї причини ми
    Голубці в скороварці
    Голубці в скороварці
    Страви в скороварці виходять соковитими і дуже смачними, так і процес приготування не займає багато часу. Зараз ми вам розповімо, як приготувати