Голубці люблять багато. Але ось часу на їх приготування потрібно досить багато. Ми ж вам зараз розповімо, як приготувати ліниві голубці в духовці. У польській кулінарії це блюдо називається бігос. Традиційно в якості гарніру до нього подавали гречану кашу. Нижче наведено кілька рецептів смачних голубців в духовці. Вибирайте той, що вам сподобається більше і приступайте до приготування.
Голубці ліниві - рецепт в духовці
Інгредієнти: Для голубців:
фарш свинячий - 600 г; цибуля - 2 шт.; морква - 1 шт.; рис круглий - 60 г; білокачанна капуста - 800 г; яйця - 2 шт.; сіль, чорний мелений перець - за смаком; рослинна олія для смаження. Для соусу:
томатний сік - 400 г; сметана - 100 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до готовності. Промитий рис заливаємо водою і варимо до м'якості. Потім перекладаємо його в друшляк і знову промиваємо. Подрібнюємо капусту: зручно спочатку порізати її соломкою, а потім ще подрібнити на дрібні квадратики.
Змішуємо фарш з рисом, цибулею, морквою і капустою. Додаємо яйця і сіль з перцем за смаком. Масу добре вимішуємо. З отриманого фаршу формуємо невеликі котлетки і обсмажуємо їх на сковороді з добре розігрітою рослинною олією до рум'яної скоринки. До готовності доводити не потрібно. Після цього перекладаємо ліниві голубці в глибоку ємність для запікання.
Готуємо соус: змішуємо томатний сік зі сметаною, солимо і перчимо за смаком. Заливаємо голубці отриманим соусом і запікаємо в духовці 45-50 хвилин.
Приготування голубців в духовці
Інгредієнти: свинина - 05 кг; капуста - 500 г; цибуля - 100 г; морква - 200 г; рис - 200 г; яйця - 1 шт.; томатна паста - 50 р; сіль, перець - за смаком. Приготування Рис відварюємо до напівготовності в підсоленій воді, після чого промиваємо. Капусту шаткуємо й варимо до м'якості. З м'яса робимо фарш, пропустивши його через м'ясорубку. Половину цибулі і моркви подрібнюємо за допомогою блендера. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо яйце, солимо, перчимо за смаком і вимішуємо. З отриманої маси формуємо кульки і перекладаємо їх у форму для запікання.
Готуємо соус: обсмажуємо на рослинній олії цибулю і моркву до рум'яності, додаємо до овочів томатну пасту, перемішуємо, можна додати сіль і цукор за смаком. Виливаємо в сковороду 300 мл води, доводимо масу до кипіння і заливаємо її голубці. Розігріваємо духовку до 200 градусів і відправляємо в неї наші ліниві голубці. Запікаємо близько 40 хвилин.
Ліниві голубці в духовці зі сметаною
Інгредієнти: свинячий фарш - 500 г; капуста - 400 г; цибуля (середня) - 3 шт.; морква (велика) - 2 шт.; яйця - 1 шт.; сіль, спеції - за смаком. Для соусу:
сметана - 500 г; сіль, перець, сушений часник - за смаком; борошно - 1 ч. ложка; вода - 150 мл Приготування Капусту дрібно нарізаємо (чим дрібніше, тим краще). Заливаємо її окропом на 5-7 хвилин. У фарш додаємо капусту, яйце, сіль і спеції за смаком. Все добре перемішуємо. Формуємо невеликі котлетки. Щоб фарш не лип до рук, їх потрібно постійно змочувати водою. Обсмажуємо голубці на олії до рум'яності з двох сторін.
Готуємо соус: подрібнюємо моркву і цибулю, обсмажуємо їх на рослинній олії. Додаємо в сковороду сметану, спеції і воду, в
якої попередньо розмішали борошно. Добре все перемішуємо і заливаємо сметанним соусом голубці, попередньо викладені у форму для запікання. В розігрітій духовці готуємо страву хвилин 30-40. Подаємо голубці, запечені в духовці, у гарячому вигляді, за бажанням посипавши подрібненою зеленню.
Як бачите, приготування ледачих голубців в духовці, процес, дійсно, зовсім нескладний. І якщо при приготуванні традиційних голубців потрібні певні навички, то в даному випадку все просто - не вийде вони просто не можуть. Так що вперед на кухню готувати смачну страву для своєї родини!