Заготівля виноградного листя для долми

Долма у виноградних листках - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Виноградні листя для долми необхідно помити. Потім підготувати рис. Щоб долма вийшла смачною, рис потрібно обшпарити окропом або пропарити. Це дозволить йому швидше приготуватися. Ошпарений рис змішуємо з баранячим фаршем. Додаємо туди зелень і вершкове масло. Якщо вам подобається використовувати лук, його можна підсмажити до золотистої скоринки і також додати в фарш. Отриману суміш треба як слід вимішати, посолити і додати спеції за смаком. З баранячим м'ясом добре поєднуються всі види перцю і куркума. Коли суміш готова, потрібно приготувати самі долмочки-голубці.
Для цього на розправлений виноградний лист викладаємо приблизно 1 чайну ложку з гіркою готової суміші. З листа винограду потрібно зробити конвертик, щоб з усіх боків закрити фарш з рисом. Якщо виноградні листя занадто жорсткі, а вийшли конвертики розгортаються назад, як би ви їх не складали, то ми рекомендуємо наступне. Вийшли конвертики (або рулетики - у кого як) потрібно перев'язати ниткою, щоб зафіксувати форму. Укласти отримані рулетики в каструлю, досить щільно один до одного. Залити трохи водою, приблизно на 2 пальці. Накрити кришкою, поставити на повільний вогонь, гасити приблизно на 20-30 хвилин. Після варіння, перед подачею на стіл, нитку зняти. До того моменту листя стануть набагато м'якше і вже «запам'ятають» форму.
Також існує нескладний рецепт приготування долми в мультиварці .
Заготівля виноградного листя для долми
Вибирати виноградні листя для долми краще з білих сортів винограду. Листя повинні бути обов'язково молодими. Зрізати треба з лози, яка росте далеко від проїжджої частини. Вихлопні гази і важкі метали осідають у виноградних листках і роблять їх небезпечними для здоров'я.
Перед приготуванням долми обов'язково видалити всі живці. Правильно заготовити листя для долми можна двома шляхами: заморозити і замаринувати.

Рекомендуємо добрі рецепти

Соус для долми
Долма - традиційне східне блюдо, приготоване у виноградних листах, полюбилося багатьом нашим співвітчизникам. Але особливо неповторний смак долма

Голубці у виноградному листі
Голубці у виноградному листі - це, по суті долма, блюдо з неймовірно багатою історією і географією. Долма під різними назвами присутня в кухні

Маринований виноград
Виноград - дивовижна ягода, яку можна вживати самостійно і додавати в різні легкі закуски і десерти. А чи знаєте ви, що його можна маринувати? Ні?

Як замаринувати курку?
Курятина, смачна сама по собі, але якщо ви хочете урізноманітнити її цікавими смаковими відтінками, її необхідно замаринувати. А які можна зробити

Як маринувати виноградні листя для долми?
Багатьом з нас довелося по душі східне блюдо - долма. Але не завжди є під рукою виноградні листя, один з головних компонентів долми. Ми пропонуємо

Долма в мультиварці
Долма - дуже смачна страва. Воно схоже з нашими голубцями, тільки загортають начинку не в капустяні листи, а виноградні. Рецепти долми дуже багато,