Дуже часто ми купуємо в магазині сік, спокушаючись лише його красивою упаковкою, а в результаті завжди залишаємося розчарованими його рівнем якості. А вже містяться в ньому добавки - ароматизатори, консерванти і іншої хімії - взагалі краще не говорити. Тому отримати по-справжньому корисний і безпечний напій ми можемо тільки єдиним способом - зробити його в домашніх умовах своїми руками. Давайте розглянемо, як же приготувати натуральний і смачний яблучний сік вдома. Він не тільки приголомшливо смачний і неймовірно корисний, але і завжди доступний.
Як приготувати домашній яблучний сік?
Інгредієнти: яблука - 1 кг; цукровий пісок - за смаком. Приготування Отже, щоб приготувати яблучний сік в соковарці кладемо подрібнені яблука в саму верхню каструлю приладу, в нижню наливаємо воду і ставимо всю цю конструкцію на вогонь нагріватися. Коли вода закипить, яблука почнуть віддавати сік, який буде збиратися в середньої ємності скороварки. Першу порцію соку обережно зливаємо в банку. Потім виливаємо напій назад в середню каструлю, так як напій недостатньо простерилизован.
Після цього знімаємо верхню каструлю з яблуками і встановлюємо на час в іншу ємність. Виливаємо яблучний сік назад у каструльку, додаємо за смаком цукор, ставимо верхню каструлю назад і продовжуємо нагрівати. Потім зливаємо яблучний сік в банку, закатуємо металевою кришкою і залишаємо остигати.
Як приготувати яблучно-гарбузовий сік?
Інгредієнти: м'якоть гарбуза - 800 г; сік яблучний - 300 мл; цукор - 05 ст. Приготування Гарбуз очищаємо, подрібнюємо, відварюємо на пару до м'якого стану, а потім протираємо через дрібне сито. Змішуємо овочеве пюре з фруктовим соком у пропорції 2:1 додаємо за смаком цукор і ретельно перемішуємо. Суміш прогріваємо протягом 7 хвилин, не доводячи до кипіння. Після цього відразу ж розливаємо яблучно - гарбузовий сік в стерилізовані банки і закочує їх кришками.
Як приготувати яблучно-виноградний сік?
Інгредієнти: яблука - 1 кг; виноград - 500 г; цукор, кориця - за смаком. Приготування Щоб приготувати яблучно-виноградний сік на зиму, фрукти ретельно миємо, висушуємо і перебираємо. Потім обережно видаляємо серцевину, розрізаємо на кілька частин і пропускаємо яблука через соковижималку або прес. Виноград теж ретельно промиваємо, видаляємо погані і зіпсовані ягоди і пропускаємо через прес. Яблучний і виноградний соки змішуємо в емальованому каструльці і ставимо на середній вогонь. Доводимо напій до кипіння, не забуваючи періодично знімати піну, і варимо 5 хвилин.
Потім сік гарненько проціджуємо в два шари марлі і знову ставимо каструлю на повільний вогонь. Доводимо знову до кипіння і проварюємо близько 3-5 хвилин. За бажанням можете додати в сік, трохи цукру і кориці. Заздалегідь готуємо банки. Для цього їх гарненько промиваємо і стерилізуємо над парою 5 хвилин. У готові банки виливаємо сік і відразу ж закорковуємо металевими кришками,
перевертаючи їх догори дном. Накриваємо сік чим-небудь теплим і залишаємо до повного охолодження.
Як приготувати яблучно-морквяний сік?
Інгредієнти: морквяне пюре - 400 г; яблучний сік - 600 г; цукор - 200 р. Приготування Отже, очищену і дрібно нашатковану моркву пропарюють на пару в скороварці. Потім перетираємо через сито і перемішуємо з яблучним соком. В отриману суміш висипаємо трохи цукру, прогріваємо протягом 5 хвилин при температурі 85 градусів, розливаємо напій в гарячі банки і пастеризуем. Після цього закочує банки кришками і залишаємо остигати. Ось і все, корисний і смачний сік на зиму готовий!