Пшенный коровай
Я дуже люблю різні каші. Пшоняна в їх числі. І чомусь саме з цією кашею мені згадуються різні моменти в житті. Наприклад, яку кашу раніше варила мама в російській печі. Каша виходила розсипчастою, ароматною з підсмаженою молочної пінкою зверху. А якщо зверху покласти на кашу шматочок вершкового масла, так взагалі смакота!
А у моєї подруги мама готує пшоняну кашу так, що, не повірите, гості їдять її за святковим столом. Чесно скажу, такої смачної пшінки яскраво-жовтого кольору я не пробувала ніде.
Тітка мого чоловіка прожила довге і непросте життя. Ми часто ходили до неї в гості. Базікали, пили чай і частенько пригощалися пшоняною кашею. Вона виходила в неї дуже смачна навіть на воді. Цікаво, що пшоно вона розбирала відразу, як тільки приносила крупу з магазину. Уявляєте, скільки часу на це йшло? Зате потім можна було швиденько приготувати обід, не відволікаючись на такі муторние справи.
На щастя, зараз пшоно продається чисте. Тому я тепер готую пшоняну кашу набагато частіше, ніж раніше. А якщо каша залишається, з неї можна приготувати чудове блюдо - пшенний кравай. Що я і зробила, уклавши сина спати.
Мені знадобилося:
05 л в'язкої пшоняної каші*
3 яйця
1 ст. л. сметани
Час приготування: 1 година
Складність: легко
*Щоб зварити в'язку кашу, потрібно взяти крупи і рідини в пропорції 1/4. Я брала 1 склянку крупи, 2 склянки води і 2 склянки молока.
Хід роботи
Я зварила Кашу зранку, а після обіду із залишків каші вирішила приготувати коровай.
Відокремила жовтки від білків. Жовтки відразу поклала в кашу.
Перемішала.
Збила білки міксером.
Обережно ввела їх в кашу.
Змастила маслом свою улюблену стареньку сковородочку, яка добре вміщує в себе саме таку кількість продукту. Обсипала борошном.
Виклала кашу на сковороду, разровняла.
Змастила верх сметаною, щоб отримати в результаті підсмажену кірочку.
Поставила в духовку на 50 хвилин. Температура 180 градусів.
Коли син прокинувся, на полуденок йому був готовий пшенний коровай. І якщо кашу мій нехочуха зранку їсти не став, то коровай наминав за обидві щоки.
Їли хто з молоком, хто з варенням, хто зі сметаною. Сподобалося всім!
Приємного апетиту!
А у моєї подруги мама готує пшоняну кашу так, що, не повірите, гості їдять її за святковим столом. Чесно скажу, такої смачної пшінки яскраво-жовтого кольору я не пробувала ніде.
Тітка мого чоловіка прожила довге і непросте життя. Ми часто ходили до неї в гості. Базікали, пили чай і частенько пригощалися пшоняною кашею. Вона виходила в неї дуже смачна навіть на воді. Цікаво, що пшоно вона розбирала відразу, як тільки приносила крупу з магазину. Уявляєте, скільки часу на це йшло? Зате потім можна було швиденько приготувати обід, не відволікаючись на такі муторние справи.
На щастя, зараз пшоно продається чисте. Тому я тепер готую пшоняну кашу набагато частіше, ніж раніше. А якщо каша залишається, з неї можна приготувати чудове блюдо - пшенний кравай. Що я і зробила, уклавши сина спати.
Мені знадобилося:
05 л в'язкої пшоняної каші*
3 яйця
1 ст. л. сметани
Час приготування: 1 година
Складність: легко
*Щоб зварити в'язку кашу, потрібно взяти крупи і рідини в пропорції 1/4. Я брала 1 склянку крупи, 2 склянки води і 2 склянки молока.
Хід роботи
Я зварила Кашу зранку, а після обіду із залишків каші вирішила приготувати коровай.
Відокремила жовтки від білків. Жовтки відразу поклала в кашу.
Перемішала.
Збила білки міксером.
Обережно ввела їх в кашу.
Змастила маслом свою улюблену стареньку сковородочку, яка добре вміщує в себе саме таку кількість продукту. Обсипала борошном.
Виклала кашу на сковороду, разровняла.
Змастила верх сметаною, щоб отримати в результаті підсмажену кірочку.
Поставила в духовку на 50 хвилин. Температура 180 градусів.
Коли син прокинувся, на полуденок йому був готовий пшенний коровай. І якщо кашу мій нехочуха зранку їсти не став, то коровай наминав за обидві щоки.
Їли хто з молоком, хто з варенням, хто зі сметаною. Сподобалося всім!
Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Пшоняна каша на воді
Пшоняну кашу можна приготувати за різними рецептами. Сьогодні ми розглянемо, як зробити пшонку на воді - цей спосіб приготування дуже простий, але
Пшоняна каша в духовці
Всі ми знаємо, наскільки корисні каші для правильного харчування дорослих і тим більше дітей. Їх різновидів дуже багато: манна, рисова, ячмінна,
Пшоняна каша в горщику
Пшоняна каша - корисна їжа на сніданок як для дітей, так і дорослих. Але найбільш смачною і низькокалорійної вона виходить при томлінні в духовці. І
Як зварити кашу в мультиварці?
Всі ми пам'ятаємо з дитинства, що найкращий і корисний сніданок - молочна каша. Але часто нам не вистачає часу вранці, щоб зварити кашу. На допомогу
Пшоняна каша в скороварці
Пшоняну кашу можна готувати різними способами: у каструлі, духовці, мультиварці. Вона може бути молочна, з овочами, м'ясом і т. д. І сьогодні ми
Запіканка з пшоняної каші
Запіканка - смачне і просте у приготуванні блюдо. Різновидів її дуже багато: м'ясна, рибна, овочева, солодка. І сьогодні ми поговоримо про корисною