Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пшенный коровай

Пшенный коровай

4-12-2014, 17:46
789
Я дуже люблю різні каші. Пшоняна в їх числі. І чомусь саме з цією кашею мені згадуються різні моменти в житті. Наприклад, яку кашу раніше варила мама в російській печі. Каша виходила розсипчастою, ароматною з підсмаженою молочної пінкою зверху. А якщо зверху покласти на кашу шматочок вершкового масла, так взагалі смакота!
Пшенний коровай


А у моєї подруги мама готує пшоняну кашу так, що, не повірите, гості їдять її за святковим столом. Чесно скажу, такої смачної пшінки яскраво-жовтого кольору я не пробувала ніде.

Тітка мого чоловіка прожила довге і непросте життя. Ми часто ходили до неї в гості. Базікали, пили чай і частенько пригощалися пшоняною кашею. Вона виходила в неї дуже смачна навіть на воді. Цікаво, що пшоно вона розбирала відразу, як тільки приносила крупу з магазину. Уявляєте, скільки часу на це йшло? Зате потім можна було швиденько приготувати обід, не відволікаючись на такі муторние справи.

На щастя, зараз пшоно продається чисте. Тому я тепер готую пшоняну кашу набагато частіше, ніж раніше. А якщо каша залишається, з неї можна приготувати чудове блюдо - пшенний кравай. Що я і зробила, уклавши сина спати.

Мені знадобилося:

05 л в'язкої пшоняної каші*

3 яйця

1 ст. л. сметани

Час приготування: 1 година

Складність: легко

*Щоб зварити в'язку кашу, потрібно взяти крупи і рідини в пропорції 1/4. Я брала 1 склянку крупи, 2 склянки води і 2 склянки молока.

Хід роботи

Я зварила Кашу зранку, а після обіду із залишків каші вирішила приготувати коровай.

Пшенний коровай

Відокремила жовтки від білків. Жовтки відразу поклала в кашу.

Пшенний коровай

Перемішала.

Пшенний коровай

Збила білки міксером.

Пшенний коровай

Обережно ввела їх в кашу.

Пшенний коровай

Змастила маслом свою улюблену стареньку сковородочку, яка добре вміщує в себе саме таку кількість продукту. Обсипала борошном.

Пшенний коровай

Виклала кашу на сковороду, разровняла.

Пшенний коровай

Змастила верх сметаною, щоб отримати в результаті підсмажену кірочку.

Пшенний коровай

Поставила в духовку на 50 хвилин. Температура 180 градусів.
Коли син прокинувся, на полуденок йому був готовий пшенний коровай. І якщо кашу мій нехочуха зранку їсти не став, то коровай наминав за обидві щоки.

Пшенний коровай


Їли хто з молоком, хто з варенням, хто зі сметаною. Сподобалося всім!

Пшенний коровай

Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Пшоняна каша на воді
Пшоняна каша на воді
Пшоняну кашу можна приготувати за різними рецептами. Сьогодні ми розглянемо, як зробити пшонку на воді - цей спосіб приготування дуже простий, але
Пшоняна каша в духовці
Пшоняна каша в духовці
Всі ми знаємо, наскільки корисні каші для правильного харчування дорослих і тим більше дітей. Їх різновидів дуже багато: манна, рисова, ячмінна,
Пшоняна каша в горщику
Пшоняна каша в горщику
Пшоняна каша - корисна їжа на сніданок як для дітей, так і дорослих. Але найбільш смачною і низькокалорійної вона виходить при томлінні в духовці. І
Як зварити кашу в мультиварці?
Як зварити кашу в мультиварці?
Всі ми пам'ятаємо з дитинства, що найкращий і корисний сніданок - молочна каша. Але часто нам не вистачає часу вранці, щоб зварити кашу. На допомогу
Пшоняна каша в скороварці
Пшоняна каша в скороварці
Пшоняну кашу можна готувати різними способами: у каструлі, духовці, мультиварці. Вона може бути молочна, з овочами, м'ясом і т. д. І сьогодні ми
Запіканка з пшоняної каші
Запіканка з пшоняної каші
Запіканка - смачне і просте у приготуванні блюдо. Різновидів її дуже багато: м'ясна, рибна, овочева, солодка. І сьогодні ми поговоримо про корисною