Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лазанья з м'ясною начинкою

Лазанья з м'ясною начинкою

4-01-2015, 20:11
747
Лазанья з м'ясною начинкою
Лазанья - традиційне і напрочуд смачне італійське блюдо, яке не залишить нікого байдужими. Давайте і ми з вами дізнаємося сьогодні, як же приготувати лазанью з м'ясною начинкою.

Рецепт лазаньї з м'ясною начинкою


Інгредієнти:

  • м'ясо - 200 г;

  • шинка - 100 г;

  • олія оливкова - 3 ст. ложки;

  • цибулина - 2 шт.;

  • корінь селери - 1 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • сир - 200г;

  • соус томатний - 05 ст.;

  • бульйон - 1 ст.;

  • мускатний горіх, спеції - за смаком;

  • біле вино - 1 ст.;

  • пластини тесту.


  • Приготування
    Всі овочі промиваємо і чистимо. Потім пасеруємо на рослинній маслечко подрібнену цибулю, моркву, селеру. Після цього додаємо м'ясо, шинку, нарізану соломкою, приправляємо спеціями за смаком і натертим мускатним горіхом. Приблизно через 20 хвилин викладаємо томатний соус , закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні. Потім вливаємо бульйон, біле вино, накриваємо кришкою і готуємо на помірному вогні протягом 1 години.
    А ми цим часом, відварюємо в киплячій підсоленій воді листи для лазаньї, додаємо трохи рослинного масла, щоб пластиночки не склеювалися. Далі відкидаємо готові листя на сито і даємо воді повністю стекти. Викладаємо квадратики на чисту тканину, обсушуємо і переходимо безпосередньо до складання страви. Для цього форму змащуємо маслом і покриваємо дно шаром листів. На них викладаємо рівномірно м'ясну начинку, поливаємо соусом і посипаємо тертим сиром. Потім покриваємо другим шаром квадратів і продовжуємо так до самого кінця. Запікаємо лазанью з м'ясом в духовці хвилин 40 і подаємо в гарячому вигляді.

    Лазанья з м'ясо-гарбузовою начинкою


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 3 ст.;

  • вода - 80 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль.


  • Для начинки:

  • фарш - 400 г;

  • гарбуз - 400 г;

  • сир - 50 г;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Для соусу:

  • молоко - 1 ст. ложка;

  • борошно - 15 ст. ложки;

  • горіх мускатний;

  • масло вершкове;

  • спеції.


  • Приготування
    Лазанья з м'ясною начинкою
    Для початку давайте приготуємо тісто: додаємо в борошно яйце, вливаємо воду, додаємо сіль і замішуємо. Потім розкачуємо його тонко, нарізаємо листами розміром 15-20 сантиметрів і відварюємо в підсоленій воді. Далі переходимо до начинки. Для цього фарш обсмажуємо разом з тертої гарбузом, посипаємо спеціями і перемішуємо.
    Розподілимо начинку за листами тесту, звертаємо рулетиком і викладаємо у форму, змащену маслом. Для соусу борошно з'єднуємо з молоком і обсмажуємо на вершковому масло, помішуючи віночком, приправляючи спеціями і довівши масу до загусання. Заливаємо лазанью з м'ясним фаршем соусом, зверху посипаємо сиром і запікаємо 15 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лазанья в мультиварці
    Лазанья в мультиварці
    Лазанья - дуже смачна страва, від одного виду якого слинки течуть. Готувати лазанью можна по різному, сьогодні ми поговоримо про те, як зробити її в
    Лазанья з фаршем - рецепт
    Лазанья з фаршем - рецепт
    Італійська лазанья - чудове блюдо для експериментів. Кожна господиня сама може підібрати начинку для неї, благо вибір величезний. Її можна зробити з
    Лазанья з грибами - рецепт
    Лазанья з грибами - рецепт
    Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
    Лазанья з куркою - рецепт
    Лазанья з куркою - рецепт
    Лазанья - популярне італійське блюдо, яке відоме у всьому світі. Варіантів її приготування з різноманітними начинками дуже багато. І зараз ми
    Лазанья з яловичини
    Лазанья з яловичини
    Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів
    Лазанья з брокколі
    Лазанья з брокколі
    Лазанья - популярне італійське блюдо, в якому макарони у вигляді пластин прослоени начинкою. Давайте розберемося, як приготувати чудову лазанью з