Лазанья з м'ясною начинкою
Лазанья - традиційне і напрочуд смачне італійське блюдо, яке не залишить нікого байдужими. Давайте і ми з вами дізнаємося сьогодні, як же приготувати лазанью з м'ясною начинкою.
Інгредієнти:
м'ясо - 200 г;
шинка - 100 г;
олія оливкова - 3 ст. ложки;
цибулина - 2 шт.;
корінь селери - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
сир - 200г;
соус томатний - 05 ст.;
бульйон - 1 ст.;
мускатний горіх, спеції - за смаком;
біле вино - 1 ст.;
пластини тесту.
Приготування
Всі овочі промиваємо і чистимо. Потім пасеруємо на рослинній маслечко подрібнену цибулю, моркву, селеру. Після цього додаємо м'ясо, шинку, нарізану соломкою, приправляємо спеціями за смаком і натертим мускатним горіхом. Приблизно через 20 хвилин викладаємо томатний соус , закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні. Потім вливаємо бульйон, біле вино, накриваємо кришкою і готуємо на помірному вогні протягом 1 години.
А ми цим часом, відварюємо в киплячій підсоленій воді листи для лазаньї, додаємо трохи рослинного масла, щоб пластиночки не склеювалися. Далі відкидаємо готові листя на сито і даємо воді повністю стекти. Викладаємо квадратики на чисту тканину, обсушуємо і переходимо безпосередньо до складання страви. Для цього форму змащуємо маслом і покриваємо дно шаром листів. На них викладаємо рівномірно м'ясну начинку, поливаємо соусом і посипаємо тертим сиром. Потім покриваємо другим шаром квадратів і продовжуємо так до самого кінця. Запікаємо лазанью з м'ясом в духовці хвилин 40 і подаємо в гарячому вигляді.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 3 ст.;
вода - 80 мл;
яйце - 1 шт.;
сіль.
Для начинки:
фарш - 400 г;
гарбуз - 400 г;
сир - 50 г;
спеції;
олія рослинна.
Для соусу:
молоко - 1 ст. ложка;
борошно - 15 ст. ложки;
горіх мускатний;
масло вершкове;
спеції.
Приготування
Для початку давайте приготуємо тісто: додаємо в борошно яйце, вливаємо воду, додаємо сіль і замішуємо. Потім розкачуємо його тонко, нарізаємо листами розміром 15-20 сантиметрів і відварюємо в підсоленій воді. Далі переходимо до начинки. Для цього фарш обсмажуємо разом з тертої гарбузом, посипаємо спеціями і перемішуємо.
Розподілимо начинку за листами тесту, звертаємо рулетиком і викладаємо у форму, змащену маслом. Для соусу борошно з'єднуємо з молоком і обсмажуємо на вершковому масло, помішуючи віночком, приправляючи спеціями і довівши масу до загусання. Заливаємо лазанью з м'ясним фаршем соусом, зверху посипаємо сиром і запікаємо 15 хвилин.
Рецепт лазаньї з м'ясною начинкою
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі промиваємо і чистимо. Потім пасеруємо на рослинній маслечко подрібнену цибулю, моркву, селеру. Після цього додаємо м'ясо, шинку, нарізану соломкою, приправляємо спеціями за смаком і натертим мускатним горіхом. Приблизно через 20 хвилин викладаємо томатний соус , закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні. Потім вливаємо бульйон, біле вино, накриваємо кришкою і готуємо на помірному вогні протягом 1 години.
А ми цим часом, відварюємо в киплячій підсоленій воді листи для лазаньї, додаємо трохи рослинного масла, щоб пластиночки не склеювалися. Далі відкидаємо готові листя на сито і даємо воді повністю стекти. Викладаємо квадратики на чисту тканину, обсушуємо і переходимо безпосередньо до складання страви. Для цього форму змащуємо маслом і покриваємо дно шаром листів. На них викладаємо рівномірно м'ясну начинку, поливаємо соусом і посипаємо тертим сиром. Потім покриваємо другим шаром квадратів і продовжуємо так до самого кінця. Запікаємо лазанью з м'ясом в духовці хвилин 40 і подаємо в гарячому вигляді.
Лазанья з м'ясо-гарбузовою начинкою
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для соусу:
Приготування
Для початку давайте приготуємо тісто: додаємо в борошно яйце, вливаємо воду, додаємо сіль і замішуємо. Потім розкачуємо його тонко, нарізаємо листами розміром 15-20 сантиметрів і відварюємо в підсоленій воді. Далі переходимо до начинки. Для цього фарш обсмажуємо разом з тертої гарбузом, посипаємо спеціями і перемішуємо.
Розподілимо начинку за листами тесту, звертаємо рулетиком і викладаємо у форму, змащену маслом. Для соусу борошно з'єднуємо з молоком і обсмажуємо на вершковому масло, помішуючи віночком, приправляючи спеціями і довівши масу до загусання. Заливаємо лазанью з м'ясним фаршем соусом, зверху посипаємо сиром і запікаємо 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лазанья в мультиварці
Лазанья - дуже смачна страва, від одного виду якого слинки течуть. Готувати лазанью можна по різному, сьогодні ми поговоримо про те, як зробити її в
Лазанья з фаршем - рецепт
Італійська лазанья - чудове блюдо для експериментів. Кожна господиня сама може підібрати начинку для неї, благо вибір величезний. Її можна зробити з
Лазанья з грибами - рецепт
Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
Лазанья з куркою - рецепт
Лазанья - популярне італійське блюдо, яке відоме у всьому світі. Варіантів її приготування з різноманітними начинками дуже багато. І зараз ми
Лазанья з яловичини
Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів
Лазанья з брокколі
Лазанья - популярне італійське блюдо, в якому макарони у вигляді пластин прослоени начинкою. Давайте розберемося, як приготувати чудову лазанью з