Лазанья - традиційне і напрочуд смачне італійське блюдо, яке не залишить нікого байдужими. Давайте і ми з вами дізнаємося сьогодні, як же приготувати лазанью з м'ясною начинкою.
Рецепт лазаньї з м'ясною начинкою
Інгредієнти: м'ясо - 200 г; шинка - 100 г; олія оливкова - 3 ст. ложки; цибулина - 2 шт.; корінь селери - 1 шт.; морква - 2 шт.; сир - 200г; соус томатний - 05 ст.; бульйон - 1 ст.; мускатний горіх, спеції - за смаком; біле вино - 1 ст.; пластини тесту. Приготування Всі овочі промиваємо і чистимо. Потім пасеруємо на рослинній маслечко подрібнену цибулю, моркву, селеру. Після цього додаємо м'ясо, шинку, нарізану соломкою, приправляємо спеціями за смаком і натертим мускатним горіхом. Приблизно через 20 хвилин викладаємо томатний соус , закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні. Потім вливаємо бульйон, біле вино, накриваємо кришкою і готуємо на помірному вогні протягом 1 години.
А ми цим часом, відварюємо в киплячій підсоленій воді листи для лазаньї, додаємо трохи рослинного масла, щоб пластиночки не склеювалися. Далі відкидаємо готові листя на сито і даємо воді повністю стекти. Викладаємо квадратики на чисту тканину, обсушуємо і переходимо безпосередньо до складання страви. Для цього форму змащуємо маслом і покриваємо дно шаром листів. На них викладаємо рівномірно м'ясну начинку, поливаємо соусом і посипаємо тертим сиром. Потім покриваємо другим шаром квадратів і продовжуємо так до самого кінця. Запікаємо лазанью з м'ясом в духовці хвилин 40 і подаємо в гарячому вигляді.
Лазанья з м'ясо-гарбузовою начинкою
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 3 ст.; вода - 80 мл; яйце - 1 шт.; сіль. Для начинки:
фарш - 400 г; гарбуз - 400 г; сир - 50 г; спеції; олія рослинна. Для соусу:
молоко - 1 ст. ложка; борошно - 15 ст. ложки; горіх мускатний; масло вершкове; спеції. Приготування Для початку давайте приготуємо тісто: додаємо в борошно яйце, вливаємо воду, додаємо сіль і замішуємо. Потім розкачуємо його тонко, нарізаємо листами розміром 15-20 сантиметрів і відварюємо в підсоленій воді. Далі переходимо до начинки. Для цього фарш обсмажуємо разом з тертої гарбузом, посипаємо спеціями і перемішуємо.
Розподілимо начинку за листами тесту, звертаємо рулетиком і викладаємо у форму, змащену маслом. Для соусу борошно з'єднуємо з молоком і обсмажуємо на вершковому масло, помішуючи віночком, приправляючи спеціями і довівши масу до загусання. Заливаємо лазанью з м'ясним фаршем соусом, зверху посипаємо сиром і запікаємо 15 хвилин.