Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лазанья з фаршем - рецепт

Лазанья з фаршем - рецепт

4-01-2015, 20:21
974
Лазанья з фаршем - рецепт
Деякі гурмани вважають, що спробувати справжню лазанью можна лише в Італії або в хорошому ресторані з італійським меню. Зрозуміло, що в приготуванні цього непростого страви існують свої особливості, що робить його автентичним, проте і в наших умовах можна приготувати справжню лазанью.

Класична лазанья з м'ясним фаршем


Розрахунок на 8 порцій.
Інгредієнти:

  • тісто готове для лазаньї в пластинах.


  • Для начинки:

  • м'ясний фарш - 500 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • помідори стиглі червоні щільні (не водянисті) - 200 г;

  • сіль;

  • перець чорний мелений;

  • трохи масла для обсмажування;

  • зелень (базилік, розмарин, орегано, петрушка);

  • сир «Пармезан» - 80-100 р.


  • Для соусу «Бешамель»:

  • натуральне вершкове масло - 50 г;

  • борошно пшеничне - 3 ст. ложки;

  • молоко - 250 мл;

  • мелений мускатний горіх - 1 щіпка.


  • Приготування
    Готуємо начинку: у сковороду спассеруем дрібно нарізану цибулю. Додамо фарш і будемо обсмажувати, помішуючи лопаткою, поки м'ясо не змінить колір. Додамо бланшовані (без шкірки) дрібно нарубані помідори, тушкуємо хвилин 10 помішуючи, до кінця процесу додаємо продавлений часник і сир «Рікотта».
    Далі чергу соусу «Бешамель»: у товстостінному сотейнику на повільному вогні спассеруем на сухому дні борошно, додамо вершкове масло і розтопити, помішуючи, потім поступово увіллємо молоко. Прогреем, не даючи закипіти. Соус повинен вийти не занадто густим. Приправимо мускатним горіхом, а можна додати до 25 мл білого вермуту - буде смачніше.
    Покриємо соусом дно вогнетривкої форми і викладемо пластини тіста так, щоб вони не налазили одна на іншу. Зверху розподілимо 1/3 м'ясної начинки, третина тертого сиру «Пармезан», поллємо соусом. Потім покладемо знову пластини тіста, додамо начинку - таким чином, отримаємо другий і третій шар. Останній шар тіста не посипаємо сиром.
    Запікаємо класичну лазанью з фаршем в духовій шафі при середній температурі протягом 30-40 хвилин. Готову страву присипаємо подрібненою зеленню і тертим сиром.

    Простий рецепт приготування смачної лазаньї з курячим фаршем


    Інгредієнти:

  • тісто для лазаньї.


  • Для начинки:

  • чистий фарш з курячого м'яса середнього помелу - 400-500 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • перець солодкий червоний - 2 шт.;

  • помідори стиглі червоні щільні - 200 г;

  • сухі спеції;

  • трохи курячого жиру для смаження.


  • Для соусу заливки:

  • вершки натуральні молочні - 200 мл;

  • вермут білий - 30 мл;

  • часник - 2-4 зубчики;

  • сир твердих сортів - 150 г;

  • перець червоний мелений - за смаком.


  • Для посипання:

  • зелень різна, (базилік, орегано, петрушка, розмарин);

  • сир твердий тертий (в ідеалі «Пармезан») - 100 р.


  • Приготування
    Цибулю подрібнюємо і пасеруємо в сковороді на курячому жирі. Потім додаємо фарш і протушиваем, помішуючи, протягом 12-15 хвилин. Додаємо солодкий перець, подрібнений блендером або м'ясорубкою. Бланшируем помідори, знімаємо шкірку, подрібнюємо і також додаємо у фарш. Приправляємо спеціями і начинка готова.
    Тепер готуємо соус: сир натремо на тертці і помістимо в гарячі вершки. Добре прогреем так, щоб сир розплавився. Додамо продавлений часник і мелений червоний перець.
    Змастимо жиром дно форми, викладемо пластини тіста, зверху розподілимо начинку, потім знову шар тіста. Повторюємо 2-ий (а може, і 3-ій) разів. Поливаємо соусом і запікаємо в духовій шафі протягом 30 хвилин при середній температурі. Готову лазанью присипаємо подрібненою зеленню і посипаємо тертим сиром.
    Подаємо з легким столовим вином.

    Тісто для лазаньї


    Для лазаньї з фаршем можна, дотримуючись рецептом, зробити тісто.
    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне високоякісна - 400 г;

  • яйце куряче - 3-4 шт.;

  • трохи рослинної олії (краще оливкової);

  • сіль.


  • Приготування
    Лазанья з фаршем - рецепт

    Борошно просіваємо (обов'язково) гіркою на робочу поверхню, робимо поглиблення і додаємо яйця і 2-4 столових ложки олії і стільки ж води. Присаливаем і замішуємо тісто змазаними маслом руками. Ретельно вимішуємо. Даємо тісту підійти протягом 40 хвилин. Ділимо на 6 частин і розкочуємо тонко, нарізаємо пластинами потрібного розміру так, щоб готову лазанью було зручно розрізати на порції).
    Залишаємо пластини на дошці або рушник, щоб підсохли. Можна перед вживанням недовго проварити в підсоленій воді з додаванням олії.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус Бешамель для лазаньї
    Соус Бешамель для лазаньї
    Класичну італійську лазанью зазвичай готують під соусом «Бешамель». Він відноситься до високої європейської кухні. Варіацій її приготування існує
    Соус для лазаньї
    Соус для лазаньї
    Лазанью - популярний у всьому світі італійське блюдо завжди готують під певним соусом, традиційно це «Бешамель». Але насправді варіацій їх для
    Лазанья з лаваша
    Лазанья з лаваша
    Лазанья - відомий і популярний у світі листковий пиріг з начинкою. Сьогодні ми розповімо, як приготувати її легко і швидко з лаваша. Це, звичайно ж,
    Овочева лазанья
    Овочева лазанья
    Для прихильників здорового харчування ми пропонуємо варіант овочевий лазаньї - дуже вишуканого листкового пирога з начинкою. Від класичної, вона
    Вегетаріанська лазанья
    Вегетаріанська лазанья
    Лазанья - традиційне італійське блюдо, відоме у всьому світі. Вона буває грибна, рибна, пісна, овочева, сирна і т. д. В нашій статті ми розглянемо
    Лазанья з помідорами
    Лазанья з помідорами
    Лазанья - страва італійського походження, яке готується з макаронних листів прямокутної форми з додаванням різноманітної начинки. Давайте розглянемо