Лазанья з фаршем - рецепт

Класична лазанья з м'ясним фаршем
Розрахунок на 8 порцій.
Інгредієнти:
Для начинки:
Для соусу «Бешамель»:
Приготування
Готуємо начинку: у сковороду спассеруем дрібно нарізану цибулю. Додамо фарш і будемо обсмажувати, помішуючи лопаткою, поки м'ясо не змінить колір. Додамо бланшовані (без шкірки) дрібно нарубані помідори, тушкуємо хвилин 10 помішуючи, до кінця процесу додаємо продавлений часник і сир «Рікотта».
Далі чергу соусу «Бешамель»: у товстостінному сотейнику на повільному вогні спассеруем на сухому дні борошно, додамо вершкове масло і розтопити, помішуючи, потім поступово увіллємо молоко. Прогреем, не даючи закипіти. Соус повинен вийти не занадто густим. Приправимо мускатним горіхом, а можна додати до 25 мл білого вермуту - буде смачніше.
Покриємо соусом дно вогнетривкої форми і викладемо пластини тіста так, щоб вони не налазили одна на іншу. Зверху розподілимо 1/3 м'ясної начинки, третина тертого сиру «Пармезан», поллємо соусом. Потім покладемо знову пластини тіста, додамо начинку - таким чином, отримаємо другий і третій шар. Останній шар тіста не посипаємо сиром.
Запікаємо класичну лазанью з фаршем в духовій шафі при середній температурі протягом 30-40 хвилин. Готову страву присипаємо подрібненою зеленню і тертим сиром.
Простий рецепт приготування смачної лазаньї з курячим фаршем
Інгредієнти:
Для начинки:
Для соусу заливки:
Для посипання:
Приготування
Цибулю подрібнюємо і пасеруємо в сковороді на курячому жирі. Потім додаємо фарш і протушиваем, помішуючи, протягом 12-15 хвилин. Додаємо солодкий перець, подрібнений блендером або м'ясорубкою. Бланшируем помідори, знімаємо шкірку, подрібнюємо і також додаємо у фарш. Приправляємо спеціями і начинка готова.
Тепер готуємо соус: сир натремо на тертці і помістимо в гарячі вершки. Добре прогреем так, щоб сир розплавився. Додамо продавлений часник і мелений червоний перець.
Змастимо жиром дно форми, викладемо пластини тіста, зверху розподілимо начинку, потім знову шар тіста. Повторюємо 2-ий (а може, і 3-ій) разів. Поливаємо соусом і запікаємо в духовій шафі протягом 30 хвилин при середній температурі. Готову лазанью присипаємо подрібненою зеленню і посипаємо тертим сиром.
Подаємо з легким столовим вином.
Тісто для лазаньї
Для лазаньї з фаршем можна, дотримуючись рецептом, зробити тісто.
Інгредієнти:
Приготування

Борошно просіваємо (обов'язково) гіркою на робочу поверхню, робимо поглиблення і додаємо яйця і 2-4 столових ложки олії і стільки ж води. Присаливаем і замішуємо тісто змазаними маслом руками. Ретельно вимішуємо. Даємо тісту підійти протягом 40 хвилин. Ділимо на 6 частин і розкочуємо тонко, нарізаємо пластинами потрібного розміру так, щоб готову лазанью було зручно розрізати на порції).
Залишаємо пластини на дошці або рушник, щоб підсохли. Можна перед вживанням недовго проварити в підсоленій воді з додаванням олії.
Рекомендуємо добрі рецепти

Соус Бешамель для лазаньї
Класичну італійську лазанью зазвичай готують під соусом «Бешамель». Він відноситься до високої європейської кухні. Варіацій її приготування існує

Соус для лазаньї
Лазанью - популярний у всьому світі італійське блюдо завжди готують під певним соусом, традиційно це «Бешамель». Але насправді варіацій їх для

Лазанья з лаваша
Лазанья - відомий і популярний у світі листковий пиріг з начинкою. Сьогодні ми розповімо, як приготувати її легко і швидко з лаваша. Це, звичайно ж,

Овочева лазанья
Для прихильників здорового харчування ми пропонуємо варіант овочевий лазаньї - дуже вишуканого листкового пирога з начинкою. Від класичної, вона

Вегетаріанська лазанья
Лазанья - традиційне італійське блюдо, відоме у всьому світі. Вона буває грибна, рибна, пісна, овочева, сирна і т. д. В нашій статті ми розглянемо

Лазанья з помідорами
Лазанья - страва італійського походження, яке готується з макаронних листів прямокутної форми з додаванням різноманітної начинки. Давайте розглянемо