Овочева лазанья
Багатьох прихильників здорового харчування, а також вегетаріанців цікавить, як приготувати овочеву лазанью, що і зрозуміло, оскільки лазанья - це смачно і поживно, крім того, блюдо це непогано виглядає на столі.
Процес приготування овочевий лазаньї принципово трохи відрізняється від процесу приготування лазаньї з м'ясним фаршем. Використовуємо пластини з простого бездріжджового тіста на яйцях, або листкового, а для начинки годяться будь-які овочі, горіхи, зелень, сир, сир. Ще для приготування лазаньї потрібен соус, наприклад, вершковий .
Інгредієнти:
готові пластини для лазаньї - близько 500 м;
горіхи пінії або кедрові горіхи - 3-4 ст. ложки;
сир «Маскарпоне» - близько 250 г;
сир рікотта - близько 250 г;
базилік - 2 великих пучка (використовуємо тільки листя);
масло вершкове натуральне - 30 г;
часник - 2 зубчики;
сіль поварена;
вершки жирністю 23% - близько 100 мл;
тертий пармезан - 4 ст. ложки.
Приготування
Відкладемо четверту частину листя базиліка для оформлення.
Приготуємо грубу пасту з горіхів, часнику і невеликої кількості солі, для чого використовуємо традиційну ступку з товкачиком. Додаємо потроху листя базиліка і розтираємо, змішуючи з часниково-горіховим пюре. Вміст ступки потрібно довести до стану однорідної маси. Напевно, можна приготувати цю масу з використанням більш сучасних засобів, однак в даному випадку, чим примітивніше - тим щиріші, ну і ближче до початкової версії.
Перекладемо приготовану масу в миску, додати 2 ст. ложки «Маскарпоне», перемішаємо і злегка взобьем виделкою. Додамо решту сиру і доведемо до однорідності. Тепер збиваємо вершки міксером, потроху додаючи рікотту. Трохи додаємо сіль. Листи для лазаньї відваримо в підсоленій воді протягом 5 хвилин, і викладемо трохи підсушитися.
Змастимо розтопленим маслом форму для лазаньї і викладемо пластини тіста впритул одна до іншої. Зверху викладемо нетонкий шар часниково-горіхово-базиликовой маси. Зверху викладаємо шар з пластин тесту, а далі - шар суміші вершково-сирної суміші. Повторюємо шари. В ідеалі верхній шар повинен бути з базиликовой суміші.
Посиплемо лазанью тертим пармезаном і поставимо в духовку, розігріту до 180-200 градусів. Час запікання приблизно близько 10-15 хвилин. Потрібно, щоб утворилася суцільна сирна скоринка.
Готову лазанью остудимо протягом 5 хвилин, і разрежем на порції гострим ножем, розкладемо по тарілках і оформимо листям базиліка. До такої лазіння, звичайно ж, краще подавати чудові світлі лігурійські вина або граппу.
Інгредієнти:
тісто для лазаньї - 250 г;
масло рослинне для обсмажування;
гриби (білі, печериці, гливи) 300 г;
вершки молочні натуральні - 100 мл;
тертий сир твердий - 80 г;
баклажани - 1 шт. середнього розміру;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
часник - 2-4 зубчики;
паста сирна (або протертий сир) - 250 г;
сіль, перець чорний мелений та інші сухі спеції;
зелень різна.
Приготування
Закип'ятимо воду, трохи підсолимо, додамо трохи рослинного масла і відваримо пласти тіста протягом 3-х хвилин. Перекладемо листи на чисту дошку. Гриби промиємо і нашинкуем дрібно. Баклажани наріжемо дрібними кубиками і, вимочивши у холодній воді протягом 15 хвилин, відкинемо на друшляк.
Спассеруем в сковороді на олії дрібно нарізану цибулю. Додамо гриби, обсмажимо до готовності, помішуючи. Трохи присолим. Додамо продавлений часник і спеції. Окремо обсмажимо баклажани.
Вогнетривку прямокутну форму з високими бортами змастимо жиром або маслом. Викладемо шарами: листи лазаньї, а зверху цибульно-грибну пасеровку. Зверху шар тіста, на нього - шар баклажанів, змішаних з сирною пастою, і знову шар тіста. Поллємо вершками.
Запікаємо в розігрітій духовій шафі при середній температурі протягом 20-25 хвилин. Готову лазанью посипаємо подрібненою зеленню і сиром. Чекаємо, коли сир розплавиться, розрізаємо на порції і подаємо. Щоб вийшла пісна овочева лазанья, в інгредієнтах міняємо молочні продукти (сирну пасту, сир і вершки) на соєві, а гриби виключаємо.
Процес приготування овочевий лазаньї принципово трохи відрізняється від процесу приготування лазаньї з м'ясним фаршем. Використовуємо пластини з простого бездріжджового тіста на яйцях, або листкового, а для начинки годяться будь-які овочі, горіхи, зелень, сир, сир. Ще для приготування лазаньї потрібен соус, наприклад, вершковий .
Рецепт лігурійській овочевий лазаньї
Інгредієнти:
Приготування
Відкладемо четверту частину листя базиліка для оформлення.
Приготуємо грубу пасту з горіхів, часнику і невеликої кількості солі, для чого використовуємо традиційну ступку з товкачиком. Додаємо потроху листя базиліка і розтираємо, змішуючи з часниково-горіховим пюре. Вміст ступки потрібно довести до стану однорідної маси. Напевно, можна приготувати цю масу з використанням більш сучасних засобів, однак в даному випадку, чим примітивніше - тим щиріші, ну і ближче до початкової версії.
Перекладемо приготовану масу в миску, додати 2 ст. ложки «Маскарпоне», перемішаємо і злегка взобьем виделкою. Додамо решту сиру і доведемо до однорідності. Тепер збиваємо вершки міксером, потроху додаючи рікотту. Трохи додаємо сіль. Листи для лазаньї відваримо в підсоленій воді протягом 5 хвилин, і викладемо трохи підсушитися.
Змастимо розтопленим маслом форму для лазаньї і викладемо пластини тіста впритул одна до іншої. Зверху викладемо нетонкий шар часниково-горіхово-базиликовой маси. Зверху викладаємо шар з пластин тесту, а далі - шар суміші вершково-сирної суміші. Повторюємо шари. В ідеалі верхній шар повинен бути з базиликовой суміші.
Посиплемо лазанью тертим пармезаном і поставимо в духовку, розігріту до 180-200 градусів. Час запікання приблизно близько 10-15 хвилин. Потрібно, щоб утворилася суцільна сирна скоринка.
Готову лазанью остудимо протягом 5 хвилин, і разрежем на порції гострим ножем, розкладемо по тарілках і оформимо листям базиліка. До такої лазіння, звичайно ж, краще подавати чудові світлі лігурійські вина або граппу.
Овочева лазанья з баклажанами і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Закип'ятимо воду, трохи підсолимо, додамо трохи рослинного масла і відваримо пласти тіста протягом 3-х хвилин. Перекладемо листи на чисту дошку. Гриби промиємо і нашинкуем дрібно. Баклажани наріжемо дрібними кубиками і, вимочивши у холодній воді протягом 15 хвилин, відкинемо на друшляк.
Спассеруем в сковороді на олії дрібно нарізану цибулю. Додамо гриби, обсмажимо до готовності, помішуючи. Трохи присолим. Додамо продавлений часник і спеції. Окремо обсмажимо баклажани.
Вогнетривку прямокутну форму з високими бортами змастимо жиром або маслом. Викладемо шарами: листи лазаньї, а зверху цибульно-грибну пасеровку. Зверху шар тіста, на нього - шар баклажанів, змішаних з сирною пастою, і знову шар тіста. Поллємо вершками.
Запікаємо в розігрітій духовій шафі при середній температурі протягом 20-25 хвилин. Готову лазанью посипаємо подрібненою зеленню і сиром. Чекаємо, коли сир розплавиться, розрізаємо на порції і подаємо. Щоб вийшла пісна овочева лазанья, в інгредієнтах міняємо молочні продукти (сирну пасту, сир і вершки) на соєві, а гриби виключаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лазанья з лаваша
Лазанья - відомий і популярний у світі листковий пиріг з начинкою. Сьогодні ми розповімо, як приготувати її легко і швидко з лаваша. Це, звичайно ж,
Вегетаріанська лазанья
Лазанья - традиційне італійське блюдо, відоме у всьому світі. Вона буває грибна, рибна, пісна, овочева, сирна і т. д. В нашій статті ми розглянемо
Лазанья з фаршем - рецепт
Італійська лазанья - чудове блюдо для експериментів. Кожна господиня сама може підібрати начинку для неї, благо вибір величезний. Її можна зробити з
Лазанья з морепродуктів - рецепт
З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні
Лазанья з помідорами
Лазанья - страва італійського походження, яке готується з макаронних листів прямокутної форми з додаванням різноманітної начинки. Давайте розглянемо
Лазанья з брокколі
Лазанья - популярне італійське блюдо, в якому макарони у вигляді пластин прослоени начинкою. Давайте розберемося, як приготувати чудову лазанью з