Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вегетаріанська лазанья

Вегетаріанська лазанья

4-01-2015, 20:23
773
Вегетаріанська лазанья
Лазанья - популярний вишукана і складна італійське блюдо з основою з тіста і начинкою. Існує безліч різних рецептів лазаньї, в тому числі, і вегетаріанських.

Вегетаріанська лазанья з баклажанами і шпинатом


Розрахунок на 4 порції.
Інгредієнти:

  • баклажан - 1 шт. вагою близько 300 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • олія рослинна;

  • тісто - 8 світлих пластин;

  • сир рікотта (або сир) - 200 г;

  • шпинат (напівфабрикат-заморожування) - 300 г;

  • помідори стиглі червоні щільні - 300 г;

  • базилік - 8 листків;

  • сіль;

  • жир для змащування форми;

  • сир «Пармезан» - 80 г;


  • Для соусу:

  • натуральне вершкове масло - 50 г;

  • борошно пшеничне - 50 г;

  • молоко - 250 мл;

  • перець червоний мелений;

  • часник - 2 зубчики.


  • Приготування
    Баклажан наріжемо брусочками і помістимо в холодну воду на 15 хв, після чого відкинемо на друшляк. Розігріємо в сотейнику рослинне масло і спассеруем дрібно нарізану цибулю. Додамо баклажан, перемішаємо і протушкуйте під кришкою до готовності на малому вогні, періодично помішуючи (хвилин 30-40).
    Розморозимо шпинат на друшляку.
    Приготуємо соус: розтопити масло, додамо молоко, гострий мелений червоний перець і продавлений часник.
    Змастимо жиром вогнетривку форму. Наллємо трохи соусу і рівномірно розподілимо його по дну. Викладемо першим шаром пластини тіста, а зверху - шпинат, змішаний з рікоттою, тушковані баклажани і подрібнені помідори. Прослоим тестом, потім ще шар начинки, зверху - знову тісто. Поллємо соусом і помістимо в розігріту духовку хвилин на 25-30. Виймемо форму і посиплемо лазанью тертим сиром. Оформимо листочками базиліку. Почекаємо хвилин 5 щоб сир подплавился.
    Подаємо лазанью гарячої з легким столовим вином.

    Вегетаріанська лазанья з грибами


    Інгредієнти:

  • тісто для лазаньї - 1 упаковка;

  • печериці - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • солодкий перець - 2 шт.;

  • базилік - 1 пучок;

  • сир - 200 г;

  • вершки молочні натуральні - 150 мл;

  • сир твердий (в ідеалі «Пармезан») - 80 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • перець чорний мелений.


  • Приготування
    Лук очистимо й наріжемо чверть кільцями. Промиємо гриби і нашинкуем їх досить дрібно. Перець ріжемо соломкою.
    Спассеруем цибулю на сковороді на маслі, додамо гриби. Обсмажимо протягом 10 хвилин, потім додамо перець і готуємо ще протягом 8 хвилин, помішуючи лопаткою.
    Вегетаріанська лазанья
    Остудимо і змішаємо з сиром. Строгі вегетаріанці можуть виключити сир або замінити його соєвим продуктом.
    Розігріємо духовку до середньої температури. Приготуємо соус. Змішаємо вершки з продавлений часником, злегка присолим, поперчити (можна додати й інші сухі мелені спеції за смаком).
    Викладаємо шар тіста в змащену жиром форму. Зверху кладемо начинку, повторюємо шари. Останній шар - тісто . Поливаємо соусом і запікаємо протягом 25-30 хвилин, потім посипаємо тертим сиром і прикрашаємо зеленню за бажанням.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лазанья з лаваша
    Лазанья з лаваша
    Лазанья - відомий і популярний у світі листковий пиріг з начинкою. Сьогодні ми розповімо, як приготувати її легко і швидко з лаваша. Це, звичайно ж,
    Овочева лазанья
    Овочева лазанья
    Для прихильників здорового харчування ми пропонуємо варіант овочевий лазаньї - дуже вишуканого листкового пирога з начинкою. Від класичної, вона
    Лазанья з фаршем - рецепт
    Лазанья з фаршем - рецепт
    Італійська лазанья - чудове блюдо для експериментів. Кожна господиня сама може підібрати начинку для неї, благо вибір величезний. Її можна зробити з
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні
    Лазанья з помідорами
    Лазанья з помідорами
    Лазанья - страва італійського походження, яке готується з макаронних листів прямокутної форми з додаванням різноманітної начинки. Давайте розглянемо
    Лазанья з брокколі
    Лазанья з брокколі
    Лазанья - популярне італійське блюдо, в якому макарони у вигляді пластин прослоени начинкою. Давайте розберемося, як приготувати чудову лазанью з