Вегетаріанська лазанья

Вегетаріанська лазанья з баклажанами і шпинатом
Розрахунок на 4 порції.
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Баклажан наріжемо брусочками і помістимо в холодну воду на 15 хв, після чого відкинемо на друшляк. Розігріємо в сотейнику рослинне масло і спассеруем дрібно нарізану цибулю. Додамо баклажан, перемішаємо і протушкуйте під кришкою до готовності на малому вогні, періодично помішуючи (хвилин 30-40).
Розморозимо шпинат на друшляку.
Приготуємо соус: розтопити масло, додамо молоко, гострий мелений червоний перець і продавлений часник.
Змастимо жиром вогнетривку форму. Наллємо трохи соусу і рівномірно розподілимо його по дну. Викладемо першим шаром пластини тіста, а зверху - шпинат, змішаний з рікоттою, тушковані баклажани і подрібнені помідори. Прослоим тестом, потім ще шар начинки, зверху - знову тісто. Поллємо соусом і помістимо в розігріту духовку хвилин на 25-30. Виймемо форму і посиплемо лазанью тертим сиром. Оформимо листочками базиліку. Почекаємо хвилин 5 щоб сир подплавился.
Подаємо лазанью гарячої з легким столовим вином.
Вегетаріанська лазанья з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Лук очистимо й наріжемо чверть кільцями. Промиємо гриби і нашинкуем їх досить дрібно. Перець ріжемо соломкою.
Спассеруем цибулю на сковороді на маслі, додамо гриби. Обсмажимо протягом 10 хвилин, потім додамо перець і готуємо ще протягом 8 хвилин, помішуючи лопаткою.

Розігріємо духовку до середньої температури. Приготуємо соус. Змішаємо вершки з продавлений часником, злегка присолим, поперчити (можна додати й інші сухі мелені спеції за смаком).
Викладаємо шар тіста в змащену жиром форму. Зверху кладемо начинку, повторюємо шари. Останній шар - тісто . Поливаємо соусом і запікаємо протягом 25-30 хвилин, потім посипаємо тертим сиром і прикрашаємо зеленню за бажанням.
Рекомендуємо добрі рецепти

Лазанья з лаваша
Лазанья - відомий і популярний у світі листковий пиріг з начинкою. Сьогодні ми розповімо, як приготувати її легко і швидко з лаваша. Це, звичайно ж,

Овочева лазанья
Для прихильників здорового харчування ми пропонуємо варіант овочевий лазаньї - дуже вишуканого листкового пирога з начинкою. Від класичної, вона

Лазанья з фаршем - рецепт
Італійська лазанья - чудове блюдо для експериментів. Кожна господиня сама може підібрати начинку для неї, благо вибір величезний. Її можна зробити з

Лазанья з морепродуктів - рецепт
З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні

Лазанья з помідорами
Лазанья - страва італійського походження, яке готується з макаронних листів прямокутної форми з додаванням різноманітної начинки. Давайте розглянемо

Лазанья з брокколі
Лазанья - популярне італійське блюдо, в якому макарони у вигляді пластин прослоени начинкою. Давайте розберемося, як приготувати чудову лазанью з