Вегетаріанська лазанья
Лазанья - популярний вишукана і складна італійське блюдо з основою з тіста і начинкою. Існує безліч різних рецептів лазаньї, в тому числі, і вегетаріанських.
Розрахунок на 4 порції.
Інгредієнти:
баклажан - 1 шт. вагою близько 300 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
олія рослинна;
тісто - 8 світлих пластин;
сир рікотта (або сир) - 200 г;
шпинат (напівфабрикат-заморожування) - 300 г;
помідори стиглі червоні щільні - 300 г;
базилік - 8 листків;
сіль;
жир для змащування форми;
сир «Пармезан» - 80 г;
Для соусу:
натуральне вершкове масло - 50 г;
борошно пшеничне - 50 г;
молоко - 250 мл;
перець червоний мелений;
часник - 2 зубчики.
Приготування
Баклажан наріжемо брусочками і помістимо в холодну воду на 15 хв, після чого відкинемо на друшляк. Розігріємо в сотейнику рослинне масло і спассеруем дрібно нарізану цибулю. Додамо баклажан, перемішаємо і протушкуйте під кришкою до готовності на малому вогні, періодично помішуючи (хвилин 30-40).
Розморозимо шпинат на друшляку.
Приготуємо соус: розтопити масло, додамо молоко, гострий мелений червоний перець і продавлений часник.
Змастимо жиром вогнетривку форму. Наллємо трохи соусу і рівномірно розподілимо його по дну. Викладемо першим шаром пластини тіста, а зверху - шпинат, змішаний з рікоттою, тушковані баклажани і подрібнені помідори. Прослоим тестом, потім ще шар начинки, зверху - знову тісто. Поллємо соусом і помістимо в розігріту духовку хвилин на 25-30. Виймемо форму і посиплемо лазанью тертим сиром. Оформимо листочками базиліку. Почекаємо хвилин 5 щоб сир подплавился.
Подаємо лазанью гарячої з легким столовим вином.
Інгредієнти:
тісто для лазаньї - 1 упаковка;
печериці - 500 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
солодкий перець - 2 шт.;
базилік - 1 пучок;
сир - 200 г;
вершки молочні натуральні - 150 мл;
сир твердий (в ідеалі «Пармезан») - 80 г;
часник - 2 зубчики;
перець чорний мелений.
Приготування
Лук очистимо й наріжемо чверть кільцями. Промиємо гриби і нашинкуем їх досить дрібно. Перець ріжемо соломкою.
Спассеруем цибулю на сковороді на маслі, додамо гриби. Обсмажимо протягом 10 хвилин, потім додамо перець і готуємо ще протягом 8 хвилин, помішуючи лопаткою. Остудимо і змішаємо з сиром. Строгі вегетаріанці можуть виключити сир або замінити його соєвим продуктом.
Розігріємо духовку до середньої температури. Приготуємо соус. Змішаємо вершки з продавлений часником, злегка присолим, поперчити (можна додати й інші сухі мелені спеції за смаком).
Викладаємо шар тіста в змащену жиром форму. Зверху кладемо начинку, повторюємо шари. Останній шар - тісто . Поливаємо соусом і запікаємо протягом 25-30 хвилин, потім посипаємо тертим сиром і прикрашаємо зеленню за бажанням.
Вегетаріанська лазанья з баклажанами і шпинатом
Розрахунок на 4 порції.
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Баклажан наріжемо брусочками і помістимо в холодну воду на 15 хв, після чого відкинемо на друшляк. Розігріємо в сотейнику рослинне масло і спассеруем дрібно нарізану цибулю. Додамо баклажан, перемішаємо і протушкуйте під кришкою до готовності на малому вогні, періодично помішуючи (хвилин 30-40).
Розморозимо шпинат на друшляку.
Приготуємо соус: розтопити масло, додамо молоко, гострий мелений червоний перець і продавлений часник.
Змастимо жиром вогнетривку форму. Наллємо трохи соусу і рівномірно розподілимо його по дну. Викладемо першим шаром пластини тіста, а зверху - шпинат, змішаний з рікоттою, тушковані баклажани і подрібнені помідори. Прослоим тестом, потім ще шар начинки, зверху - знову тісто. Поллємо соусом і помістимо в розігріту духовку хвилин на 25-30. Виймемо форму і посиплемо лазанью тертим сиром. Оформимо листочками базиліку. Почекаємо хвилин 5 щоб сир подплавился.
Подаємо лазанью гарячої з легким столовим вином.
Вегетаріанська лазанья з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Лук очистимо й наріжемо чверть кільцями. Промиємо гриби і нашинкуем їх досить дрібно. Перець ріжемо соломкою.
Спассеруем цибулю на сковороді на маслі, додамо гриби. Обсмажимо протягом 10 хвилин, потім додамо перець і готуємо ще протягом 8 хвилин, помішуючи лопаткою. Остудимо і змішаємо з сиром. Строгі вегетаріанці можуть виключити сир або замінити його соєвим продуктом.
Розігріємо духовку до середньої температури. Приготуємо соус. Змішаємо вершки з продавлений часником, злегка присолим, поперчити (можна додати й інші сухі мелені спеції за смаком).
Викладаємо шар тіста в змащену жиром форму. Зверху кладемо начинку, повторюємо шари. Останній шар - тісто . Поливаємо соусом і запікаємо протягом 25-30 хвилин, потім посипаємо тертим сиром і прикрашаємо зеленню за бажанням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лазанья з лаваша
Лазанья - відомий і популярний у світі листковий пиріг з начинкою. Сьогодні ми розповімо, як приготувати її легко і швидко з лаваша. Це, звичайно ж,
Овочева лазанья
Для прихильників здорового харчування ми пропонуємо варіант овочевий лазаньї - дуже вишуканого листкового пирога з начинкою. Від класичної, вона
Лазанья з фаршем - рецепт
Італійська лазанья - чудове блюдо для експериментів. Кожна господиня сама може підібрати начинку для неї, благо вибір величезний. Її можна зробити з
Лазанья з морепродуктів - рецепт
З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні
Лазанья з помідорами
Лазанья - страва італійського походження, яке готується з макаронних листів прямокутної форми з додаванням різноманітної начинки. Давайте розглянемо
Лазанья з брокколі
Лазанья - популярне італійське блюдо, в якому макарони у вигляді пластин прослоени начинкою. Давайте розберемося, як приготувати чудову лазанью з