Лазанья з лаваша

Розповімо, як приготувати лазанью з лаваша. Начинки можна використовувати такі ж, як для приготування традиційної класичної лазаньї . Ну, або фантазуйте, такий підхід, власне, і породжує нові шедеври.
Рецепт лазаньї з лаваша з фаршем
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Помідори ошпарюємо окропом і знімаємо шкірочку, після чого пробиваємо блендером до кашоподібного стану.
Поросяти, ягняти пасеруємо цибулю на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії. Акуратно додаємо натерту на середній тертці моркву і продовжуємо пасерувати протягом 5-8 хвилин. Кладемо туди ж фарш і тушкуємо, помішуючи лопаткою, протягом 15 хвилин. Приправляємо спеціями. Додаємо м'якоть помідорів і готуємо ще протягом 3-4-х хвилин на слабкому вогні.
Готуємо соус: пасеруємо борошно на сухій сковороді до легкої рум'яності, вливаємо вершки і прогріваємо протягом хвилин 4-х, додаємо вино, мускатний горіх і продавлений часник.
Тепер, власне, лазанья. Нарізаємо лаваш ножем на пластини потрібного розміру і акуратно в стик (без накладання) викладаємо їх на деко з високими бортами, заздалегідь змащений жиром. Потім викладаємо начинку, посипаємо сиром і злегка поливаємо соусом. Повторюємо шари. Запікаємо в духовій шафі близько 45 хвилин при температурі 180-190 градусів.
Готову лазанью посипаємо тертим сиром і подрібненою зеленню. Перед подачею на стіл злегка остуджуємо, щоб лазіння не втратила форми.
Овочева лазанья з лаваша
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку овочева начинка. Баклажани нарізаємо дрібними кубиками і вимочуємо в холодній воді протягом 15 хвилин, потім відкидаємо на друшляк. Кожен стручок квасолі - на 3 частини.

Нарізаємо лаваш на пластини потрібного розміру. Тепер змащуємо деко олією, викладаємо встик пластини тіста, зверху розподіляємо овочеву начинку, потім - шар сиру і знову шар тіста. Повторюємо шари. Поливаємо вершками і запікаємо в духовій шафі протягом 25-30 хвилин. Готову лазанью посипаємо тертим сиром і подрібненою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти

Овочева лазанья
Для прихильників здорового харчування ми пропонуємо варіант овочевий лазаньї - дуже вишуканого листкового пирога з начинкою. Від класичної, вона

Лазанья в мультиварці
Лазанья - дуже смачна страва, від одного виду якого слинки течуть. Готувати лазанью можна по різному, сьогодні ми поговоримо про те, як зробити її в

Вегетаріанська лазанья
Лазанья - традиційне італійське блюдо, відоме у всьому світі. Вона буває грибна, рибна, пісна, овочева, сирна і т. д. В нашій статті ми розглянемо

Лазанья з фаршем - рецепт
Італійська лазанья - чудове блюдо для експериментів. Кожна господиня сама може підібрати начинку для неї, благо вибір величезний. Її можна зробити з

Лазанья з морепродуктів - рецепт
З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні

Лазанья з помідорами
Лазанья - страва італійського походження, яке готується з макаронних листів прямокутної форми з додаванням різноманітної начинки. Давайте розглянемо