Варіацію класичної італійської лазаньї знаємо ми всі: м'ясний фарш у складі болоньєзе і вершковий бешамель , чергуються з тонкими листами пасти. Але якщо відійти від традиційного варіанту і зупиниться на більш новаторському рецепті, наприклад, на рецепт лазаньї з морепродуктів.
Як приготувати італійську лазанью з морепродуктів?
Інгредієнти: суміш морепродуктів (краби, креветки, мідії, кальмари та ін) - 500 г; часник - 3 зубчики; біле вино - 1/4 ст.; лимонний сік - 1 ст. ложка; вершкове масло - 5 ст. ложок; мука - 4 ст. ложки; молоко - 3 ст.; тертий пармезан - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком; сир рікотта - 450 г; сир моцарелла - 1/2 ст.; шпинат - 300 г; яйце - 1 шт.; листи для лазаньї. Приготування У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому суміш морепродуктів протягом пари хвилин. Поливаємо морепродукти вином і лимонним соком, додаємо подрібнений зубчик часнику і чекаємо, поки рідина випарується наполовину.
В іншій сковороді на розтопленому маслі обсмажуємо часник з борошном до золотистого кольору, після чого порціями підливаємо молоко, постійно помішуючи соус. Прибираємо бешамель з вогню і додаємо до нього пармезан, сіль і перець.
Сир рікотта змішуємо зі свіжим подрібненим шпинатом і яйцем, додаємо в сирну суміш тертий сир моцарелла і склянку білого соусу бешамель. 1/4 від отриманої суміші виливаємо на дно форми для випікання, зверху розміщуємо злегка ошпарені листи лазаньї, на них кладемо шар морепродуктів і заливаємо їх склянкою вершкового соусу бешамель.
Знову кладемо листи для лазаньї, залишки сирної суміші і знову шар листів для лазаньї. Завершуємо блюдо шаром вершкового соусу і тертим пармезаном. Ставимо лазанью з морепродуктів в розігріту до 180 градусів духовку на 45-60 хвилин.
Лазанья з морепродуктів і грибами з лаваша
Такий простий метод готування згодиться не тільки для лазаньї з морепродуктів, але і для приготування традиційної різновиди страви.
Інгредієнти: лаваш тонкий - 9 шт.; креветки - 500 г; вершковий соус бешамель - 1 ст.; м'ясо краба - 500 г; оливкова олія; печериці - 300 г; часник - 2 зубчики; крем-сир - 350 г; яйце - 1 шт.; тертий твердий сир - 100 г; маслини. Приготування Просту лазанью з лаваша можна приготувати наступним чином. На оливковій олії обсмажуємо подрібнений зубчик часнику до тих пір, поки він не дасть запах, після чого на сковороду з часниковою олією викладаємо морепродукти і обсмажуємо кілька хвилин.
На окремій сковороді обсмажуємо печериці до золотистого кольору. Крем-сир збиваємо з яйцем і приправляємо до смаку сіллю і перцем.
Форму для випікання змащуємо маслом і кладемо на дно подвійний шар лаваша. Промазуємо лаваш половиною вершкового соусу і розкладаємо по поверхні гриби.
Далі кладемо наступний шар лаваша і промазуємо його шаром сирної суміші. Поверх розподіляємо половину всіх морепродуктів. Повторюємо черговість шарів: шар лаваша з грибами і бешамелем, а після лаваш з крем-сиром і морепродуктів. Накриваємо останній
шар начинки листом лаваша і посипаємо все тертим сиром. Запікаємо лазанью в духовці 20-25 хвилин при 180 градусах.
Якщо ви хочете приготувати лазанью з морепродуктів в мультиварці, то викладайте шари лавашу на дно змащеної маслом чаші пристрою в тій же черговості, після чого увімкніть режим "Випічка" на 40-50 хвилин. За 10 хвилин до готовності посипте блюдо тертим сиром.
Перед подачею лазанья з морепродуктів повинна злегка охолонути, щоб зберегти свою форму під час нарізки. Подають таку страву в гарячому вигляді самостійно.