Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Паелья в мультиварці

Паелья в мультиварці

19-01-2015, 12:03
1 028
Паелья в мультиварці
В даний час багато хто вже придбали такий модний і корисний девайс як мультиварка. Багатьох власників цих диво-приладів цікавить, як приготувати в мультиварці, наприклад, паелью.
Паелья, як відомо, являє собою страву на основі рису, який спочатку обсмажують на спеціальній сковороді (яка, власне, і називається паелья), потім варять, по ходу процесу додаючи інші інгредієнти.

Паелья з морепродуктів в мультиварці


Інгредієнти:

  • рис чистий білий круглозерний - 300 г;

  • креветки - 200 г;

  • помідори щільні стиглі червоні - 200 г;

  • тушка кальмара очищена - 250 г;

  • цибуля ріпчаста червоний - 1-2 шт.;

  • вино світле несолодке в іспанському стилі - 30 мл;

  • перець червоний солодкий - 2 шт.;

  • оливкова олія для обсмажування;

  • шафран та інші сухі спеції;

  • часник - 2-4 зубчики;

  • зелень;

  • сіль.


  • Приготування
    Обсмажимо рис у сковороді на оливковій олії і перекладемо в чашу мультиварки. Додамо 600-700 мл води і поставимо потрібний режим («плов», «гречка», «рис» - виконуйте інструкції приладу). Приблизно через 25-30 хвилин рис буде готовий.
    Відварюємо кальмари і креветки в киплячій воді протягом 3-х хвилин, не більше. Очищаємо ракоподібних. Тушки кальмарів нарізаємо впоперек довгими тонкими смужками (вони згорнуться в спіральки, буде красиво).
    Розігріваємо в сковороді олію і обсмажуємо цибулю, нарізану напів - або чверть кільцями. Додаємо солодкий перець, порізаний соломкою. Через хвилину-дві кладемо кальмари, креветки і томати, нарізані скибочками. Вливаємо вино і прогріваємо, помішуючи, протягом 3 хвилин-х. Додаємо продавлений часник, шафран та інші сухі мелені спеції.
    Змішуємо готовий рис з вмістом сковороди, розкладаємо по тарілках, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу.

    Паелья з куркою в мультиварці «Редмонд» або «Панасонік»


    Інгредієнти:

  • рис чистий білий круглозерний - 300 г;

  • перець червоний солодкий - 2 шт.;

  • м'ясо куряче без шкіри і кісток - 400-500 г;

  • помідори щільні стиглі червоні - 200 г;

  • часник - 2-4 зубчики;

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;

  • шафран та інші сухі спеції;

  • вино світле несолодке в іспанському стилі - 30 мл;

  • оливкова олія для обсмажування;

  • сіль.


  • Приготування
    Куряче м'ясо нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо разом з цибулею. Додаємо рис. Смажимо, помішуючи, все протягом 5-8 хвилин, потім перекладаємо в чашу мультиварки. Додаємо 500-700 мл води, трохи додаємо сіль і перемішуємо. Вибираємо режим «плов». Через 30 хвилин і м'ясо, і рис будуть готові.
    Окремо в сковороді на оливковій олії
    Паелья в мультиварці
    обсмажуємо цибулю, дрібно нарізаний, до зміни відтінку. Додаємо порізаний короткою соломкою солодкий перець. Помідори ріжемо скибочками і через 4 хвилини кладемо їх, потім додаємо шафран і сухі спеції, вливаємо вино. Протушиваем, помішуючи лопаткою, протягом 3-5 хвилин-ти, вимикаємо вогонь і кладемо продавлений часник.
    Готовий рис з м'ясом змішуємо з овочевою сумішшю і присипаємо подрібненою зеленню.
    До паельї добре подати столове вино (іспанські, чилійські або аргентинські вина чудово підійдуть).
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плов з морепродуктів
    Плов з морепродуктів
    Плов з морепродуктів - це, звичайно ж, не плов у класичному вигляді, а ароматний рис, приготовлений з морепродуктів. Давайте розберемо кілька
    Печінка, тушкована з овочами
    Печінка, тушкована з овочами
    Печінка - це дієтичний продукт, багатий сполуками заліза. І сьогодні ми поговоримо про корисне та смачне варіанті її приготування - гасіння з
    Рис з креветками в мультиварці
    Рис з креветками в мультиварці
    З рису і креветок можна приготувати дуже багато смачних страв, особливо якщо у вас є мультиварка. Яких? Плов, паелья, різотто - це, мабуть,
    Кальмари в мультиварці - рецепт
    Кальмари в мультиварці - рецепт
    Кальмари - це справжній делікатес, який використовується в приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як їх смачно і
    Різотто з морепродуктами в мультиварці
    Різотто з морепродуктами в мультиварці
    Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні
    Плов з сухофруктами
    Плов з сухофруктами
    Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний