Паелья в мультиварці
В даний час багато хто вже придбали такий модний і корисний девайс як мультиварка. Багатьох власників цих диво-приладів цікавить, як приготувати в мультиварці, наприклад, паелью.
Паелья, як відомо, являє собою страву на основі рису, який спочатку обсмажують на спеціальній сковороді (яка, власне, і називається паелья), потім варять, по ходу процесу додаючи інші інгредієнти.
Інгредієнти:
рис чистий білий круглозерний - 300 г;
креветки - 200 г;
помідори щільні стиглі червоні - 200 г;
тушка кальмара очищена - 250 г;
цибуля ріпчаста червоний - 1-2 шт.;
вино світле несолодке в іспанському стилі - 30 мл;
перець червоний солодкий - 2 шт.;
оливкова олія для обсмажування;
шафран та інші сухі спеції;
часник - 2-4 зубчики;
зелень;
сіль.
Приготування
Обсмажимо рис у сковороді на оливковій олії і перекладемо в чашу мультиварки. Додамо 600-700 мл води і поставимо потрібний режим («плов», «гречка», «рис» - виконуйте інструкції приладу). Приблизно через 25-30 хвилин рис буде готовий.
Відварюємо кальмари і креветки в киплячій воді протягом 3-х хвилин, не більше. Очищаємо ракоподібних. Тушки кальмарів нарізаємо впоперек довгими тонкими смужками (вони згорнуться в спіральки, буде красиво).
Розігріваємо в сковороді олію і обсмажуємо цибулю, нарізану напів - або чверть кільцями. Додаємо солодкий перець, порізаний соломкою. Через хвилину-дві кладемо кальмари, креветки і томати, нарізані скибочками. Вливаємо вино і прогріваємо, помішуючи, протягом 3 хвилин-х. Додаємо продавлений часник, шафран та інші сухі мелені спеції.
Змішуємо готовий рис з вмістом сковороди, розкладаємо по тарілках, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Інгредієнти:
рис чистий білий круглозерний - 300 г;
перець червоний солодкий - 2 шт.;
м'ясо куряче без шкіри і кісток - 400-500 г;
помідори щільні стиглі червоні - 200 г;
часник - 2-4 зубчики;
цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
шафран та інші сухі спеції;
вино світле несолодке в іспанському стилі - 30 мл;
оливкова олія для обсмажування;
сіль.
Приготування
Куряче м'ясо нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо разом з цибулею. Додаємо рис. Смажимо, помішуючи, все протягом 5-8 хвилин, потім перекладаємо в чашу мультиварки. Додаємо 500-700 мл води, трохи додаємо сіль і перемішуємо. Вибираємо режим «плов». Через 30 хвилин і м'ясо, і рис будуть готові.
Окремо в сковороді на оливковій олії обсмажуємо цибулю, дрібно нарізаний, до зміни відтінку. Додаємо порізаний короткою соломкою солодкий перець. Помідори ріжемо скибочками і через 4 хвилини кладемо їх, потім додаємо шафран і сухі спеції, вливаємо вино. Протушиваем, помішуючи лопаткою, протягом 3-5 хвилин-ти, вимикаємо вогонь і кладемо продавлений часник.
Готовий рис з м'ясом змішуємо з овочевою сумішшю і присипаємо подрібненою зеленню.
До паельї добре подати столове вино (іспанські, чилійські або аргентинські вина чудово підійдуть).
Паелья, як відомо, являє собою страву на основі рису, який спочатку обсмажують на спеціальній сковороді (яка, власне, і називається паелья), потім варять, по ходу процесу додаючи інші інгредієнти.
Паелья з морепродуктів в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Обсмажимо рис у сковороді на оливковій олії і перекладемо в чашу мультиварки. Додамо 600-700 мл води і поставимо потрібний режим («плов», «гречка», «рис» - виконуйте інструкції приладу). Приблизно через 25-30 хвилин рис буде готовий.
Відварюємо кальмари і креветки в киплячій воді протягом 3-х хвилин, не більше. Очищаємо ракоподібних. Тушки кальмарів нарізаємо впоперек довгими тонкими смужками (вони згорнуться в спіральки, буде красиво).
Розігріваємо в сковороді олію і обсмажуємо цибулю, нарізану напів - або чверть кільцями. Додаємо солодкий перець, порізаний соломкою. Через хвилину-дві кладемо кальмари, креветки і томати, нарізані скибочками. Вливаємо вино і прогріваємо, помішуючи, протягом 3 хвилин-х. Додаємо продавлений часник, шафран та інші сухі мелені спеції.
Змішуємо готовий рис з вмістом сковороди, розкладаємо по тарілках, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Паелья з куркою в мультиварці «Редмонд» або «Панасонік»
Інгредієнти:
Приготування
Куряче м'ясо нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо разом з цибулею. Додаємо рис. Смажимо, помішуючи, все протягом 5-8 хвилин, потім перекладаємо в чашу мультиварки. Додаємо 500-700 мл води, трохи додаємо сіль і перемішуємо. Вибираємо режим «плов». Через 30 хвилин і м'ясо, і рис будуть готові.
Окремо в сковороді на оливковій олії обсмажуємо цибулю, дрібно нарізаний, до зміни відтінку. Додаємо порізаний короткою соломкою солодкий перець. Помідори ріжемо скибочками і через 4 хвилини кладемо їх, потім додаємо шафран і сухі спеції, вливаємо вино. Протушиваем, помішуючи лопаткою, протягом 3-5 хвилин-ти, вимикаємо вогонь і кладемо продавлений часник.
Готовий рис з м'ясом змішуємо з овочевою сумішшю і присипаємо подрібненою зеленню.
До паельї добре подати столове вино (іспанські, чилійські або аргентинські вина чудово підійдуть).
Рекомендуємо добрі рецепти
Плов з морепродуктів
Плов з морепродуктів - це, звичайно ж, не плов у класичному вигляді, а ароматний рис, приготовлений з морепродуктів. Давайте розберемо кілька
Печінка, тушкована з овочами
Печінка - це дієтичний продукт, багатий сполуками заліза. І сьогодні ми поговоримо про корисне та смачне варіанті її приготування - гасіння з
Рис з креветками в мультиварці
З рису і креветок можна приготувати дуже багато смачних страв, особливо якщо у вас є мультиварка. Яких? Плов, паелья, різотто - це, мабуть,
Кальмари в мультиварці - рецепт
Кальмари - це справжній делікатес, який використовується в приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як їх смачно і
Різотто з морепродуктами в мультиварці
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні
Плов з сухофруктами
Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний