В даний час багато хто вже придбали такий модний і корисний девайс як мультиварка. Багатьох власників цих диво-приладів цікавить, як приготувати в мультиварці, наприклад, паелью.
Паелья, як відомо, являє собою страву на основі рису, який спочатку обсмажують на спеціальній сковороді (яка, власне, і називається паелья), потім варять, по ходу процесу додаючи інші інгредієнти.
Паелья з морепродуктів в мультиварці
Інгредієнти: рис чистий білий круглозерний - 300 г; креветки - 200 г; помідори щільні стиглі червоні - 200 г; тушка кальмара очищена - 250 г; цибуля ріпчаста червоний - 1-2 шт.; вино світле несолодке в іспанському стилі - 30 мл; перець червоний солодкий - 2 шт.; оливкова олія для обсмажування; шафран та інші сухі спеції; часник - 2-4 зубчики; зелень; сіль. Приготування Обсмажимо рис у сковороді на оливковій олії і перекладемо в чашу мультиварки. Додамо 600-700 мл води і поставимо потрібний режим («плов», «гречка», «рис» - виконуйте інструкції приладу). Приблизно через 25-30 хвилин рис буде готовий.
Відварюємо кальмари і креветки в киплячій воді протягом 3-х хвилин, не більше. Очищаємо ракоподібних. Тушки кальмарів нарізаємо впоперек довгими тонкими смужками (вони згорнуться в спіральки, буде красиво).
Розігріваємо в сковороді олію і обсмажуємо цибулю, нарізану напів - або чверть кільцями. Додаємо солодкий перець, порізаний соломкою. Через хвилину-дві кладемо кальмари, креветки і томати, нарізані скибочками. Вливаємо вино і прогріваємо, помішуючи, протягом 3 хвилин-х. Додаємо продавлений часник, шафран та інші сухі мелені спеції.
Змішуємо готовий рис з вмістом сковороди, розкладаємо по тарілках, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Паелья з куркою в мультиварці «Редмонд» або «Панасонік»
Інгредієнти: рис чистий білий круглозерний - 300 г; перець червоний солодкий - 2 шт.; м'ясо куряче без шкіри і кісток - 400-500 г; помідори щільні стиглі червоні - 200 г; часник - 2-4 зубчики; цибуля ріпчаста - 1-2 шт.; шафран та інші сухі спеції; вино світле несолодке в іспанському стилі - 30 мл; оливкова олія для обсмажування; сіль. Приготування Куряче м'ясо нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо разом з цибулею. Додаємо рис. Смажимо, помішуючи, все протягом 5-8 хвилин, потім перекладаємо в чашу мультиварки. Додаємо 500-700 мл води, трохи додаємо сіль і перемішуємо. Вибираємо режим «плов». Через 30 хвилин і м'ясо, і рис будуть готові.
Окремо в сковороді на оливковій олії
обсмажуємо цибулю, дрібно нарізаний, до зміни відтінку. Додаємо порізаний короткою соломкою солодкий перець. Помідори ріжемо скибочками і через 4 хвилини кладемо їх, потім додаємо шафран і сухі спеції, вливаємо вино. Протушиваем, помішуючи лопаткою, протягом 3-5 хвилин-ти, вимикаємо вогонь і кладемо продавлений часник.
Готовий рис з м'ясом змішуємо з овочевою сумішшю і присипаємо подрібненою зеленню.
До паельї добре подати столове вино (іспанські, чилійські або аргентинські вина чудово підійдуть).