Те, що ми називаємо пловом з морепродуктів, по суті справи пловом не є, а являє собою ароматний рис з морепродуктами. Тим не менш, відштовхуючись від технології приготування всім відомого плову, ми вирішили познайомити вас з аналоговими рецептами цієї страви по всьому світу. Так що давайте вчитися тому, як приготувати плов з морепродуктів.
Рецепт плову з морепродуктів
Інгредієнти: рис - 2 ст.; коктейль з морепродуктів - 500 г; бульйон з морепродуктів - 1 - 15 л; болгарський перець - 2 шт.; помідори - 3-4 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; мелена паприка - 2 ст. ложки; часник - за смаком; петрушка - за смаком; сіль - за смаком; оливкова олія. Приготування Першим ділом займемося овочами: болгарський перець очистити від серцевини і нарізаємо кубиками. Цибулю ріжемо півкільцями, помідори бланшируем, видаляємо шкірку і разрежаем на великі кубики.
Сковороду раскаливаем разом з оливковою олією і обсмажуємо на ньому підготовлені овочі близько 4 хвилин. Слідом на сковороду йде подрібнений часник, паприка і попередньо промитий рис. Готуємо все разом близько 2 хвилин.
Далі відправляємо на сковороду помідори й тушкуємо ще пару хвилин, після чого вливаємо бульйон і доводимо його до кипіння. Як тільки рідина закипить, зменшуємо вогонь і варимо плов до тих пір, поки вся рідина не вбереться.
Суміш з морепродуктів розморожуємо і швидко обсмажуємо на сковороді. Додаємо морепродукти до плову і готуємо всі разом ще 2-3 хвилини. Перед подачею посипаємо плов подрібненою зеленню і присмачую невеликою кількістю лимонного соку.
Плов з морепродуктів можна приготувати за аналогічною схемою в мультиварці використовуючи режим «Каша», або «Плов».
Плов з морепродуктів по-японськи - Ебі Тахан
Інгредієнти: рис - 1 ст.; суміш з морепродуктів - 150 г; морква - 1/2 шт.; болгарський перець - 1/2 шт.; зелений лук -1 пучок; саке - 10 г; соєвий соус - 1 ст. ложка; помідори черрі - 2-3 шт. Приготування Моркву і болгарський перець нарізаємо соломкою і обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності. Суміш з морепродуктів розморожуємо і закладаємо до овочів, обсмажуємо все разом кілька хвилин. До вмісту сковороди додаємо попередньо відварений рис. В даному блюді слід використовувати класичний круглий рис для суші.
Заправляємо блюдо саке і соєвим соусом, обсмажуємо пару хвилин і подаємо, прикрасивши зеленню.
Іспанська плов з морепродуктів - паелья
Інгредієнти: ковбаса чорізо - 170 г; панчетта - 110 г; часник -2 зубчики; ріпчаста цибуля - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; листя чебрецю - 1 ст. ложка; рис - 2 ст.; паприка - 1 ч. ложка; сухе біле вино - 125 мл; курячий бульйон - 12 л; курячі стегенця - 8 шт.; суміш з морепродуктів (мідії, креветки, кальмари) - 500 г; зелений горошок - 110 г; томати - 4 шт.; оливкова олія; часник -1 головка; петрушка; сіль, перець. Приготування Наливаємо щедру порцію оливкового масла на сковороду і обсмажуємо на ньому нарізані ковбаски чорізо і панчетту до хрусткої скоринки. Далі додаємо часник, нарізану цибулю і перець, готуємо до тих пір, поки овочі не стануть м'якими. Слідом в сковороду йде
чебрець, трохи чилі і рис. Все ретельно перемішуємо і присмачую паприкою. Заливаємо вміст сковороди вином і курячим бульйоном , закладаємо курячі стегна і тушкуємо все разом 5-10 хвилин. Далі в сковороду кладемо суміш з морепродуктів, томати, горошок і продовжуємо готувати ще 10 хвилин.
Готову паелью подають негайно прямо в сковороді (на дні страви з'являється найцінніша складова плову - смачна рисова скоринка), посипаємо подрібненою петрушкою і прикрасивши часточкою лимона.