Вернуться назад Распечатать

Плов з родзинками

Плов з родзинками
Незвичайний смак традиційного плову може надати нехитра доповнення у вигляді простого родзинок або кураги. Сухофрукти розбавляють пряність страви і роблять його ще більш оригінальним.

Рецепт плову з родзинками і м'ясом


Інгредієнти:

  • свинина - 800 г;

  • рис - 2 ст.;

  • родзинки - жменя;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • часник -1 головка;

  • суміш спецій для плову - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Свинину промиваємо, обсушуємо кухонним рушником і нарізаємо великими шматками. Шматки м'яса обсмажуємо у великій кількості рослинного масла. Слідом за м'ясом у казан відправляється нарізану півкільцями цибулю і соломка моркви. Смажимо овочі до золотистого кольору, після чого додаємо спеції, сіль і трохи гострого перцю. Завершуємо наш казан жменею родзинок і цілою головкою часнику, заливаємо все водою, щоб покрити і тушкуємо під кришкою 20-25 хвилин.
    Поки казан готується, займемося рисом, його необхідно промити до чистої води і лише потім відправляти в казан. Рис буде готуватися 13-15 хвилин, після чого готовий плов зі свининою необхідно залишити настоятися хоча б 10-15 хвилин.
    Плов з родзинками за цим рецептом можна приготувати в мультиварці. Протушкувати зірвак в режимі «Гасіння», або «Випічка», а після додавання рису виставте режим «Плов», або «Каша» на автоматичне час.

    Рецепт солодкого плову з родзинками і курагою


    Інгредієнти:

  • рис - 400 г;

  • курага - 1/2 ст.;

  • чорнослив - 1/2 ст.;

  • родзинки - 1/2 ст.;

  • вершкове масло;

  • кориця, цукор - за смаком;

  • гвоздика - 2 бутона.


  • Приготування
    Рис промиваємо до чистої води і замочуємо на 1-15 години в злегка підсоленій воді. Після замочування повторно крупу промиваємо і закладаємо в киплячу воду. Варимо рис у великій кількості води, постійно помішуючи, близько 10 хвилин, після чого відкидаємо його на друшляк і обполіскуємо водою.
    Сушені фрукти запарюємо в гарячій воді, а після обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом, додавши цукор і прянощі. Змішуємо рис з солодкими фруктами і подаємо до столу. Наш дивовижний солодкий плов готовий!

    Плов з родзинками і куркою


    Інгредієнти:

  • курятина - 1 кг;

  • рис - 2 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • Плов з родзинками

  • морква - 2 шт.;

  • родзинки - 1 жменя;

  • суміш спецій для плову - за смаком;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Рис промиваємо і замочуємо у холодній воді. Куряче м'ясо обсмажуємо в казані на олії, потім додаємо нарізану моркву і цибулю. Як тільки овочі стануть золотистими, додаємо в казан спеції і засипаємо рис. Наливаємо в казан води так, щоб покрити вміст, і готуємо до повного всмоктування рідини.