Незвичайний смак традиційного плову може надати нехитра доповнення у вигляді простого родзинок або кураги. Сухофрукти розбавляють пряність страви і роблять його ще більш оригінальним.
Рецепт плову з родзинками і м'ясом
Інгредієнти: свинина - 800 г; рис - 2 ст.; родзинки - жменя; ріпчаста цибуля - 2 шт.; морква - 2 шт.; часник -1 головка; суміш спецій для плову - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Свинину промиваємо, обсушуємо кухонним рушником і нарізаємо великими шматками. Шматки м'яса обсмажуємо у великій кількості рослинного масла. Слідом за м'ясом у казан відправляється нарізану півкільцями цибулю і соломка моркви. Смажимо овочі до золотистого кольору, після чого додаємо спеції, сіль і трохи гострого перцю. Завершуємо наш казан жменею родзинок і цілою головкою часнику, заливаємо все водою, щоб покрити і тушкуємо під кришкою 20-25 хвилин.
Поки казан готується, займемося рисом, його необхідно промити до чистої води і лише потім відправляти в казан. Рис буде готуватися 13-15 хвилин, після чого готовий плов зі свининою необхідно залишити настоятися хоча б 10-15 хвилин.
Плов з родзинками за цим рецептом можна приготувати в мультиварці. Протушкувати зірвак в режимі «Гасіння», або «Випічка», а після додавання рису виставте режим «Плов», або «Каша» на автоматичне час.
Рецепт солодкого плову з родзинками і курагою
Інгредієнти: рис - 400 г; курага - 1/2 ст.; чорнослив - 1/2 ст.; родзинки - 1/2 ст.; вершкове масло; кориця, цукор - за смаком; гвоздика - 2 бутона. Приготування Рис промиваємо до чистої води і замочуємо на 1-15 години в злегка підсоленій воді. Після замочування повторно крупу промиваємо і закладаємо в киплячу воду. Варимо рис у великій кількості води, постійно помішуючи, близько 10 хвилин, після чого відкидаємо його на друшляк і обполіскуємо водою.
Сушені фрукти запарюємо в гарячій воді, а після обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом, додавши цукор і прянощі. Змішуємо рис з солодкими фруктами і подаємо до столу. Наш дивовижний солодкий плов готовий!
Плов з родзинками і куркою
Інгредієнти: курятина - 1 кг; рис - 2 ст.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; морква - 2 шт.; родзинки - 1 жменя; суміш спецій для плову - за смаком; сіль - за смаком. Приготування Рис промиваємо і замочуємо у холодній воді. Куряче м'ясо обсмажуємо в казані на олії, потім додаємо нарізану моркву і цибулю. Як тільки овочі стануть золотистими, додаємо в казан спеції і засипаємо рис. Наливаємо в казан води так, щоб покрити вміст, і готуємо до повного всмоктування рідини.