Рецептів плову існує безліч. У загальній типології можна виділити такий різновид, як плов з сухофруктами. Цю страву можна готувати з м'ясом та без м'яса - чудовий варіант в пісні дні і для вегетаріанців. Зрозуміло, якщо включати до складу інгредієнтів м'ясо, плов слід готувати без додавання цукру або меду. Найкраще для приготування такої страви використовувати молоду баранину, телятину або м'ясо птиці. Існує безліч способів, як готувати плов з сухофруктами - розглянемо найпопулярніші.
Плов з м'ясом і сухофруктами - рецепт
Інгредієнти: молода баранина або телятина - близько 1 кг; цибуля ріпчаста - 1 шт.; курага - 150-200 г; чорнослив без кісточок - 150-200 г; ізюм - 100 г; рис жовтий длинозерний - 300-400 г; солодкий перець - 1-2 шт.; часник - 5-8 зубчиків; насіння зіри - 1 ст. ложка; спеції для плову (шафран або куркума, барбарис суміш перців, гвоздика і ін); свіжа зелень - за смаком; масло рослинне - 50 мл; сіль. Приготування Чистимо цибулю і розігріваємо масло в казані або сотейнику. Обсмажуємо подрібнену цибульку до золотистого відтінку разом з семенамикумина (зіри) иминутчерез 5 добавляемнарезанное невеликими кубиками м'ясо. Тушкуємо під кришкою 20-30 хвилин, періодично помішуючи лопаткою. Промиваємо рис і сухофрукти окропом, видаляємо кісточки у слив. Нарізаємо перець короткою соломкою. Після закінчення зазначеного временидобавляем рис, фрукти і овочі в казан, підливаємо води, щоб закривала все на палець. Перемішуємо 1 раз (не більше). Варимо протягом 20 хвилин на малому вогні, прикривши кришкою. До кінця процесу поміщаємо в плов часник (поглиблення в рисі). Подаємо з подрібненою зеленню і свіжим чаєм.
Солодкий плов з сухофруктами
Інгредієнти: чистий рис - 400-500 г; курага-200 г; чорнослив без кісточок-200 г; родзинки - 150 г; часник - 5-8 зубчиків; масло вершкове натуральне - 100 г; спеції для плову (шафран або куркума, барбарис суміш перців, гвоздика і ін); масло рослинне - 2 ст. ложки; сіль. Приготування Способів, як приготувати плов з сухофруктів без м'яса,
теж існує кілька. Наприклад, можна окремо зварити рис, сухофрукти пропарити, а потім все змішати і заправити вершковим маслом, додати спеції. Але краще діяти за іншою схемою.
Обсмажимо рис в казані на олії. Пропарим сухофрукти, зіллємо воду і додамо їх до рису. Перемішаємо,дольем води, ще раз перемішати і будемо варити до готовності рису на малому вогні. Готовий солодкий плов заправити вершковим маслом, подрібненим часником і спеціями. Подаємо з чаєм.