Вернуться назад Распечатать

Плов у горщику в духовці

Плов у горщику в духовці
Чи доводилося вам коли-небудь готувати плов? Напевно відповідь ствердна. Тоді, чи вам доводилося готувати плов в духовці? Ні? Тоді неодмінно варто спробувати, адже плов у горщиках виходить неймовірно ароматним і готується без всяких турбот.

Рецепт плову в горщику зі свининою


Рецепт цього плову відрізняється від оригіналу лише спрощеним і швидким методом готування. Таку страву буде радувати вас на столі своєю присутністю вже через 15-20 хвилин, проведених в духовці.
Інгредієнти:

  • свинина - 500 г;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • рис - 1 ст.;

  • рослинна олія;

  • часник - 1 головка;

  • зіра - 3 ч. ложки;

  • барбарис - 3 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Рис промиваємо під проточною водою до тих пір, поки витікає рідина не стане прозорою. Рис заливаємо свіжою водою, і залишаємо розбухати на 1 годину.
    На рослинному маслі обсмажуємо попередньо нарізану і очищену від жив свинину. Ріпчасту цибулю подрібнюємо, а моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо овочі до м'якості на окремій сковороді. Змішуємо м'ясо з засмажкою.
    Готуємо горщики для запікання, на їх дно кладемо м'ясо з овочами, спеції, трохи роздавленого часнику і рис. Заливаємо вміст горщика водою так, щоб покрити. Накриваємо горщики кришкою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Через 15-20 хвилин перевіряємо наша страва, якщо рис ввібрав всю воду, значить плов з свинини в горщиках готовий!

    Плов в горщиках з куркою


    Якщо ваша душа не розташована до м'яса, то віддайте перевагу птиці, тим більше що для такого рецепта чудово підійде практично будь-яка птиця, будь то курка, індичка, або гусак.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • рослинна олія;

  • готова приправа для плову - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рис - 1 ст.


  • Приготування
    На сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю і нарізану брусочками моркву. Як тільки овочі стануть м'якими, закладаємо до них курячу грудку, попередньо нарізану кубиками. Готувати філе до готовності немає необхідності, так як вона пізніше дійде в духовці, достатньо лише потримати її на вогні, щоб шматочки «схопилися».
    Паралельно з жаркою промиваємо рис. У горщик кладемо м'ясо з овочами, спеції і рис, заливаємо майбутній плов водою, або курячим бульйоном так, щоб покрити вміст горщика. Готуватися наш курячий плов у горщиках буде при 170 градусах близько 35-40 хвилин.

    Як приготувати плов в горщиках з яловичиною?


    Інгредієнти:

  • яловичина - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • шафран - 1 ст. ложка;

  • рис - 2 ст.;

  • бульйон (яловичий) - 1 л;

  • часник - 1 головка;

  • приправа для плову - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо миємо, обсушуємо, видаляємо надлишки жиру і жив, а потім нарізаємо кубиками. Цибулю подрібнюємо, моркву ріжемо кубиками. У змащений олією горщик кладемо суміш з сирого ямсу і овочів,
    Плов у горщику в духовці
    накриваємо все це справа кришкою і ставимо в духовку при 170 градусах, до тих пір, поки м'ясо не пустить сік і не почне в ньому тушкуватися.
    Останнє означає, що саме час додати в горщик приправи за смаком, подрібнений часник. Як тільки м'ясо насититися ароматами і стане м'яким, засипаємо в горщик попередньо промитий рис, слідом ллємо яловичий бульйон (співвідношення рису і рідини, як завжди, 1:2). Тепер залишилося накрити плов кришкою від горщика і тримати його в духовці до повного вбирання вологи, чи то пак, готовності рису. Подаємо духовий плов з яловичиною як зазвичай, з салатом, хлібом і, бажано, під келих хорошого вина.