Чи доводилося вам коли-небудь готувати плов? Напевно відповідь ствердна. Тоді, чи вам доводилося готувати плов в духовці? Ні? Тоді неодмінно варто спробувати, адже плов у горщиках виходить неймовірно ароматним і готується без всяких турбот.
Рецепт плову в горщику зі свининою
Рецепт цього плову відрізняється від оригіналу лише спрощеним і швидким методом готування. Таку страву буде радувати вас на столі своєю присутністю вже через 15-20 хвилин, проведених в духовці.
Інгредієнти: свинина - 500 г; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; рис - 1 ст.; рослинна олія; часник - 1 головка; зіра - 3 ч. ложки; барбарис - 3 ч. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Рис промиваємо під проточною водою до тих пір, поки витікає рідина не стане прозорою. Рис заливаємо свіжою водою, і залишаємо розбухати на 1 годину.
На рослинному маслі обсмажуємо попередньо нарізану і очищену від жив свинину. Ріпчасту цибулю подрібнюємо, а моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо овочі до м'якості на окремій сковороді. Змішуємо м'ясо з засмажкою.
Готуємо горщики для запікання, на їх дно кладемо м'ясо з овочами, спеції, трохи роздавленого часнику і рис. Заливаємо вміст горщика водою так, щоб покрити. Накриваємо горщики кришкою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Через 15-20 хвилин перевіряємо наша страва, якщо рис ввібрав всю воду, значить плов з свинини в горщиках готовий!
Плов в горщиках з куркою
Якщо ваша душа не розташована до м'яса, то віддайте перевагу птиці, тим більше що для такого рецепта чудово підійде практично будь-яка птиця, будь то курка, індичка, або гусак.
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - 2-3 зубчики; рослинна олія; готова приправа для плову - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком; рис - 1 ст. Приготування На сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю і нарізану брусочками моркву. Як тільки овочі стануть м'якими, закладаємо до них курячу грудку, попередньо нарізану кубиками. Готувати філе до готовності немає необхідності, так як вона пізніше дійде в духовці, достатньо лише потримати її на вогні, щоб шматочки «схопилися».
Паралельно з жаркою промиваємо рис. У горщик кладемо м'ясо з овочами, спеції і рис, заливаємо майбутній плов водою, або курячим бульйоном так, щоб покрити вміст горщика. Готуватися наш курячий плов у горщиках буде при 170 градусах близько 35-40 хвилин.
Як приготувати плов в горщиках з яловичиною?
Інгредієнти: яловичина - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; шафран - 1 ст. ложка; рис - 2 ст.; бульйон (яловичий) - 1 л; часник - 1 головка; приправа для плову - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування М'ясо миємо, обсушуємо, видаляємо надлишки жиру і жив, а потім нарізаємо кубиками. Цибулю подрібнюємо, моркву ріжемо кубиками. У змащений олією горщик кладемо суміш з сирого ямсу і овочів,
накриваємо все це справа кришкою і ставимо в духовку при 170 градусах, до тих пір, поки м'ясо не пустить сік і не почне в ньому тушкуватися.
Останнє означає, що саме час додати в горщик приправи за смаком, подрібнений часник. Як тільки м'ясо насититися ароматами і стане м'яким, засипаємо в горщик попередньо промитий рис, слідом ллємо яловичий бульйон (співвідношення рису і рідини, як завжди, 1:2). Тепер залишилося накрити плов кришкою від горщика і тримати його в духовці до повного вбирання вологи, чи то пак, готовності рису. Подаємо духовий плов з яловичиною як зазвичай, з салатом, хлібом і, бажано, під келих хорошого вина.