Бюджетним способом приготування м'яса, який вже встиг стати класикою місцевої кулінарії, є обсмажування м'яса з цибулею окремо, або в поєднанні з іншими овочами. Смачні і соковиті шматочки свинини з м'яким солодкуватим і цибулею - безпрограшна композиція для сьогоднішньої вечері.
Свинина з цибулею на сковороді
Інгредієнти: свиняча вирізка - 15 кг; вершкове масло - 2 ст. ложки; оливкова масло - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 2 шт.; цукор - 1 ч. ложка; гриби - 350 г; борошно - 1/3 ст.; сіль, перець; сухе біле вино - 1/2 ст.; курячий бульйон - 1/2 ст. Приготування Свинячу вирізку нарізаємо на великі шматочки.
У сковороді розігріваємо вершкове і оливкове масло. Цибулю ріжемо тонкими кільцями й обсмажуємо до м'якості. Додаємо до цибулі трохи цукру і продовжуємо готування ще 10 хвилин, після чого закладаємо нарізані пластинами гриби і готуємо їх до повного випаровування рідини і утворення рум'яної скоринки. Прибираємо засмажку з вогню і кладемо на тарілку.
Шматочки свинини посипаємо сіллю і перцем, а потім обвалюємо в борошні. Смажимо м'ясо до утворення рум'яної скоринки, а потім повертаємо в сковороду зажарку і наливаємо вино. Тушкуємо м'ясо 2 хвилини, накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до мінімуму. Свинина, смажена шматочками з цибулею буде готова через 10 хвилин.
Свинину, приготовану таким чином, можна перемішати з відварною картоплею , або пастою, або подати з простим овочевим салатом.
Свинина з помідорами, морквою і цибулею
Інгредієнти: свинина м'якоть - 400 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; сіль, перець; томатна паста - 1 ст. ложка; болгарський перець - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 4 зубчики; сухе червоне вино - 1/2 ст. Приготування У сотейнику розігріваємо оливкову олію. М'ясо приправляємо сіллю і перцем, а потім засмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки. Прибираємо м'ясо зі сковороди.
Кладемо на місце м'яса столову ложку томатної пасти і швидко обсмажуємо її, безперервно помішуючи. Перець нарізаємо соломкою, а цибулю - півкільцями. Готуємо овочі близько 3-5 хвилин, потім додаємо часник і тримаємо засмажку на вогні ще хвилину.
Заливаємо вміст жаровні червоним вином і повертаємо м'ясо до овочів. Накриваємо жаровню кришкою і готуємо піджарку з свинини з цибулею і перцем на повільному вогні ще 15 хвилин. Перед подачею даємо м'яса відпочити 15 хвилин і подаємо на тарілці з картоплею, пастою, свіжими овочами, або просто добре підсмаженою тостом.
Рецепт смаженої свинини з цибулею по-сингапурски
Посмажити свинину з цибулею дуже просто, а от додати страві пікантності, не ускладнивши його - завдання не з найпростіших. Ми вирішили підготувати для вас традиційний сінгапурський рецепт приготування свинини, який напевно припаде до смаку усій родині.
Інгредієнти: свиняча вирізка - 400 г; ріпчаста цибуля (великий) - 1 шт.; соєвий соус - 2 ст. ложки; устричний соус - 3/4 ч. ложки; цукор - 1/2 ч. ложки; крохмаль - 1/2 ч. ложки; чорний перець - 1/4 ч. ложки; кунжутна олія - 1/2 ч. ложки. Приготування Цибулю нарізаємо півкільцями, а свинину - соломкою. Кладемо свинину з цибулею в миску і заливаємо соєвим соусом і кунжутним маслом,
додаємо трохи цукру для того, щоб під час смаження м'ясо злегка закарамелизовалось на сковороді. Даємо м'яса промаринуватися близько години (мінімум - 15 хвилин).
У сковороді розігріваємо 2 столові ложки олії і обсмажуємо на них м'ясо з цибулею. Залишився маринад з миски, розводимо 2 столовими ложками води і також виливаємо їх на сковороду. Готуємо свинину з цибулею до тих пір, поки м'ясо не буде готове (на це піде 5-7 хвилин + ще 3-4 хвилини щоб м'ясо відпочило). Подаємо з теплим рисом і свіжими овочами.