Свинина дуже добре поєднується з солодким смаком фруктів і ягід, з класичними томатними, горчичними, часниковими і медовими соусами. По істині - універсальне м'ясо, яке дуже просте в приготуванні. У цій статті ми вирішили відродити не менш класичний рецепт приготування свинини в поєднанні з вершковим соусом .
Рецепт свинини в вершково-гірчичному соусі
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; свинина (філе) - 350 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 1 зубчик; печериці - 100 г; вершки - 100 мл; гірчиця зернова - 1 ст. ложка; свіжий базилік - 1 жменя. Приготування У сковороді розігріваємо оливкове масло і викладаємо на неї м'ясо. Обсмажуємо нарізану шматочками свинину, по 2 хвилини з кожного боку. Цибулю і гриби нарізаємо довільно, часник пропускаємо через прес і додаємо овочі та гриби на сковороду до м'яса. Смажимо все 4-5 хвилин, постійно помішуючи.
Виливаємо на сковороду додаємо сметану і гірчицю. Як тільки соус почне закипати - знімаємо сковороду з вогню і посипаємо блюдо нарізаним базиліком. Подаємо свинину в вершково- грибному соусі з гірчицею, гарнируя її рисом, або пастою.
Свинина в вершково-часниковому соусі
Інгредієнти: свиняча вирізка - 500 г; рослинне масло - 2 ч. ложки; насіння кунжуту - 2 ч. ложки; часник - 1-2 зубчики; вершкове масло - 1 ст. ложка; молоко - 1/3 ст.; крем-сир - 70 г; зелену цибулю. Приготування Свинину нарізаємо на відбивні товщиною з палець і викладаємо їх на змащену маслом сковороду. Обсмажуємо м'ясо по 3-5 хвилин з кожного боку, наприкінці готування посипаємо його насінням кунжуту.
У сковороді на вершковому маслі обсмажуємо дрібно нарізаний часник близько хвилини, після чого заливаємо його молоком і додаємо вершковий сир. Зменшуємо жар під сковородою і перемішуємо соус до однорідності. Додаємо дрібно нарізаний зелений лук. Як тільки соус загусне, переливаємо його в соусник і подаємо з м'ясом і гарніром з картоплі.
Свинина в вершково-сирному соусі
Інгредієнти: свинячі відбивні (на кості) - 4 шт.; сіль, перець; вершкове масло - 1 ч. ложка; зелена цибуля; часник - 1 зубчик; борошно - 1 ст. ложка; молоко - 2/3 ст.; сир з пліснявою - 3 ст. ложки; сухе біле вино - 1 ст. ложка. Приготування Свинячі відбивні посипаємо сіллю і перцем і обсмажуємо по 5-7 хвилин з кожного боку. Перед сервіровкою даємо м'яса відпочити, а тим часом займемося соусом.
У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому подрібнений зелений лук і часник 1-2 хвилини. Після закінчення часу засипаємо в сотейник борошно, перемішуємо і заливаємо все молоком. Доводимо суміш до кипіння і варимо, помішуючи, до загустіння. В кінці готування доповнюємо соус сиром і вином. Подаємо свинину під вершковим соусом з келихом улюбленого вина.
Тушкована свинина у вершковому соусі
Інгредієнти: вершкове масло - 50 г; свинина - 1 кг; бекон - 200 г; цибулю-шалот - 6 шт.; ріпчаста цибуля - 1шт.; селера - 2 стебла; сухий сидр - 300 мл; курячий бульйон - 300 мл; жирна сметана - 6 ст. ложок; борошно - 2 ст. ложки; діжонська гірчиця - 2 ст. ложки; естрагон - 1 ч. ложка; сіль, перець. Приготування Духовку розігріваємо до 170 градусів. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо свинину до золотистого кольору, попередньо нарізавши м'ясо великими кубиками. Поки м'ясо смажиться на сковороді обсмажуємо бекон, а за ним - суміш з ріпчастої цибулі і цибулі-шалот з селерою - овочі повинні почати розм'якшуватися. Перекладаємо зажарку в жаровню з м'ясом і заливаємо сидром і бульйоном. Накриваємо жаровню кришкою і тушкуємо м'ясо 2 години на малому вогні. Через 2 години додаємо в блюдо сметану і борошно, попередньо розведену з рівною кількістю води. Приправляємо блюдо естрагоном, сіллю і перцем, і готуємо до тих пір, поки соус не загусне.