Зробити м'ясо більш соковитим і ніжним можна завдяки гасіння, а гасіння в вершках, або сметані, допоможе зберегти ці самі якості страви навіть у тому випадку, якщо ви далеко не самий вдалий кулінар, який перетримав м'ясо на вогні. Як смачно тушкувати свинину в сметані ми розповімо в цій статті.
Свинина в сметані на сковороді
Інгредієнти: свиняча вирізка - 500 г; оливкова олія - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 1 зубчик; курячий бульйон - 1 л; картопля - 500 г; морква - 1 шт.; селера - 1 стебло; сидровий оцет - 1 ст. ложка; цукор - 1 ч. ложка; естрагон - 1 ч. ложка; борошно - 1 ст. ложка; сметана - 1/2 ст.; молоко - 4 ст. ложки; сіль, перець. Приготування У глибокій, товстостінній сковороді розігріваємо олію. Швидко обсмажуємо часник і додаємо до нього нарізану соломкою свинину. Смажимо м'ясо 5-6 хвилин, або до утворення золотистої скоринки.
У сковороду наливаємо курячий бульйон додаємо нарізану моркву, селеру і цибулю. Не забуваємо про солі з перцем. Доводимо рідина в сковороді до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього. Накриваємо сковороду кришкою і продовжуємо готування 15-20 хвилин, постійно помішуючи всі інгредієнти. В кінці вливаємо в сковороду тепле молоко, змішане з борошном і додаємо сметану. Готуємо свинину до загустіння соусу, посипаємо зеленню перед подачею.
Свинина може бути приготована і в мультиварці зі сметаною, досить дотримуватися вищевказаного рецепту і повторювати всі кроки приготування, використовуючи режим «Випічка», або «Гасіння».
Свинина в сметані з грибами
Інгредієнти: свиняча вирізка - 500 г; гриби шиітаке - 3/4 ст.; помідори - 500 г; часник - 4 зубчики; ріпчаста цибуля - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; соєвий соус - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком; вершкове масло - 1/4 ст.; рослинне масло - 3 ст. ложки; сметана - 1/2 ст. Приготування Цибулю і часник подрібнюємо, томати нарізаємо кубиками і закладаємо всі овочі в сковороду з розігрітим маслом. Як тільки зайва рідина випарується, а цибуля стане м'яким, кладемо на сковороду свинину, нарізану соломкою. Приправляємо м'ясо сіллю і перцем, додаємо соєвий соус . Вливаємо на сковороду склянку води або бульйону, доводимо все до легкого кипіння й тушкуємо хвилин 7-10. Перед початком гасіння додаємо в сковороду нарізані гриби і болгарський перець. Як тільки час гасіння закінчиться, у сковороду кладемо сметану, продовжуємо готування ще 4 хвилини і подаємо до столу.
Свинина, тушкована зі сметаною по-нормандськи
Інгредієнти: вершкове масло - 50 г; свинина - 1 кг; бекон - 200 г; цибулю-шалот - 7-8 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; селера - 2 стебла; сухий сидр - 300 мл; курячий бульйон - 300 мл; сметана - 6 ст. ложок; борошно - 2 ст. ложки; діжонська гірчиця - 2 ст. ложки; естрагон (свіжий) - 2 ст. ложки. Приготування Духовку розігріваємо до 170 градусів. Половину вершкового масла викладаємо в жаровню і розігріваємо. Обсмажуємо на олії нарізану свинину, не забувши приправити його сіллю і перцем. Як тільки м'ясо стане золотистим, його можна буде прибрати з жаровні на тарілку, а в жаровню покласти залишки масла і засмажити половину всього м'яса.
Тим часом в іншій сковороді обсмажуємо нарізану цибулю, цибулю і селеру до м'якості. Перекладаємо зажарку в жаровню до м'яса. Заливаємо все інгредієнти сидром і бульйоном, накриваємо жаровню кришкою і відправляємо в духовку на 2 години. В кінці додаємо сметану і 2 столові ложки борошна, розчинені в 2 столових ложках води, даємо соусу загуснути на плиті. Не забуваємо довести страву до необхідного смаку за допомогою гірчиці і свіжого естрагону.