І без того ніжна і тендітна м'якоть тріски ставати ще ніжніше після гасіння в сметані або вершках. Давайте перевіримо це, випробувавши кілька смачних рецептів на практиці.
Рецепт тріски з морепродуктів в сметані
Інгредієнти: цибуля - 1 шт.; селера - 2 стебла; часник - 1 зубчик; біле вино - 175 мл; курячий бульйон - 300 мл; борошно - 1 ст. ложка; філе тріски - 300 г; заморожена суміш морепродуктів - 300 г; сметана - 5 ст. ложок; сіль, перець - за смаком; зелену цибулю. Приготування У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і селеру до прозорості першого. Зубчик часнику також подрібнюємо ножем і додаємо за хвилину до готовності овочів. Додаємо в сковороду вино і уварюють його до практично повного випарювання.
Борошно розводимо з теплим курячим бульйоном і виливаємо на сковороду. Тушкуємо все 5-10 хвилин, до загусання. Додаємо в соус сметану і ретельно перемішуємо.
З філе тріски видаляємо кістки і нарізаємо рибу шматочками середнього розміру. Кладемо тріску в соус і тушкуємо 5 хвилин, після чого відправляємо на сковороду суміш морепродуктів (попередньо розморожену) і продовжуємо готування ще 5-7 хвилин.
Філе тріски тушкована в сметані з морепродуктів подаємо з парою шматочків часникового хліба .
Тріска, тушкована зі сметаною
Інгредієнти: шафран - 1/2 ч. ложки; гаряча вода - 2 ст. ложки; оливкова олія - 4 ст. ложки; цибулю-шалот - 2 шт.; перець чилі - за смаком; рибний бульйон - 1 ст.; сухе біле вино - 1 ст.; чебрець - 3 гілочки; лавровий лист - 1 шт.; цедра апельсина - 1/2 ч. ложки; вода - 1 ст.; фенхель - 1 шт.; рибне філе - 1 шт.; сметана - 1/2 ст. Приготування Шафран заливаємо гарячою водою і даємо постояти 20 хвилин.
У сотейнику розігріваємо 2 столові ложки олії і обсмажуємо на ньому цибулю і чилі 4-5 хвилин. Додаємо половину бульйону, вино, воду, чебрець, лавр, трохи цедри і шафран разом з рідиною. Доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин. Прибираємо жаровню з вогню.
Фенхель нарізаємо тонкою соломкою і обсмажуємо на 2 столових ложках олії. Заливаємо фенхель залишками бульйону, додаємо сметану, солимо і перчимо. Кладемо до фенхелю зі сметаною рибу і тушкуємо близько 10 хвилин.
Дістаємо рибу, а уварений сметанний бульйон змішати з бульйоном з жаровні. Кладемо тушкований в сметані рибу на блюдо і заливаємо бульйоном. Перед подачею наше оригінальне блюдо можна прикрасити зеленню, але і без неї воно виглядає дуже барвисто.