Риба сама по собі настільки смачна і корисна, що не вимагає ніяких доповнень, проте, якщо ви все ж вирішили зупинити свій вибір на тушкованому варіанті морський мешканки, то тут не обійтися без доповнень і, в даному випадку, в їх якості ідеально виступлять овочі.
Риба, тушкована з овочами в духовці
Інгредієнти: томати у власному соку - 400 г; оливкова олія - 3 ст. ложки; цибуля-порей - 2 шт.; фенхель - 1 шт.; часник - 2 зубчики; сіль, перець - за смаком; сухе біле вино - 1/2 ст.; рибне філе - 1 кг; мідії - 500 г; рибний бульйон - 1 л; свіжа зелень - за смаком. Приготування В жаровні на розігрітому маслі обсмажуємо нарізану порей і фенхель протягом 5 хвилин. Додаємо часник, сіль і перець, слідом наливаємо вино, рибний бульйон і чекаємо, поки воно повністю випарується. Відправляємо в жаровню томати у власному соку і чекаємо, поки вони перетворяться в однорідне пюре. Додаємо в томатний соус очищене і нарізане великими шматками рибне філе і ставимо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. За 2-3 хвилини до кінця готування, закладаємо мідії. Подаємо блюдо, посипавши свіжою січеною зеленню з шматочком свіжого багета на додачу.
Рецепт риби, тушкованої з овочами
Інгредієнти: оливкова олія - 2 ст. ложки; рибне філе - 200 г; часник - зубчик; червоний цибуля - 1 шт.; томати - 4 шт.; відварений нут - 4 ст.; маслини - 1 жменя; рукола - для подачі; сіль, перець - за смаком. Приготування На дно жаровні наливаємо стільки масла, щоб рівномірно покрити його. Поки масло нагрівається, рибне філе перевіряємо на наявність кісток, при необхідності, видаляємо їх і рибну м'якоть нарізаємо великими кубиками. Обсушуємо філе паперовим рушником і кидаємо на розпечену сковороду. Як тільки філе підрум'яниться, прибираємо його на тарілку.
На місце філе кладемо дрібно нарізану цибулю і чекаємо, поки він не стане золотистим. Додаємо нарізаний часник і через 30 секунд закладаємо попередньо очищені від шкірки томати (можна використовувати еквівалентний по вазі кількість томатів у власному соку). Як тільки помідори стануть м'якими і їх можна буде розім'яти ложкою, висипаємо в жаровню відвареної нут, виливаємо половину склянки води і чекаємо, поки рідина закипить. Після, зменшуємо вогонь, кладемо рибу і маслини, продовжуємо готування ще пару хвилин. Приправляємо рибу, тушковану з овочами в томатному соусі сіллю і перцем за смаком. Подаємо страву зі свіжою руколою і шматком хліба.
Якщо ви бажаєте приготувати рибу, тушковану з овочами в мультиварці, то закладайте всі інгредієнти в чашу пристрої одночасно і виставляйте режим гасіння на 1 годину.
Риба, тушкована з овочами і картоплею в сметані
Інгредієнти: морква - 1 шт.; селера - 1 стебло; картопля - 3 шт.; курячий бульйон - 500 мл; консервована кукурудза - 1 ст.; рибне філе - 400 г; суміш морепродуктів - 500 г; вершки - 100 мл; сметана - 150 мл; сіль, перець - за смаком; зелена цибуля, петрушка. Приготування Моркву і картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином ріжемо селера. Поміщаємо готові овочі в жаровню з олією і обсмажуємо 5-7 хвилин. Заливаємо овочі
бульйоном і тушкуємо під кришкою ще 10-15 хвилин, до м'якості. Відварені овочі пюрируем разом з бульйоном з допомогою заглибного блендера. Робити це не обов'язково, якщо в своєму рагу ви бажаєте зробити акцент на морепродуктах, а не овочі, то скористайтеся блендером.
Додаємо в пюре кукурудзу і уварюють його пару хвилин, при необхідності додаємо ще бульйону. Тепер відправляємо в овочеве пюре кукурудзу, морепродукти і рибне філе, заливаємо все сумішшю сметани і вершків. Тушкуємо рибу 3-5 хвилин, після чого приправляємо страву за смаком. Подаємо рибне рагу, прикрасивши зеленню.