Вернуться назад Распечатать

Риба, тушкована з овочами

Риба, тушкована з овочами
Риба сама по собі настільки смачна і корисна, що не вимагає ніяких доповнень, проте, якщо ви все ж вирішили зупинити свій вибір на тушкованому варіанті морський мешканки, то тут не обійтися без доповнень і, в даному випадку, в їх якості ідеально виступлять овочі.

Риба, тушкована з овочами в духовці


Інгредієнти:

  • томати у власному соку - 400 г;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • цибуля-порей - 2 шт.;

  • фенхель - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком;

  • сухе біле вино - 1/2 ст.;

  • рибне філе - 1 кг;

  • мідії - 500 г;

  • рибний бульйон - 1 л;

  • свіжа зелень - за смаком.


  • Приготування
    В жаровні на розігрітому маслі обсмажуємо нарізану порей і фенхель протягом 5 хвилин. Додаємо часник, сіль і перець, слідом наливаємо вино, рибний бульйон і чекаємо, поки воно повністю випарується. Відправляємо в жаровню томати у власному соку і чекаємо, поки вони перетворяться в однорідне пюре. Додаємо в томатний соус очищене і нарізане великими шматками рибне філе і ставимо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. За 2-3 хвилини до кінця готування, закладаємо мідії. Подаємо блюдо, посипавши свіжою січеною зеленню з шматочком свіжого багета на додачу.

    Рецепт риби, тушкованої з овочами


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • рибне філе - 200 г;

  • часник - зубчик;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • томати - 4 шт.;

  • відварений нут - 4 ст.;

  • маслини - 1 жменя;

  • рукола - для подачі;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    На дно жаровні наливаємо стільки масла, щоб рівномірно покрити його. Поки масло нагрівається, рибне філе перевіряємо на наявність кісток, при необхідності, видаляємо їх і рибну м'якоть нарізаємо великими кубиками. Обсушуємо філе паперовим рушником і кидаємо на розпечену сковороду. Як тільки філе підрум'яниться, прибираємо його на тарілку.
    На місце філе кладемо дрібно нарізану цибулю і чекаємо, поки він не стане золотистим. Додаємо нарізаний часник і через 30 секунд закладаємо попередньо очищені від шкірки томати (можна використовувати еквівалентний по вазі кількість томатів у власному соку). Як тільки помідори стануть м'якими і їх можна буде розім'яти ложкою, висипаємо в жаровню відвареної нут, виливаємо половину склянки води і чекаємо, поки рідина закипить. Після, зменшуємо вогонь, кладемо рибу і маслини, продовжуємо готування ще пару хвилин. Приправляємо рибу, тушковану з овочами в томатному соусі сіллю і перцем за смаком. Подаємо страву зі свіжою руколою і шматком хліба.
    Якщо ви бажаєте приготувати рибу, тушковану з овочами в мультиварці, то закладайте всі інгредієнти в чашу пристрої одночасно і виставляйте режим гасіння на 1 годину.

    Риба, тушкована з овочами і картоплею в сметані


    Інгредієнти:

  • морква - 1 шт.;

  • селера - 1 стебло;

  • картопля - 3 шт.;

  • курячий бульйон - 500 мл;

  • консервована кукурудза - 1 ст.;

  • рибне філе - 400 г;

  • суміш морепродуктів - 500 г;

  • вершки - 100 мл;

  • сметана - 150 мл;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелена цибуля, петрушка.


  • Приготування
    Моркву і картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином ріжемо селера. Поміщаємо готові овочі в жаровню з олією і обсмажуємо 5-7 хвилин. Заливаємо овочі
    Риба, тушкована з овочами
    бульйоном і тушкуємо під кришкою ще 10-15 хвилин, до м'якості. Відварені овочі пюрируем разом з бульйоном з допомогою заглибного блендера. Робити це не обов'язково, якщо в своєму рагу ви бажаєте зробити акцент на морепродуктах, а не овочі, то скористайтеся блендером.
    Додаємо в пюре кукурудзу і уварюють його пару хвилин, при необхідності додаємо ще бульйону. Тепер відправляємо в овочеве пюре кукурудзу, морепродукти і рибне філе, заливаємо все сумішшю сметани і вершків. Тушкуємо рибу 3-5 хвилин, після чого приправляємо страву за смаком. Подаємо рибне рагу, прикрасивши зеленню.