Сібас на грилі

Готувати сібас можна різними способами, в тому числі, і смажити на грилі. Так що вирушаємо за рибкою і вибираємо найкрасивішу, з непошкодженою лускою і ясними очима.
Розповімо, як приготувати сібас на грилі, зрозуміло, для цього рибу добре спочатку злегка замаринувати.
Як замаринувати сібас для гриля?
Не варто складати маринад з надто агресивних компонентів, краще, щоб смак риби після маринування залишався вираженим в достатній мірі. Маринуємо недовго: буквально протягом 10-20 хвилин - цього цілком достатньо.
Інгредієнти:
Приготування
Якщо риба свіжоморожена, розморозимо її в ємності з холодною водою. Очистимо рибу від луски, випотрошим, видалити зябра і промиємо холодною водою, після чого обсушим чистою серветкою. З боків риби діагональні нечасті поверхневі надрізи (можна так, щоб вийшла «сітка»). Змішуємо в мисці масло, лимонний сік, сіль і спеції. Додамо продавлений часник, дамо цій суміші постояти хвилин 5-8 і процідимо маринад через ситечко.
Рясно змастимо маринадом рибу зсередини і з обох сторін зовні, після чого залишаємо хвилин на 10-20.
Очищену решітку гриля змастимо рослинним маслом або шматочком свинячого сала .
Обсмажуємо рибу над добре прогорілими вугіллям (або на середньому вогні в електрогрилі) протягом 4-5 хвилин з кожної зі сторін. Риба готується досить швидко, пересушувати її не слід. Подаємо приготовану рибу з рисом або картоплею, оформляємо свіжою зеленню. Вино краще вибрати столове біле або рожеве.
Приблизно за цим же рецептом можна приготувати сібас на грилі в фользі - так риба вийде більш соковитою.
Сібас в фользі, на грилі
Приготування
Робимо все так само (див. вище), після недовгого маринування перед запіканням загортаємо рибу у фольгу і запікаємо. В середині процесу перевертаємо. Сібас, запечений на грилі, добре подати з якимось світлим соусом.
Сібас на сковороді-гриль
Приготування
Якщо риба за довжиною більше ніж сковорода, краще перед обсмажуванням видалити голову гострим ножем або нарізати рибу стейками, або філірувати (залишивши шкіру), а потім нарізати на порційні шматки. У цьому варіанті після маринування перед обсмажуванням рибу потрібно злегка обсушити чистою серветкою і запанірувати в борошні

Якщо хочете приготувати сібас на грилі паназиатском стилі, складайте маринад з автентичних характерних продуктів: використовуйте сік лайма, гострий червоний перець, коріандр, аніс, соєвий соус , кунжутне масло, рисове вино, мірін.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати хе з риби?
Хотілося б відразу відзначити, що приготувати хе з риби зовсім нескладно. У даній статті розглянуті корейські рецепти приготування цієї страви.

Сібас - рецепти
А ви знаєте, як смачно приготувати рибу лаврак звичайний, відому в Росії під назвою сібас? Звичайно, її можна просто посмажити на сковороді і справа

Як приготувати сібас в духовці?
Сібас - це риба, з якої можна приготувати безліч дивно смачних страв. У даній статті розглянуті рецепти приготування сібаса. Читайте і підкреслюйте

Сібас у фользі
Сібас - смачна рибка, яку не так просто дістати. Але якщо вам все-таки вдалося її придбати, тоді давайте сьогодні поговоримо про те, як її смачно і

Пікша у фользі в духовці
Один з найулюбленіших способів приготування риби у прихильників здорового харчування - запікання в фользі. При цьому риба залишається соковитою, дуже

Риба на пару з овочами
Прихильники правильного харчування знають, що найбільш корисні страви готуються на пару. Але такі страви не тільки корисні, але ще й дуже смачні і