Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Сібас на грилі

19-01-2015, 14:15
3 647
Сібас на грилі
Сібас (він же лаврак звичайний) - окунеобразная лучеперая риба з сімейства Моронових - мешкає в прибережних солоних водах, об'єкт активного промислу і розведення. Сібас може досягати довжини до 1 метра і ваги до 12 кг. Сібас - цінний і корисний продукт, що містить протеїни, корисні сполуки кальцію і фосфору, вітаміни А, групи В і Е. У плоті сібаса дуже мало жиру (15%). Це продукт низькокалорійний, його можна використовувати для дієтичного харчування.
Готувати сібас можна різними способами, в тому числі, і смажити на грилі. Так що вирушаємо за рибкою і вибираємо найкрасивішу, з непошкодженою лускою і ясними очима.
Розповімо, як приготувати сібас на грилі, зрозуміло, для цього рибу добре спочатку злегка замаринувати.

Як замаринувати сібас для гриля?


Не варто складати маринад з надто агресивних компонентів, краще, щоб смак риби після маринування залишався вираженим в достатній мірі. Маринуємо недовго: буквально протягом 10-20 хвилин - цього цілком достатньо.
Інгредієнти:

  • сібас - 1 шт. вагою близько 500-600 г;

  • сік лимона - 1 ст. ложка;

  • сіль;

  • мелені сухі спеції (чорний або запашний перець, коріандр, аніс, фенхель);

  • масло рослинне (краще оливкова) - 1 ст. ложка;

  • часник - 1-3 зубчики;

  • зелень свіжа різна для оформлення.


  • Приготування
    Якщо риба свіжоморожена, розморозимо її в ємності з холодною водою. Очистимо рибу від луски, випотрошим, видалити зябра і промиємо холодною водою, після чого обсушим чистою серветкою. З боків риби діагональні нечасті поверхневі надрізи (можна так, щоб вийшла «сітка»). Змішуємо в мисці масло, лимонний сік, сіль і спеції. Додамо продавлений часник, дамо цій суміші постояти хвилин 5-8 і процідимо маринад через ситечко.
    Рясно змастимо маринадом рибу зсередини і з обох сторін зовні, після чого залишаємо хвилин на 10-20.
    Очищену решітку гриля змастимо рослинним маслом або шматочком свинячого сала .
    Обсмажуємо рибу над добре прогорілими вугіллям (або на середньому вогні в електрогрилі) протягом 4-5 хвилин з кожної зі сторін. Риба готується досить швидко, пересушувати її не слід. Подаємо приготовану рибу з рисом або картоплею, оформляємо свіжою зеленню. Вино краще вибрати столове біле або рожеве.
    Приблизно за цим же рецептом можна приготувати сібас на грилі в фользі - так риба вийде більш соковитою.

    Сібас в фользі, на грилі


    Приготування
    Робимо все так само (див. вище), після недовгого маринування перед запіканням загортаємо рибу у фольгу і запікаємо. В середині процесу перевертаємо. Сібас, запечений на грилі, добре подати з якимось світлим соусом.

    Сібас на сковороді-гриль


    Приготування
    Якщо риба за довжиною більше ніж сковорода, краще перед обсмажуванням видалити голову гострим ножем або нарізати рибу стейками, або філірувати (залишивши шкіру), а потім нарізати на порційні шматки. У цьому варіанті після маринування перед обсмажуванням рибу потрібно злегка обсушити чистою серветкою і запанірувати в борошні
    Сібас на грилі
    (краще всього використовувати суміш пшеничного з кукурудзяної). Трохи розігріту сковороду гриль треба змастити шматочком свинячого сала або натуральним вершковим маслом (можна топленим). Якщо використовуємо сало, перевага в тому, що риба не смажиться, а запікається. Сібас на сковороді-гриль з вершковим маслом виходить особливо смачно, риба смажиться дуже швидко, тому такий спосіб цілком прийнятний.
    Якщо хочете приготувати сібас на грилі паназиатском стилі, складайте маринад з автентичних характерних продуктів: використовуйте сік лайма, гострий червоний перець, коріандр, аніс, соєвий соус , кунжутне масло, рисове вино, мірін.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати хе з риби?
    Як приготувати хе з риби?
    Хотілося б відразу відзначити, що приготувати хе з риби зовсім нескладно. У даній статті розглянуті корейські рецепти приготування цієї страви.
    Сібас - рецепти
    Сібас - рецепти
    А ви знаєте, як смачно приготувати рибу лаврак звичайний, відому в Росії під назвою сібас? Звичайно, її можна просто посмажити на сковороді і справа
    Як приготувати сібас в духовці?
    Як приготувати сібас в духовці?
    Сібас - це риба, з якої можна приготувати безліч дивно смачних страв. У даній статті розглянуті рецепти приготування сібаса. Читайте і підкреслюйте
    Сібас у фользі
    Сібас у фользі
    Сібас - смачна рибка, яку не так просто дістати. Але якщо вам все-таки вдалося її придбати, тоді давайте сьогодні поговоримо про те, як її смачно і
    Пікша у фользі в духовці
    Пікша у фользі в духовці
    Один з найулюбленіших способів приготування риби у прихильників здорового харчування - запікання в фользі. При цьому риба залишається соковитою, дуже
    Риба на пару з овочами
    Риба на пару з овочами
    Прихильники правильного харчування знають, що найбільш корисні страви готуються на пару. Але такі страви не тільки корисні, але ще й дуже смачні і