Як приготувати хе з риби?
Хе об'єднує в себе ціле сімейство страв корейської кухні, приготованих з сирих овочів, риби або м'яса. Хе, про який у цій статті піде мова, серед корейців носить назву «сэнъсонхве» або «хвальохве» і готується на основі свіжовиловленої риби або морепродуктів.
З якої риби роблять хе? Так практично з будь-якої: класика - це короп або сазан, але якщо у вас є бажання поекспериментувати, то в приготуванні цієї страви ви можете робити це вільно, замінивши білу річкову рибу морськими делікатесами. Як правильно приготувати рибу хе і салати з неї, ми розберемося в цій статті.
Ніжні шматочки сирої риби в маринаді зустрічаються серед традиційних рецептів багатьох народів, проте корейська маринована риба хе відрізняється неймовірно легкою, невагомою текстурою, межує з великою кількістю гострих спецій.
Інгредієнти:
свіжа риба - 500 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
цукор - 1 ч. ложка;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
кунжутне масло - 2 ст. ложки;
оцтова есенція - 1 ст. ложка;
перець червоний (порошок) - 2 ч. ложки;
сіль - за смаком.
Приготування
Перед тим, як готувати хе з риби, саму рибу потрошать, очищають від луски, відокремлюють філе і видаляють з нього кістки. Потім рибу нарізають соломкою товщиною 2-3 см, заливають оцтом і трохи підсолюють. Міцна оцтова есенція почне окислювати білки рибних шматочків і таким чином сама філе в результаті не буде сирим. Риба маринується близько 15-2 годин, але продовжити «приготування» можна і до 10-12 годин.
На сковороді або в мікрохвильовій печі раскаливаем кунжутне масло, заливаємо їм нарізану цибулю і часник з прянощами і соєвим соусом. Зверху кладемо шматочки маринованої риби і ретельно перемішуємо. Подають хе, прикрасивши листочками петрушки, або гуртками гострого стручкового перцю.
Як робити рибу хе за класичним рецептом ми вже розібралися, проте існує кілька адаптованих для наших умов і шлунків, варіантів приготування цієї страви з додаванням маринованої риби в якості другорядного інгредієнта овочевого салату. Освіжаючий рецепт відмінно пробуджує апетит перед майбутньою трапезою і, безсумнівно, сподобається гостям за святковим столом.
Інгредієнти:
свіжий короп - 300 г;
свіжий огірок - 1 шт.;
болгарський перець - 1/2 шт.;
морква по-корейськи - 100 г;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
часник - 4 зубчики;
петрушка - 1 пучок;
рослинне масло - 100 мл;
паприка - 1 ст. ложка;
кунжут - 1 ч. ложка;
коріандр (мелений) - 1/2 ч. ложки;
чорний і червоний перець - за смаком;
сіль - 1/2 ч. ложки;
соєвий соус - 3 ст. ложки;
оцтова есенція - 3 ч. ложки.
Приготування
Очищену і нарізану соломкою рибу поміщаємо в оцтову есенцію з додаванням солі, залишаємо маринуватися в холодильнику на 2 години.
Тим часом підготуємо інші інгредієнти: огірок і перець наріжемо соломкою, ріпчаста цибулю - тонкими півкільцями, часник і петрушку довільно подрібнюємо.
Коли риба буде готова, додаємо її до решти інгредієнтів салату і заправляємо спеціями, рослинним маслом і соєвим соусом. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і подаємо салат до столу в охолодженому вигляді.
Вирішили побалувати себе делікатесом з свіжої червоної риби? Виділіть невеликий шматочок і замаринуйте її по нижченаведеному рецептом. Ви не пошкодуєте, гарантуємо.
Інгредієнти:
свіжа червона риба - 350 г;
огірок - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
лайм - 1/2 шт.;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
білий перець - 1/4 ч. ложки;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
червоний перець - 2 ч. ложки;
зіра - 1/2 ч. ложки;
кінза - 1/2 ч. ложки;
сіль - за смаком.
Приготування
Рибу традиційно чистимо і нарізаємо тонкою соломкою, а після відправляємо маринуватися на 2 години в суміші соку лайма і солі.
Огірок подрібнюємо соломкою, а на розпеченому маслі припускаємо нарізані пластинки часнику з сумішшю перців, додаємо трохи соєвого соусу і використовуємо суміш в якості заправки, коли риба буде готова. Хе з червоної риби перед подачею з'єднується з огірком, пряної заправкою і спеціями. Приємного апетиту!
З якої риби роблять хе? Так практично з будь-якої: класика - це короп або сазан, але якщо у вас є бажання поекспериментувати, то в приготуванні цієї страви ви можете робити це вільно, замінивши білу річкову рибу морськими делікатесами. Як правильно приготувати рибу хе і салати з неї, ми розберемося в цій статті.
Рецепт риби хе по-корейськи
Ніжні шматочки сирої риби в маринаді зустрічаються серед традиційних рецептів багатьох народів, проте корейська маринована риба хе відрізняється неймовірно легкою, невагомою текстурою, межує з великою кількістю гострих спецій.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як готувати хе з риби, саму рибу потрошать, очищають від луски, відокремлюють філе і видаляють з нього кістки. Потім рибу нарізають соломкою товщиною 2-3 см, заливають оцтом і трохи підсолюють. Міцна оцтова есенція почне окислювати білки рибних шматочків і таким чином сама філе в результаті не буде сирим. Риба маринується близько 15-2 годин, але продовжити «приготування» можна і до 10-12 годин.
На сковороді або в мікрохвильовій печі раскаливаем кунжутне масло, заливаємо їм нарізану цибулю і часник з прянощами і соєвим соусом. Зверху кладемо шматочки маринованої риби і ретельно перемішуємо. Подають хе, прикрасивши листочками петрушки, або гуртками гострого стручкового перцю.
Як робити рибу хе з овочами?
Як робити рибу хе за класичним рецептом ми вже розібралися, проте існує кілька адаптованих для наших умов і шлунків, варіантів приготування цієї страви з додаванням маринованої риби в якості другорядного інгредієнта овочевого салату. Освіжаючий рецепт відмінно пробуджує апетит перед майбутньою трапезою і, безсумнівно, сподобається гостям за святковим столом.
Інгредієнти:
Приготування
Очищену і нарізану соломкою рибу поміщаємо в оцтову есенцію з додаванням солі, залишаємо маринуватися в холодильнику на 2 години.
Тим часом підготуємо інші інгредієнти: огірок і перець наріжемо соломкою, ріпчаста цибулю - тонкими півкільцями, часник і петрушку довільно подрібнюємо.
Коли риба буде готова, додаємо її до решти інгредієнтів салату і заправляємо спеціями, рослинним маслом і соєвим соусом. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і подаємо салат до столу в охолодженому вигляді.
Хе з червоної риби - рецепт
Вирішили побалувати себе делікатесом з свіжої червоної риби? Виділіть невеликий шматочок і замаринуйте її по нижченаведеному рецептом. Ви не пошкодуєте, гарантуємо.
Інгредієнти:
Приготування
Рибу традиційно чистимо і нарізаємо тонкою соломкою, а після відправляємо маринуватися на 2 години в суміші соку лайма і солі.
Огірок подрібнюємо соломкою, а на розпеченому маслі припускаємо нарізані пластинки часнику з сумішшю перців, додаємо трохи соєвого соусу і використовуємо суміш в якості заправки, коли риба буде готова. Хе з червоної риби перед подачею з'єднується з огірком, пряної заправкою і спеціями. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба в горщиках
Все частіше і частіше для приготування їжі сучасні господині використовують горщики. Це і не дивно - страви в них виходять більш соковитими і
Риба в вершках в духовці
Риба - це корисний і дієтичний продукт, а якщо вона ще приготовлена в вершках в духовці - то страва буде дивовижно ніжним і смачним. Пропонуємо
Як приготувати рибу під маринадом?
Зазвичай рибу спочатку відварюють, тушкують, смажать, а потім вже готують під різними маринадами. У нашій статті ми підібрали кілька різноманітних
Риба в мікрохвильовці
Любите запечену рибку, але немає часу з нею возитися? Тоді рецепти приготування риби в мікрохвильовці як раз для вас! Для створення маленького
Як приготувати рибу в мікрохвильовці?
Любите страви з риби, але вже не знаєте, що з неї приготувати? Скористайтеся нашими рецептами для рибки в мікрохвильовці. Готову страву вразить вас
Хе з щуки
Салат хе - в'єтнамське блюдо, яке готується з риби, маринованої в лимонному соку або оцту з додаванням гострих спецій. І зараз ми розповімо, як