Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати хе з риби?

Як приготувати хе з риби?

22-03-2015, 13:15
1 320
Як приготувати хе з риби?
Хе об'єднує в себе ціле сімейство страв корейської кухні, приготованих з сирих овочів, риби або м'яса. Хе, про який у цій статті піде мова, серед корейців носить назву «сэнъсонхве» або «хвальохве» і готується на основі свіжовиловленої риби або морепродуктів.
З якої риби роблять хе? Так практично з будь-якої: класика - це короп або сазан, але якщо у вас є бажання поекспериментувати, то в приготуванні цієї страви ви можете робити це вільно, замінивши білу річкову рибу морськими делікатесами. Як правильно приготувати рибу хе і салати з неї, ми розберемося в цій статті.

Рецепт риби хе по-корейськи


Ніжні шматочки сирої риби в маринаді зустрічаються серед традиційних рецептів багатьох народів, проте корейська маринована риба хе відрізняється неймовірно легкою, невагомою текстурою, межує з великою кількістю гострих спецій.
Інгредієнти:

  • свіжа риба - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • кунжутне масло - 2 ст. ложки;

  • оцтова есенція - 1 ст. ложка;

  • перець червоний (порошок) - 2 ч. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Перед тим, як готувати хе з риби, саму рибу потрошать, очищають від луски, відокремлюють філе і видаляють з нього кістки. Потім рибу нарізають соломкою товщиною 2-3 см, заливають оцтом і трохи підсолюють. Міцна оцтова есенція почне окислювати білки рибних шматочків і таким чином сама філе в результаті не буде сирим. Риба маринується близько 15-2 годин, але продовжити «приготування» можна і до 10-12 годин.
    На сковороді або в мікрохвильовій печі раскаливаем кунжутне масло, заливаємо їм нарізану цибулю і часник з прянощами і соєвим соусом. Зверху кладемо шматочки маринованої риби і ретельно перемішуємо. Подають хе, прикрасивши листочками петрушки, або гуртками гострого стручкового перцю.

    Як робити рибу хе з овочами?


    Як робити рибу хе за класичним рецептом ми вже розібралися, проте існує кілька адаптованих для наших умов і шлунків, варіантів приготування цієї страви з додаванням маринованої риби в якості другорядного інгредієнта овочевого салату. Освіжаючий рецепт відмінно пробуджує апетит перед майбутньою трапезою і, безсумнівно, сподобається гостям за святковим столом.
    Інгредієнти:

  • свіжий короп - 300 г;

  • свіжий огірок - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1/2 шт.;

  • морква по-корейськи - 100 г;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • петрушка - 1 пучок;

  • рослинне масло - 100 мл;

  • паприка - 1 ст. ложка;

  • кунжут - 1 ч. ложка;

  • коріандр (мелений) - 1/2 ч. ложки;

  • чорний і червоний перець - за смаком;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • соєвий соус - 3 ст. ложки;

  • оцтова есенція - 3 ч. ложки.



  • Приготування
    Очищену і нарізану соломкою рибу поміщаємо в оцтову есенцію з додаванням солі, залишаємо маринуватися в холодильнику на 2 години.
    Тим часом підготуємо інші інгредієнти: огірок і перець наріжемо соломкою, ріпчаста цибулю - тонкими півкільцями, часник і петрушку довільно подрібнюємо.
    Коли риба буде готова, додаємо її до решти інгредієнтів салату і заправляємо спеціями, рослинним маслом і соєвим соусом. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і подаємо салат до столу в охолодженому вигляді.

    Хе з червоної риби - рецепт


    Вирішили побалувати себе делікатесом з свіжої червоної риби? Виділіть невеликий шматочок і замаринуйте її по нижченаведеному рецептом. Ви не пошкодуєте, гарантуємо.
    Інгредієнти:

  • свіжа червона риба - 350 г;

  • огірок - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • лайм - 1/2 шт.;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • білий перець - 1/4 ч. ложки;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • червоний перець - 2 ч. ложки;

  • зіра - 1/2 ч. ложки;
  • Як приготувати хе з риби?

  • кінза - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Рибу традиційно чистимо і нарізаємо тонкою соломкою, а після відправляємо маринуватися на 2 години в суміші соку лайма і солі.
    Огірок подрібнюємо соломкою, а на розпеченому маслі припускаємо нарізані пластинки часнику з сумішшю перців, додаємо трохи соєвого соусу і використовуємо суміш в якості заправки, коли риба буде готова. Хе з червоної риби перед подачею з'єднується з огірком, пряної заправкою і спеціями. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба в горщиках
    Риба в горщиках
    Все частіше і частіше для приготування їжі сучасні господині використовують горщики. Це і не дивно - страви в них виходять більш соковитими і
    Риба в вершках в духовці
    Риба в вершках в духовці
    Риба - це корисний і дієтичний продукт, а якщо вона ще приготовлена в вершках в духовці - то страва буде дивовижно ніжним і смачним. Пропонуємо
    Як приготувати рибу під маринадом?
    Як приготувати рибу під маринадом?
    Зазвичай рибу спочатку відварюють, тушкують, смажать, а потім вже готують під різними маринадами. У нашій статті ми підібрали кілька різноманітних
    Риба в мікрохвильовці
    Риба в мікрохвильовці
    Любите запечену рибку, але немає часу з нею возитися? Тоді рецепти приготування риби в мікрохвильовці як раз для вас! Для створення маленького
    Як приготувати рибу в мікрохвильовці?
    Як приготувати рибу в мікрохвильовці?
    Любите страви з риби, але вже не знаєте, що з неї приготувати? Скористайтеся нашими рецептами для рибки в мікрохвильовці. Готову страву вразить вас
    Хе з щуки
    Хе з щуки
    Салат хе - в'єтнамське блюдо, яке готується з риби, маринованої в лимонному соку або оцту з додаванням гострих спецій. І зараз ми розповімо, як