Як приготувати рибу під маринадом?
Зазвичай перед приготуванням риби в маринаді, самі рибні філе відварюють, запікають або смажать, словом, піддають будь-тепловій обробці, а не заливають маринадом в сирому вигляді. Втім, існує безліч різних варіацій, і про них ми поговоримо далі.
Інгредієнти:
рибне філе - 4 шт. (по 200 г);
корінь імбиру - 2 см;
часникові зубчики - 4 шт.;
червоний цибуля - 1 шт.;
пір'я зеленої цибулі;
соєвий соус - 1/3 ст.;
кунжутне масло - 1 ст. ложка.
Приготування
Рибне філе кладемо на грати пароварки і обварюють протягом 7 хвилин. Поки риба готується, візьмемося за маринад: на тертці натираємо корінь імбиру і часник, цибулю ріжемо кільцями і з'єднуємо всі з соєвим соусом і кунжутним маслом. Доповнюємо маринад подрібненими пір'ям зеленого лука. Занурюємо в суміш для маринування рибне філе, накриваємо ємності плівкою і залишаємо в холодильнику на годину. Через деякий час перекладаємо рибу разом з усіма інгредієнтами маринаду на деко і ставимо в духовку, розігріту до 220 градусів. Готовність вареної риби під маринадом в духовці можна буде перевіряти вже через 10 хвилин.
Інгредієнти:
філе червоної риби - 1 кг;
цедра і сік 1/2 апельсина, 1 лайма і 1 лимона;
кайенский перець - 1 ч. ложка;
мед - 1 ч. ложка;
часник - 2 зубчики;
чебрець - 3 гілочки.
Приготування
Сире рибне філе очищене від кісток натираємо сіллю, кайенским перцем і пастою з часникових зубчиків. Робимо маринад з соку і цедри цитрусових з додаванням меду , заливаємо їм рибу. В маринад відправляємо гілочки чебрецю. Спершу рибу слід потримати в маринаді пару годин, а потім можна приступати до випікання. Червона риба повинна готуватися при 175 градусах 20 хвилин.
Інгредієнти:
тушки минтая - 450 г;
столовий оцет - 20 мл;
томатне пюре - 60 г;
рослинна олія;
цибуля біла - 130 г;
морква - 130 р.
Приготування
Минтая обвалюємо в борошні, змішаної з сіллю і перцем, а потім смажимо на сковороді до характерної золотистої скоринки. Одночасно з рибою пасеруємо цибулю і моркву, змішуємо їх з томатною пастою, чвертю склянки води і оцтом. Заливаємо рибні шматочки овочевим маринадом і накриваємо кришкою. Смажена риба під овочевим маринадом буде готова через 20 хвилин.
Особливість приготування риби в білому маринаді полягає в тому, що сам маринад не містить томатної пасти, а після тривалого приготування, після остигання, перетворюється в желеподібну масу. Отримує якусь подобу оригінальною і простий заливної риби.
Інгредієнти:
біла риба - 1 кг;
корінь селери - 300 г;
цибуля біла - 300 г;
морква - 280 м;
лист лавра;
оцет - 2/3 ст.;
5 бутонів гвоздики;
перець горошком - 8-10 шт.
Приготування
Перед тим, як зробити рибу під маринадом, саму тушку слід очистити і розібрати, промити й нарізати великими скибками. Шматки риби посипаємо борошном і смажимо до горезвісної рум'яності. Поки риба готується, не втрачаючи часу, чистимо і ріжемо цибулю і коріння. Спершу пасеруємо на сковороді цибулю, після додаємо до нього коріння і тримаємо все на сковороді ще хвилин сім.
Варимо маринад, з'єднавши в каструлі літр води з гвоздикою, лавром, перцем і сіллю. Як тільки рідина закипить, знімаємо її з вогню і змішати з оцтом. Заливаємо маринадом рибу і овочі, остуджуємо і ставимо в холодильник.
Рибу можна пробувати через 6 годин, але чим довше вона постоїть, тим смачніше і насиченішим стане, тому особливо апетитним це блюдо буде через пару діб. Гідне доповнення святкового і буденного столу готово!
Рецепт відвареної риби під маринадом
Інгредієнти:
Приготування
Рибне філе кладемо на грати пароварки і обварюють протягом 7 хвилин. Поки риба готується, візьмемося за маринад: на тертці натираємо корінь імбиру і часник, цибулю ріжемо кільцями і з'єднуємо всі з соєвим соусом і кунжутним маслом. Доповнюємо маринад подрібненими пір'ям зеленого лука. Занурюємо в суміш для маринування рибне філе, накриваємо ємності плівкою і залишаємо в холодильнику на годину. Через деякий час перекладаємо рибу разом з усіма інгредієнтами маринаду на деко і ставимо в духовку, розігріту до 220 градусів. Готовність вареної риби під маринадом в духовці можна буде перевіряти вже через 10 хвилин.
Рецепт червоної риби під маринадом
Інгредієнти:
Приготування
Сире рибне філе очищене від кісток натираємо сіллю, кайенским перцем і пастою з часникових зубчиків. Робимо маринад з соку і цедри цитрусових з додаванням меду , заливаємо їм рибу. В маринад відправляємо гілочки чебрецю. Спершу рибу слід потримати в маринаді пару годин, а потім можна приступати до випікання. Червона риба повинна готуватися при 175 градусах 20 хвилин.
Тушкована риба минтай під маринадом
Інгредієнти:
Приготування
Минтая обвалюємо в борошні, змішаної з сіллю і перцем, а потім смажимо на сковороді до характерної золотистої скоринки. Одночасно з рибою пасеруємо цибулю і моркву, змішуємо їх з томатною пастою, чвертю склянки води і оцтом. Заливаємо рибні шматочки овочевим маринадом і накриваємо кришкою. Смажена риба під овочевим маринадом буде готова через 20 хвилин.
Рецепт риби під білим маринадом
Особливість приготування риби в білому маринаді полягає в тому, що сам маринад не містить томатної пасти, а після тривалого приготування, після остигання, перетворюється в желеподібну масу. Отримує якусь подобу оригінальною і простий заливної риби.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити рибу під маринадом, саму тушку слід очистити і розібрати, промити й нарізати великими скибками. Шматки риби посипаємо борошном і смажимо до горезвісної рум'яності. Поки риба готується, не втрачаючи часу, чистимо і ріжемо цибулю і коріння. Спершу пасеруємо на сковороді цибулю, після додаємо до нього коріння і тримаємо все на сковороді ще хвилин сім.
Варимо маринад, з'єднавши в каструлі літр води з гвоздикою, лавром, перцем і сіллю. Як тільки рідина закипить, знімаємо її з вогню і змішати з оцтом. Заливаємо маринадом рибу і овочі, остуджуємо і ставимо в холодильник.
Рибу можна пробувати через 6 годин, але чим довше вона постоїть, тим смачніше і насиченішим стане, тому особливо апетитним це блюдо буде через пару діб. Гідне доповнення святкового і буденного столу готово!
Рекомендуємо добрі рецепти
Стейк з лосося
Лосось - дивно смачна і корисна риба. Її запікають у духовці, смажать на грилі і сковороді, використовують як начинку для пирогів. І сьогодні ми
Тріска під маринадом - рецепт
Тріска - доступна, смачна і корисна промислова риба. Правда, вона трохи суховата і її рекомендують готувати під соусом або маринадом. Ось про другий
Риба під маринадом - класичний рецепт
Риба під маринадом завжди буде до речі на святковому столі, особливо, якщо ви приготуєте самі. Така закуска точно не залишиться непоміченою і порадує
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
Маринад для шашлику з риби
Не тільки м'ясо на грилі потребує маринаді, риба, приготовлена таким способом, теж повинна бути правильно приправлена. У цій статті ми перерахуємо
Маринад для оселедця
Багато людей дуже люблять солону рибку і купують готову оселедець в маленьких пластикових баночках: оселедець в гірчичному соусі, майонезі, винної