Вернуться назад Распечатать

Як приготувати рибу під маринадом?

Як приготувати рибу під маринадом?
Зазвичай перед приготуванням риби в маринаді, самі рибні філе відварюють, запікають або смажать, словом, піддають будь-тепловій обробці, а не заливають маринадом в сирому вигляді. Втім, існує безліч різних варіацій, і про них ми поговоримо далі.

Рецепт відвареної риби під маринадом


Інгредієнти:

  • рибне філе - 4 шт. (по 200 г);

  • корінь імбиру - 2 см;

  • часникові зубчики - 4 шт.;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • пір'я зеленої цибулі;

  • соєвий соус - 1/3 ст.;

  • кунжутне масло - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Рибне філе кладемо на грати пароварки і обварюють протягом 7 хвилин. Поки риба готується, візьмемося за маринад: на тертці натираємо корінь імбиру і часник, цибулю ріжемо кільцями і з'єднуємо всі з соєвим соусом і кунжутним маслом. Доповнюємо маринад подрібненими пір'ям зеленого лука. Занурюємо в суміш для маринування рибне філе, накриваємо ємності плівкою і залишаємо в холодильнику на годину. Через деякий час перекладаємо рибу разом з усіма інгредієнтами маринаду на деко і ставимо в духовку, розігріту до 220 градусів. Готовність вареної риби під маринадом в духовці можна буде перевіряти вже через 10 хвилин.

    Рецепт червоної риби під маринадом


    Інгредієнти:

  • філе червоної риби - 1 кг;

  • цедра і сік 1/2 апельсина, 1 лайма і 1 лимона;

  • кайенский перець - 1 ч. ложка;

  • мед - 1 ч. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • чебрець - 3 гілочки.


  • Приготування
    Сире рибне філе очищене від кісток натираємо сіллю, кайенским перцем і пастою з часникових зубчиків. Робимо маринад з соку і цедри цитрусових з додаванням меду , заливаємо їм рибу. В маринад відправляємо гілочки чебрецю. Спершу рибу слід потримати в маринаді пару годин, а потім можна приступати до випікання. Червона риба повинна готуватися при 175 градусах 20 хвилин.

    Тушкована риба минтай під маринадом


    Інгредієнти:

  • тушки минтая - 450 г;

  • столовий оцет - 20 мл;

  • томатне пюре - 60 г;

  • рослинна олія;

  • цибуля біла - 130 г;

  • морква - 130 р.


  • Приготування
    Минтая обвалюємо в борошні, змішаної з сіллю і перцем, а потім смажимо на сковороді до характерної золотистої скоринки. Одночасно з рибою пасеруємо цибулю і моркву, змішуємо їх з томатною пастою, чвертю склянки води і оцтом. Заливаємо рибні шматочки овочевим маринадом і накриваємо кришкою. Смажена риба під овочевим маринадом буде готова через 20 хвилин.

    Рецепт риби під білим маринадом


    Особливість приготування риби в білому маринаді полягає в тому, що сам маринад не містить томатної пасти, а після тривалого приготування, після остигання, перетворюється в желеподібну масу. Отримує якусь подобу оригінальною і простий заливної риби.
    Інгредієнти:

  • біла риба - 1 кг;

  • корінь селери - 300 г;

  • цибуля біла - 300 г;

  • морква - 280 м;

  • лист лавра;

  • оцет - 2/3 ст.;

  • 5 бутонів гвоздики;

  • перець горошком - 8-10 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити рибу під маринадом, саму тушку слід очистити і розібрати, промити й нарізати великими скибками. Шматки риби посипаємо борошном і смажимо до горезвісної рум'яності. Поки риба готується, не
    Як приготувати рибу під маринадом?
    втрачаючи часу, чистимо і ріжемо цибулю і коріння. Спершу пасеруємо на сковороді цибулю, після додаємо до нього коріння і тримаємо все на сковороді ще хвилин сім.
    Варимо маринад, з'єднавши в каструлі літр води з гвоздикою, лавром, перцем і сіллю. Як тільки рідина закипить, знімаємо її з вогню і змішати з оцтом. Заливаємо маринадом рибу і овочі, остуджуємо і ставимо в холодильник.
    Рибу можна пробувати через 6 годин, але чим довше вона постоїть, тим смачніше і насиченішим стане, тому особливо апетитним це блюдо буде через пару діб. Гідне доповнення святкового і буденного столу готово!