Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сібас - рецепти

Сібас - рецепти

22-03-2015, 13:15
2 089
Сібас - рецепти
Лаврак звичайний - цінний промислова океанічна і морська риба з сімейства моронових. У Росії вона більш відома під назвою сібас. Рецепти приготування цієї риби останнім часом стають дедалі популярнішими. Страви з риби сібас досить поширені не тільки в середземноморських країнах, але в Азії, Латинській Америці та й, загалом, у всьому світі.
При розвитку в природних умовах найбільш великі екземпляри можуть досягати в довжину 1 метр, а вага цієї риби здатна доходити до 12 кг В даний час у багатьох країнах Європи (Італія, Іспанія, Франція) сібаса розводять як в штучних ставках і басейнах, так і в природних водоймах з морською водою. Як правило, надходить на ринок сібас, вирощені штучно, трохи менше і (що суттєво для споживача) менш дорогою в порівнянні з дикою рибою, розвивається в природних умовах.

Як готують сібаса?



У багатьох може виникнути питання, як смачно приготувати сібас? Це не дуже складно. Треба думати, приготування сібаса будь-яким способом принципово не відрізняється від способів приготування іншої риби подібного типу. В кулінарному плані сібас - універсальна риба: її можна маринувати, запікати, смажити, варити у воді і на пару. До того ж у неї невелику кількість кісток. Також, можна приготувати сібас у вершковому соусі. Для цього просто смажимо рибу цілком (якщо тушки невеликі) або скибочками і поливаємо класичним соусом з вершків, масла і муки.

Смажимо рибу правильно
Як смажити сібас? Зрозуміло, також, як і іншу рибу, спочатку обваляти в борошні. Має сенс змішати кукурудзяне борошно з пшеничного в приблизному співвідношенні 1:1. Скоринка вийде рівною і золотистою. Можна використовувати просто кукурудзяне борошно, як це роблять у багатьох латиноамериканських країнах. Якщо смажите цілою тушкою, то доцільно зробити неглибокі надрізи на боках. У разі ж, коли смажили рибу, розрізану на шматочки поперек, після обсмажування варто протушкувати шматочки з цибулею і додаванням томату. Або використовувати будь-який інший соус.

Севіче

Ось цікавий, простий, але, разом з тим, вишуканий рецепт, популярний в країнах Латинської Америки (особливо в Перу і Еквадорі). Приготуємо севіче з сібаса (страва для вечірки в латиноамериканському стилі).
Інгредієнти:


  • близько 500-600 г філе сібаса (краще без шкіри);

  • сік 1-2 лимонів;

  • сік 2-3-х лаймів;

  • 1-2 червоних цибулини;

  • 1 гострий червоний перчик;

  • 30 мл рослинної олії (оливкова або соняшникова олія холодного віджиму підійде);

  • 1-2 черешка селери;

  • зелень кінзи.



  • Приготування

    Наріжемо філе сібаса короткими смужками або невеликими брусочками, зручними для їжі. Очищений лук наріжемо тонкими півкільцями, перець - дрібно впоперек, плодоніжку і насіння видалимо. У скляній банці з щільно закривається (закручується) кришкою змішаємо сік лимона і 2 плодів лайма. Трохи присолим і додамо масло. Перемішаємо і завантажимо в маринад шматочки сібаса. Цибулю і перчик обдадим окропом, потримаємо хвилину-дві, зіллємо воду і замаринуем в соку 1 лайма в окремій мисці. Банку з рибою прибираємо в холодильник години на 2 хоча є можна вже хвилин через 15-20 але, взагалі, це справа смаку. По закінченні потрібного часу витягуємо з маринаду шматочки риби і змішати в салатниці з маринованою цибулею та перцем. До цього всього додаємо нарізану селеру і подрібнену кінзу.
    Сібас - рецепти
    Можна і часничком приправити.

    Подаємо правильно

    До севіче можна подати рис з соусом «Молі» (в тому числі, «Зеленим молі»), салат з авокадо, молодий вареною кукурудзою, полентою, мамалигою, картопляними чіпсами, печеним або відварною картоплею. Не буде зайвим світле чилійське вино або екзотична горілка піско (якщо дістанете), бурбон, пиво в латиноамериканському стилі (з кукурудзою). Тепер саме час поставити чудову перуанську народну музику і дивувати гостей і домашніх.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати хе з риби?
    Як приготувати хе з риби?
    Хотілося б відразу відзначити, що приготувати хе з риби зовсім нескладно. У даній статті розглянуті корейські рецепти приготування цієї страви.
    Як приготувати сібас в духовці?
    Як приготувати сібас в духовці?
    Сібас - це риба, з якої можна приготувати безліч дивно смачних страв. У даній статті розглянуті рецепти приготування сібаса. Читайте і підкреслюйте
    Сібас у фользі
    Сібас у фользі
    Сібас - смачна рибка, яку не так просто дістати. Але якщо вам все-таки вдалося її придбати, тоді давайте сьогодні поговоримо про те, як її смачно і
    Риба на пару з овочами
    Риба на пару з овочами
    Прихильники правильного харчування знають, що найбільш корисні страви готуються на пару. Але такі страви не тільки корисні, але ще й дуже смачні і
    Сібас на грилі
    Сібас на грилі
    Сібас - смачна доступна рибка, в якій містяться корисні сполуки фосфору і кальцію, протеїни, вітамін А. Цей продукт є низькокалорійним і підходить
    Короп в кисло-солодкому соусі по-китайськи
    Короп в кисло-солодкому соусі по-китайськи
    Короп - смачна риба, з якої можна приготувати звичні, а також незвичайні страви. І сьогодні мова піде про карпі в кисло-солодкому соусі по-китайськи.