Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати сібас в духовці?

Як приготувати сібас в духовці?

22-03-2015, 10:35
2 331
Як приготувати сібас в духовці?
Сібас або по-іншому морський вовк вважається в кулінарії універсальної рибою. Адже вона практично не містить кісток. Завдяки цьому гідності, страви з сібаса популярні в усьому світі. Риба сібас, приготовлена в духовці, виходить дуже ароматною, соковитою і смачною. Спробувавши цю страву вдома, ви на мить відчуєте себе так, як ніби відвідали середземноморський курорт! Як же приготувати сібаса в духовці?

Сібас в фольгев духовці


Інгредієнти:

  • сібас - 2 шт.;

  • лимон - 3 шт.;

  • сіль, кмин - за смаком;

  • вершкове масло - 30 г;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • оливкова олія - 7 ст. ложок;

  • біле вино - 100 р.


  • Приготування
    Як приготувати сібас в фользі? Рибу добре промиваємо холодною водою і акуратно потрошимо. Духовку заздалегідь увімкніть на 220°, нехай, нагрівається. Далі змішуємо всі приправи: сіль, кмин, чорний перець натираємо ними рибу всередині і зовні. Кладемо всередину кілька скибочок лимона. На деко кладемо в два шари фольгу і викладаємо на неї лимонні часточки, зверху кладемо сібаса, а на нього ще шар лимонів. Поливаємо все сухим білим вином. Закриваємо рибу зверху фольгою, підтискаємо з усіх боків і ставимо на 15 хвилин у духовку. По закінченню часу, дістаємо деко, розкриваємо трохи фольгу і змащуємо майже готову страву розтопленим вершковим маслом. До запечене сибасу можна приготувати дуже ніжний соус. Для цього змішуємо оливкова олія, сіль, лимонний сік, кмин і рибний сік і поливаємо їм нашу, запечену у фользі, рибку.

    Сібас, запечений з овочами


    Інгредієнти:

  • сібас - 2 шт.;

  • лимон - 3 шт.;

  • сіль, кмин - за смаком;

  • вершкове масло - 30 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • базилік;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • оливкова олія - 7 ст. ложок;

  • помідор - 3 шт.


  • Приготування
    Рибу очищаємо від луски і нутрощів, акуратно зрізаємо плавці. Гарненько промиваємо сібаса під проточною водою. Кладемо в черевце кілька листочків шавлії, лаврового листа, зубчик часнику і солимо. Потім, миємо і чистимо моркву, селеру і цибулю. Дрібно шаткуємо овочі. Перекладаємо їх на сковороду з олією і обсмажуємо до готовності. Далі беремо помідори розрізаємо на четвертинки. Додаємо їх до піджарки разом з петрушкою і обсмажуємо ще 5 хвилин на слабкому вогні. Потім додаємо базилік, сіль і перець за смаком. Перекладаємо овочеву піджарку на деко, а сібаса кладемо зверху на неї. Збризкуємо рибу оливковою олією і ставимо в розігріту до 180° духовку запікатися приблизно на одну годину.

    Сібас, запечений у солі


    Інгредієнти:

  • сібас - 15 кг;

  • звичайна сіль - 1 кг;

  • велика морська сіль - 500 г;

  • яєчний білок - 3 шт.;

  • вода - 80 р.


  • Приготування
    Беремо рибу, очищаємо її від нутрощів і луски. Духовку розігріваємо до 230 градусів. В окремій чашці змішуємо сіль, білки і воду. Робимо акуратно соляну подушку на деко і викладаємо нашу рибу. Ретельно заліплюємо зверху краю. Все має виглядати, як сніжний ком. Ставимо в розігріту духовку десь на 30 хвилин. В результаті у вас повинна вийти дуже рум'яна кірочка. Потім обережно розколює соляну кірку молоточком і знімаємо її.

    Фарширований сібас


    Інгредієнти:

  • сібас - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • оливкова олія - 5 ст. ложок;

  • помідор - 500 г;

  • родзинки - 05 склянки;

  • волоські горіхи - 05 склянки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Як оригінально і смачно приготувати сібас в духовці? Горіхи обсмажуємо на сухій сковороді, періодично помішуючи, протягом 5 хвилин. Даємо їм охолонути, потім, рубаємо ножем у дрібну крихту. Родзинки промиваємо і замочуємо в гарячій воді на 30 хвилин.
    Як приготувати сібас в духовці?

    Тим часом рибу очищаємо і потрошимо. Голови залишаємо, вирізавши акуратно ножицями зябра. Добре промиваємо тушки всередині. Обсушуємо рушником і натираємо сіллю і перцем. Перекладаємо в змащену маслом форму для випічки.

    Цибулю і часник очищаємо і подрібнюємо. На помідорах робимо надрізи зверху, кладемо в миску, обдаємо окропом і акуратно знімаємо шкірку. Розрізаємо плоди на чотири частини і видаляємо насіння. М'якоть подрібнюємо.

    Родзинки відкидаємо на друшляк, обсушуємо і змішуємо з горіхами, цибулею, часником і помідорами. Все солимо, перчимо за смаком і перемішуємо. Фаршируємо рибу приготовленої начинкою. Залишилася суміш викладаємо зверху.

    Поливаємо оливковою олією і ставимо в розігріту до 180°С духовку приблизно на 50 хвилин. Подаємо зі свіжими овочами, зеленим салатом і часточками лимона.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сібас - рецепти
    Сібас - рецепти
    А ви знаєте, як смачно приготувати рибу лаврак звичайний, відому в Росії під назвою сібас? Звичайно, її можна просто посмажити на сковороді і справа
    Хек у фользі в духовці
    Хек у фользі в духовці
    Хек - не дорога і смачна рибка, з якої можна приготувати безліч страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти у фользі в духовці кількома
    Сібас у фользі
    Сібас у фользі
    Сібас - смачна рибка, яку не так просто дістати. Але якщо вам все-таки вдалося її придбати, тоді давайте сьогодні поговоримо про те, як її смачно і
    Риба на пару з овочами
    Риба на пару з овочами
    Прихильники правильного харчування знають, що найбільш корисні страви готуються на пару. Але такі страви не тільки корисні, але ще й дуже смачні і
    Перець, запечений в духовці
    Перець, запечений в духовці
    Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
    Сібас на грилі
    Сібас на грилі
    Сібас - смачна доступна рибка, в якій містяться корисні сполуки фосфору і кальцію, протеїни, вітамін А. Цей продукт є низькокалорійним і підходить