Альтернатива простий засолюванні або маринування огірків у простому розсолі - їх консервування в томатному соку. Якщо ви вирішили урізноманітнити варіацію домашньої консервації, то спробуйте нижепредставленние рецепти, які ми підготували спеціально для вас.
Консервовані огірки в томатному соку
Консервування огірків в томатному соку - процедура досить стара, яка втратила популярність у наш час. Давайте відроджувати класику і готувати консервацію за перевіреними рецептами.
Інгредієнти: помідори - 15 кг; огірки - 75 г; часник - 5-6 зубчиків; оцет - 1 ст. ложка; сіль, цукор - за смаком. Приготування Почнемо приготування з варіння томатного соку. Варимо помідори 2-3 хвилини, а після пропускаємо через соковижималку, або перетираємо вручну через сито, останню процедуру повторюємо кілька разів, щоб позбавиться від шкіри і насіння. Варимо сік до тих пір, поки він не перестане пінитися. Огірки промиваємо холодною водою і зрізаємо кінчики. Розкладаємо огірки по попередньо простерилизованним банкам, залишаючи місце для томатного соку. Заливаємо огірки прокип'яченою томатним соком і закатуємо стерильними кришками. Перед заливкою сік необхідно відрегулювати за смаком за допомогою солі, цукру та оцту. Додаємо часник.
Банки з консервацією перевертаємо кришкою вниз і закутуємо теплою ковдрою.
Рецепт огірків, маринованих в томатному соку
Інгредієнти: огірки - 15 кг; томати - 1 кг; сіль - 1 ст. ложка; часник - 3-4 головки; солодкий перець - 1 шт.; запашний перець - 20 шт.; лавровий лист - 2 шт.; тертий хрін - 1 ст. ложка; сушений кріп - 15 р. Приготування З томатів готуємо сік і варимо його з додаванням солі, тертого хріну і часнику, перцю, солі, лаврового листа і сушеного кропу. Промиті огірки і нарізаний перець розкладаємо по стерильним пів-літрових банках і заливаємо гарячим томатним соком. Банки прикриваємо кришкою і ставимо на водяну баню (70-75 градусів). Консервація повинна пропаритися 15-20 хвилин, після чого банки можна закочувати.
Солоні огірки в томатному соку
Інгредієнти: огірки - 5 кг; свіжий кріп - 150 г; тертий корінь хрону - 1 ч. ложка; часник - 3-4 зубчики; сіль - 75-80 г; готовий томатний сік - 15 л; майоран - 1 ч. ложка; листя смородини - 100 г; пастернак - 1 шт. Приготування Розподіляємо всі трави і спеції за чистим пів-літрових банках. Туди ж кладемо вимиті огірки. Томатний сік розігріваємо до 90 градусів, солимо і заливаємо його в банки. Стерилізуємо консервацію при 100 градусах 15 хвилин і закатуємо кришками. Банки перевертаємо, закутуємо і охолоджуємо в такому стані.