Помідори в яблучному соку
Помідори можна консервувати не тільки в їх власному (томатному) соку (пульпі), але і в яблучному. Зрозуміло, такий продукт буде мати зовсім інший смак. Чудове відміну цього рецепта полягає ще й у тому, що помідори маринуються без оцту, що дуже підходить людям з підвищеною кислотністю. В рецептурі також не присутній цукор-пісок, що теж перевага. Консервуючими агентами є природні речовини (фруктові кислоти і цукру), що містяться в яблучному соку. Звичайно ж, для отримання смачного і корисного страви потрібно використовувати натуральний яблучний сік домашнього приготування. Помідори краще вибрати червоні не великі, не водянисті, стиглі і щільні, більш за все для цього підходять осінні сорти.
Інгредієнти:
помідори - скільки вміщує 1 літрова банка;
сік яблучний свіжий світлий (краще від зелених сортів кисло-солодких яблук) - близько 1 л;
кухонна сіль - близько 1 ст. ложки;
перець гострий червоний - 1 шт.;
часник - 3-5 зубчиків;
гвоздика - 2-3 суцвіття.
Приготування
Спочатку підготуємо помідори, вони повинні бути без вад і псування, тугі, стиглі. Промиємо їх ретельно холодною водою, дамо стекти. Зробимо 2-4 проколу зубочисткою у підстави кожного плоду. На дно стерилізованою банки викладемо часник і перчик (з плодоніжкою або очищений, як подобається). Зверху акуратно, без зусиль закладаємо підготовлені помідори.
Кип'ятимо воду і заливаємо нею помідори і даємо постояти 8 хвилин, після чого зливаємо воду. Повторюємо процедуру з окропом і знову зливаємо воду. Засипаємо в банки сіль і додаємо гвоздичку. Можна додати духмяний перець горошком (штук 3-8), потроху насіння коріандру, кмину та/або фенхеля - по вашому смаку.
Яблучний сік можна довести до кипіння, а краще протримати протягом 30 хвилин на водяній бані, так ми збережемо всі корисні речовини і не руйнується вітамін С, що міститься в соку. Заливаємо помідори в банках гарячим соком, підготовленим будь-яким із способів.
Накриваємо стерильними кришками і ставимо банки в таз з водою. Стерилізуємо протягом 20 хвилин і закатуємо. Перевертаємо банки і накриваємо старою ковдрою до повного охолодження.
Точно таким же способом, з тими ж пропорціями можна приготувати мариновані помідори не тільки в яблучному соку, але і в його суміші з виноградним або в чистому виноградному соку. Зрозуміло, сік повинен бути домашнім, віджатим з світлих, краще винних сортів винограду. Сік повинен бути не мацерірованного, тобто отриманим відразу після віджимання (не стояв на макусі з кісточками), інакше головний біль буде забезпечена. Сік винограду сортів Ркацителі, Ноа сірий, і Піно грі, краще не використовувати - буде несмачно.
Рецепт помідорів, консервованих у яблучному соку
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку підготуємо помідори, вони повинні бути без вад і псування, тугі, стиглі. Промиємо їх ретельно холодною водою, дамо стекти. Зробимо 2-4 проколу зубочисткою у підстави кожного плоду. На дно стерилізованою банки викладемо часник і перчик (з плодоніжкою або очищений, як подобається). Зверху акуратно, без зусиль закладаємо підготовлені помідори.
Кип'ятимо воду і заливаємо нею помідори і даємо постояти 8 хвилин, після чого зливаємо воду. Повторюємо процедуру з окропом і знову зливаємо воду. Засипаємо в банки сіль і додаємо гвоздичку. Можна додати духмяний перець горошком (штук 3-8), потроху насіння коріандру, кмину та/або фенхеля - по вашому смаку.
Яблучний сік можна довести до кипіння, а краще протримати протягом 30 хвилин на водяній бані, так ми збережемо всі корисні речовини і не руйнується вітамін С, що міститься в соку. Заливаємо помідори в банках гарячим соком, підготовленим будь-яким із способів.
Накриваємо стерильними кришками і ставимо банки в таз з водою. Стерилізуємо протягом 20 хвилин і закатуємо. Перевертаємо банки і накриваємо старою ковдрою до повного охолодження.
Точно таким же способом, з тими ж пропорціями можна приготувати мариновані помідори не тільки в яблучному соку, але і в його суміші з виноградним або в чистому виноградному соку. Зрозуміло, сік повинен бути домашнім, віджатим з світлих, краще винних сортів винограду. Сік повинен бути не мацерірованного, тобто отриманим відразу після віджимання (не стояв на макусі з кісточками), інакше головний біль буде забезпечена. Сік винограду сортів Ркацителі, Ноа сірий, і Піно грі, краще не використовувати - буде несмачно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Помідори у власному соку
Як зберегти помідори до наступного літа? Є хороший спосіб заготівлі - помідори у власному соку. Плоди у таких заготовках зберігають всі свої корисні
Квасоля у власному соку
Звичною консервацією на зиму у нас зазвичай є помідори, огірки, кабачки, варення, компоти. Але, а якщо законсервувати квасоля, ви ніколи про це не
Сливи у власному соку
Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна
Квашені помідори
Квашені помідори особливо доречні в холодну пору, однак для того, щоб вони встигли до похолодання, про приготуванні необхідно подбати вже зараз. У
Баклажани в томатному соку
Баклажани, мариновані в томатному соку - це найбільш популярний вид консервування цього корисного овоча. І ми приготували 2 найбільш цікавих рецептів
Огірки в томатному соку
Хто ж з нас не любить домашні мариновані або солоні огірочки?! І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в томатному соку за досить таки класичними