Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соте з баклажанів на зиму

Соте з баклажанів на зиму

14-09-2015, 21:07
884
Соте з баклажанів на зиму
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати смачне блюдо – соте з баклажанів на зиму. Така овочева закуска стане прекрасним доповненням до овочевим або м'ясним стравам і нагадає вам про літні днинки.

Рецепт соте з баклажанів на зиму


Інгредієнти:

  • баклажани – 4 шт.;

  • червоний перець – 4 шт.;

  • помідори рожеві – 900 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • часник – 4 зубчики;

  • морква – 2 шт.;

  • сіль морська – 05 ст. ложки;

  • перець горошком – 20 шт.;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • свіжа петрушка.


  • Приготування
    Баклажани добре промиваємо, відрізаємо хвостики і шаткуємо овочі шматочками. Щоб позбутися від зайвої гіркоти, замочуємо їх у солоній воді і залишаємо приблизно на півгодини. Після цього віджимаємо баклажани і обсмажуємо на розігрітій з маслом сковороді до рум'яного стану. Цибулини очистити, шаткуємо півкільцями, а перець обробляємо і нарізаємо великими шматочками. Моркву і стиглі помідори натираємо на тертці, а часник дрібненько рубаємо ножем. Тепер виливаємо томатну масу в ковшичек, доводимо до кипіння, вливаємо олію і додаємо спеції. У каструлю з товстим дном викладаємо цибулька, наливаємо масло і пасеруємо його 5 хвилин. Потім кидаємо моркву, додаємо перець і баклажани. Заливаємо все овочі томатним соусом, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 45 хвилин. За 10 хвилин до готовності, додаємо подрібнений часник і свіжу зелень. Гаряче овочеве соте розкладаємо в чисті банки, закатуємо кришками і перевертаємо догори дном. Гарненько закутуємо консервацію і залишаємо соте з баклажанів на зиму без оцту до повного охолодження.

    Соте з баклажанів на зиму без стерилізації


    Інгредієнти:

  • баклажани – 4 шт.;

  • болгарський перець – 4 шт.;

  • помідор – 3 шт.;

  • цибулина – 4 шт.;

  • спеції;

  • цукор білий– 15 ст. ложки;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • оцет 9 % – 45 мл


  • Приготування
    Овочі ретельно промиваємо, обробляємо і нарізаємо: цибулину – кільцями, баклажани – кубиками, помідори – скибочками, а перець – соломкою. Потім викладаємо їх в каструлю, додаємо сіль, сахарим за смаком, вливаємо столовий оцет і масло. Ставимо посуд на вогонь і тушкуємо соте 30 хвилин, постійно помішуємо. Гаряче блюдо розкладаємо по банках, закручуємо металевими кришками і перевертаємо. Закутуємо консервацію в теплий рушник, а після остигання переставляємо в підвал або комору.

    Соте з баклажанів на зиму з яблуками


    Інгредієнти:

  • цибулина – 1 кг;

  • солодкий перець – 1 кг;

  • баклажани – 1 кг;

  • зелені кислі яблука – 1 кг;

  • помідори зелені– 1 кг;

  • спеції;

  • масло рослинне – 500 мл;

  • гіркий перець – 1 шт.


  • Приготування
    Всі овочі промиваємо, нарізаємо кубиками й викладаємо в каструлю в наступному порядку: помідори, зелені яблука, баклажани і перець. Кожен шар пересипаємо рубаним цибулею, зверху заливаємо все маслом і тушкуємо на повільному вогні 15 години. В кінці підсолюємо соте по смаку, перемішуємо, кип'ятимо 10 хвилин, і закочує в стерильні банки .

    Соте з баклажанів в мультиварці на зиму


    Інгредієнти:

  • баклажани – 2 кг;

  • морква – 6 шт.;

  • перець болгарський – 6 шт.;

  • помідори – 1 кг;

  • гострий перець – 1 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • сіль;

  • цукор – 30 г;

  • масло рослинне – 100 мл
  • Соте з баклажанів на зиму


    Приготування
    Овочі гарненько миємо і шаткуємо кубиками. Тепер викладаємо в чашу мультиварки цибулька і пасеруємо його на рослинному маслечко, вибравши програму «Випічка». Потім доповідаємо моркву, болгарський і гострий перчик. Зверху розподіляємо спочатку баклажани, потім помідори і трохи підсолюємо все. Виставляємо на дисплеї режим «Гасіння» і засікаємо приблизно 15 години. Після звукового сигналу розкладаємо овочеве соте в стерильні банки, кинувши на дно, трохи солі і цукру. Закатуємо кришками, перевертаємо, утеплюємо ковдрою і залишаємо остигати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соте з баклажанів в мультиварці
    Соте з баклажанів в мультиварці
    Головним достоїнством мультиварки є приготування різних страв з мінімальним вашою участю. До таких страв можна віднести і тушкування овочів.
    Баклажани в аджике на зиму без стерилізації
    Баклажани в аджике на зиму без стерилізації
    Існує безліч варіантів консервування овочів. Кожен по своєму оригінальний і неповторний. Ця стаття присвячена баклажанів, і закривати ми їх будемо в
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
    Соте з баклажанів
    Соте з баклажанів
    Соте - це французька страва, дуже схоже на наше овочеве рагу. Воно стане чудовою закускою на вашому святковому або буденному столі. Давайте розберемо
    Соте з курки
    Соте з курки
    Одне з відомих французьких страв - соте. Готується воно з абсолютно різними рецептами з різними інгредієнтами. Сьогодні ми розповімо вам, яким чином
    Лечо з баклажанів на зиму
    Лечо з баклажанів на зиму
    Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього