Соте з баклажанів на зиму
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати смачне блюдо – соте з баклажанів на зиму. Така овочева закуска стане прекрасним доповненням до овочевим або м'ясним стравам і нагадає вам про літні днинки.
Інгредієнти:
баклажани – 4 шт.;
червоний перець – 4 шт.;
помідори рожеві – 900 г;
цибулина – 2 шт.;
часник – 4 зубчики;
морква – 2 шт.;
сіль морська – 05 ст. ложки;
перець горошком – 20 шт.;
масло рослинне – 100 мл;
свіжа петрушка.
Приготування
Баклажани добре промиваємо, відрізаємо хвостики і шаткуємо овочі шматочками. Щоб позбутися від зайвої гіркоти, замочуємо їх у солоній воді і залишаємо приблизно на півгодини. Після цього віджимаємо баклажани і обсмажуємо на розігрітій з маслом сковороді до рум'яного стану. Цибулини очистити, шаткуємо півкільцями, а перець обробляємо і нарізаємо великими шматочками. Моркву і стиглі помідори натираємо на тертці, а часник дрібненько рубаємо ножем. Тепер виливаємо томатну масу в ковшичек, доводимо до кипіння, вливаємо олію і додаємо спеції. У каструлю з товстим дном викладаємо цибулька, наливаємо масло і пасеруємо його 5 хвилин. Потім кидаємо моркву, додаємо перець і баклажани. Заливаємо все овочі томатним соусом, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 45 хвилин. За 10 хвилин до готовності, додаємо подрібнений часник і свіжу зелень. Гаряче овочеве соте розкладаємо в чисті банки, закатуємо кришками і перевертаємо догори дном. Гарненько закутуємо консервацію і залишаємо соте з баклажанів на зиму без оцту до повного охолодження.
Інгредієнти:
баклажани – 4 шт.;
болгарський перець – 4 шт.;
помідор – 3 шт.;
цибулина – 4 шт.;
спеції;
цукор білий– 15 ст. ложки;
масло рослинне – 50 мл;
оцет 9 % – 45 мл
Приготування
Овочі ретельно промиваємо, обробляємо і нарізаємо: цибулину – кільцями, баклажани – кубиками, помідори – скибочками, а перець – соломкою. Потім викладаємо їх в каструлю, додаємо сіль, сахарим за смаком, вливаємо столовий оцет і масло. Ставимо посуд на вогонь і тушкуємо соте 30 хвилин, постійно помішуємо. Гаряче блюдо розкладаємо по банках, закручуємо металевими кришками і перевертаємо. Закутуємо консервацію в теплий рушник, а після остигання переставляємо в підвал або комору.
Інгредієнти:
цибулина – 1 кг;
солодкий перець – 1 кг;
баклажани – 1 кг;
зелені кислі яблука – 1 кг;
помідори зелені– 1 кг;
спеції;
масло рослинне – 500 мл;
гіркий перець – 1 шт.
Приготування
Всі овочі промиваємо, нарізаємо кубиками й викладаємо в каструлю в наступному порядку: помідори, зелені яблука, баклажани і перець. Кожен шар пересипаємо рубаним цибулею, зверху заливаємо все маслом і тушкуємо на повільному вогні 15 години. В кінці підсолюємо соте по смаку, перемішуємо, кип'ятимо 10 хвилин, і закочує в стерильні банки .
Інгредієнти:
баклажани – 2 кг;
морква – 6 шт.;
перець болгарський – 6 шт.;
помідори – 1 кг;
гострий перець – 1 шт.;
цибулина – 2 шт.;
сіль;
цукор – 30 г;
масло рослинне – 100 мл
Приготування
Овочі гарненько миємо і шаткуємо кубиками. Тепер викладаємо в чашу мультиварки цибулька і пасеруємо його на рослинному маслечко, вибравши програму «Випічка». Потім доповідаємо моркву, болгарський і гострий перчик. Зверху розподіляємо спочатку баклажани, потім помідори і трохи підсолюємо все. Виставляємо на дисплеї режим «Гасіння» і засікаємо приблизно 15 години. Після звукового сигналу розкладаємо овочеве соте в стерильні банки, кинувши на дно, трохи солі і цукру. Закатуємо кришками, перевертаємо, утеплюємо ковдрою і залишаємо остигати.
Рецепт соте з баклажанів на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани добре промиваємо, відрізаємо хвостики і шаткуємо овочі шматочками. Щоб позбутися від зайвої гіркоти, замочуємо їх у солоній воді і залишаємо приблизно на півгодини. Після цього віджимаємо баклажани і обсмажуємо на розігрітій з маслом сковороді до рум'яного стану. Цибулини очистити, шаткуємо півкільцями, а перець обробляємо і нарізаємо великими шматочками. Моркву і стиглі помідори натираємо на тертці, а часник дрібненько рубаємо ножем. Тепер виливаємо томатну масу в ковшичек, доводимо до кипіння, вливаємо олію і додаємо спеції. У каструлю з товстим дном викладаємо цибулька, наливаємо масло і пасеруємо його 5 хвилин. Потім кидаємо моркву, додаємо перець і баклажани. Заливаємо все овочі томатним соусом, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 45 хвилин. За 10 хвилин до готовності, додаємо подрібнений часник і свіжу зелень. Гаряче овочеве соте розкладаємо в чисті банки, закатуємо кришками і перевертаємо догори дном. Гарненько закутуємо консервацію і залишаємо соте з баклажанів на зиму без оцту до повного охолодження.
Соте з баклажанів на зиму без стерилізації
Інгредієнти:
Приготування
Овочі ретельно промиваємо, обробляємо і нарізаємо: цибулину – кільцями, баклажани – кубиками, помідори – скибочками, а перець – соломкою. Потім викладаємо їх в каструлю, додаємо сіль, сахарим за смаком, вливаємо столовий оцет і масло. Ставимо посуд на вогонь і тушкуємо соте 30 хвилин, постійно помішуємо. Гаряче блюдо розкладаємо по банках, закручуємо металевими кришками і перевертаємо. Закутуємо консервацію в теплий рушник, а після остигання переставляємо в підвал або комору.
Соте з баклажанів на зиму з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі промиваємо, нарізаємо кубиками й викладаємо в каструлю в наступному порядку: помідори, зелені яблука, баклажани і перець. Кожен шар пересипаємо рубаним цибулею, зверху заливаємо все маслом і тушкуємо на повільному вогні 15 години. В кінці підсолюємо соте по смаку, перемішуємо, кип'ятимо 10 хвилин, і закочує в стерильні банки .
Соте з баклажанів в мультиварці на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Овочі гарненько миємо і шаткуємо кубиками. Тепер викладаємо в чашу мультиварки цибулька і пасеруємо його на рослинному маслечко, вибравши програму «Випічка». Потім доповідаємо моркву, болгарський і гострий перчик. Зверху розподіляємо спочатку баклажани, потім помідори і трохи підсолюємо все. Виставляємо на дисплеї режим «Гасіння» і засікаємо приблизно 15 години. Після звукового сигналу розкладаємо овочеве соте в стерильні банки, кинувши на дно, трохи солі і цукру. Закатуємо кришками, перевертаємо, утеплюємо ковдрою і залишаємо остигати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соте з баклажанів в мультиварці
Головним достоїнством мультиварки є приготування різних страв з мінімальним вашою участю. До таких страв можна віднести і тушкування овочів.
Баклажани в аджике на зиму без стерилізації
Існує безліч варіантів консервування овочів. Кожен по своєму оригінальний і неповторний. Ця стаття присвячена баклажанів, і закривати ми їх будемо в
Овочеве рагу з баклажанами
Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
Соте з баклажанів
Соте - це французька страва, дуже схоже на наше овочеве рагу. Воно стане чудовою закускою на вашому святковому або буденному столі. Давайте розберемо
Соте з курки
Одне з відомих французьких страв - соте. Готується воно з абсолютно різними рецептами з різними інгредієнтами. Сьогодні ми розповімо вам, яким чином
Лечо з баклажанів на зиму
Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього