Баклажани в аджике на зиму без стерилізації
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати на зиму баклажани в аджике. Така закуска сподобається всім тим, хто любить відкривати соління до м'ясних страв або смаженої картоплі і дивувати гостей чимось незвичайним і оригінальним.
Інгредієнти:
стиглі баклажани – 15 кг.
Для аджики:
солодкий перець – 500 г;
томати – 15 кг;
часник – 1 головка;
гіркий перець – за смаком
цукор – 1 ст.;
сіль дрібна – 50 г;
столовий оцет 9 % – 40 мл;
масло рослинне – 1 ст.
Приготування
Для початку давайте зробимо з вами аджику: стиглі помідори промиваємо та нарізаємо половинками. Солодкий перець обробляємо від насіннєвої чаші, шаткуємо невеликими шматочками і складаємо овочі в чашу блендера. Додаємо очищені зубчики часнику і гіркий перчик за смаком. Подрібнюємо вміст до отримання однорідної маси, а потім переливаємо основу в глибоку миску, додаємо сіль, цукор і вливаємо олію. Ставимо посуд на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Після цього вливаємо столовий оцет і знову кип'ятимо масу. Баклажани промиваємо, нарізаємо кружечками і викладаємо в киплячу аджику. Проварюємо 20 хвилин, помішуючи. Далі розкладаємо закуску в підготовлені баночки, закатуємо кришками і закутуємо на добу в теплий плед. Після охолодження переставляємо консервацію в льох або холодильник.
Інгредієнти:
баклажани – 1 кг;
помідори – 1 кг;
перець гіркий – 1 шт.;
оцет – 50 мл;
часник – 5 зубчиків;
масло рослинне – 100 мл;
лавровий листочок;
спеції.
Приготування
Овочі гарненько промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими скибочками. Помідори пропускаємо через м'ясорубку і виливаємо в глибоку сковороду. Додаємо до них подрібнений часник, духмяний перець і кидаємо лавровий листочок з гірким перцем. Нагріваємо масу протягом 20 хвилин, не знімаючи при цьому піднялася пінку. Баклажани окремо обсмажуємо в рослинному маслечко до рум'яності, а потім перекладаємо в киплячу томатну суміш і перемішуємо дерев'яною лопаткою. Кидаємо за смаком спеції, вливаємо трохи столового оцту і тушкуємо закуску протягом 15 хвилин при слабкому кипінні. Після цього розкладаємо кабачки з аджикою в підготовлені баночки, закатуємо кришками, перевертаємо і накриваємо зверху теплою ковдрою. Залишаємо до повного охолодження, а потім прибираємо консервацію в підвал або комору. Така закуска прекрасно підійде до будь каш або овочевим пюре.
Інгредієнти:
баклажани – 3 кг;
соковиті помідори – 1 кг;
солодкий перець – 600 г;
цукор – 3 ст. ложки;
масло рослинне – 200 мл;
оцет – 200 мл;
перець пекучий – за смаком.
Приготування
Беремо стиглі баклажани, ретельно промиваємо їх і рубаємо невеликими кубиками. Потім складаємо їх в каструлю, засипаємо сіллю і залишаємо на 2 години. Цим часом готуємо аджику: в чашу блендера складаємо всі овочі і подрібнюємо все в однорідну кашку. Додаємо подрібнений пекучий перець за смаком і ретельно перемішуємо. Баклажани складаємо в чашу мультиварки, заливаємо приготовленої аджикою і варимо на режимі «Гасіння» півгодини, щільно закривши кришку. Після звукового сигналу, вливаємо олію, оцет і всипаємо цукор. Виставляємо ту ж програму і засікаємо ще 5 хвилин. Банки заздалегідь стерилізуємо яким зручним для вас способом, а кришки просто обполіскуємо окропом. Акуратно перекладаємо баклажани з аджикою в підготовлену тару, закатуємо і прибираємо баночки після охолодження в підвал або комору. Ось і все, гострі баклажани в аджике на зиму готові!
Рецепти приготування баклажанів в аджике на зиму
Інгредієнти:
Для аджики:
Приготування
Для початку давайте зробимо з вами аджику: стиглі помідори промиваємо та нарізаємо половинками. Солодкий перець обробляємо від насіннєвої чаші, шаткуємо невеликими шматочками і складаємо овочі в чашу блендера. Додаємо очищені зубчики часнику і гіркий перчик за смаком. Подрібнюємо вміст до отримання однорідної маси, а потім переливаємо основу в глибоку миску, додаємо сіль, цукор і вливаємо олію. Ставимо посуд на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Після цього вливаємо столовий оцет і знову кип'ятимо масу. Баклажани промиваємо, нарізаємо кружечками і викладаємо в киплячу аджику. Проварюємо 20 хвилин, помішуючи. Далі розкладаємо закуску в підготовлені баночки, закатуємо кришками і закутуємо на добу в теплий плед. Після охолодження переставляємо консервацію в льох або холодильник.
Смажені баклажани в аджике на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Овочі гарненько промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими скибочками. Помідори пропускаємо через м'ясорубку і виливаємо в глибоку сковороду. Додаємо до них подрібнений часник, духмяний перець і кидаємо лавровий листочок з гірким перцем. Нагріваємо масу протягом 20 хвилин, не знімаючи при цьому піднялася пінку. Баклажани окремо обсмажуємо в рослинному маслечко до рум'яності, а потім перекладаємо в киплячу томатну суміш і перемішуємо дерев'яною лопаткою. Кидаємо за смаком спеції, вливаємо трохи столового оцту і тушкуємо закуску протягом 15 хвилин при слабкому кипінні. Після цього розкладаємо кабачки з аджикою в підготовлені баночки, закатуємо кришками, перевертаємо і накриваємо зверху теплою ковдрою. Залишаємо до повного охолодження, а потім прибираємо консервацію в підвал або комору. Така закуска прекрасно підійде до будь каш або овочевим пюре.
Баклажани в аджике на зиму в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Беремо стиглі баклажани, ретельно промиваємо їх і рубаємо невеликими кубиками. Потім складаємо їх в каструлю, засипаємо сіллю і залишаємо на 2 години. Цим часом готуємо аджику: в чашу блендера складаємо всі овочі і подрібнюємо все в однорідну кашку. Додаємо подрібнений пекучий перець за смаком і ретельно перемішуємо. Баклажани складаємо в чашу мультиварки, заливаємо приготовленої аджикою і варимо на режимі «Гасіння» півгодини, щільно закривши кришку. Після звукового сигналу, вливаємо олію, оцет і всипаємо цукор. Виставляємо ту ж програму і засікаємо ще 5 хвилин. Банки заздалегідь стерилізуємо яким зручним для вас способом, а кришки просто обполіскуємо окропом. Акуратно перекладаємо баклажани з аджикою в підготовлену тару, закатуємо і прибираємо баночки після охолодження в підвал або комору. Ось і все, гострі баклажани в аджике на зиму готові!
Рекомендуємо добрі рецепти
Соте з баклажанів на зиму
Одне з найпростіших овочевих страв - це соте. Рецептів його приготування є дуже багато і найбільш смачним воно виходить зі свіжих сезонних овочів.
Огірки в аджике на зиму - рецепти
Сезон консервації закінчується і вже закриті всі помідори і баклажани. Саме час для експериментів. Давайте приготуємо огірки в аджике. Ця закуска
Перець, маринована з медом
Якщо ви не боїтеся експериментувати в їжі і любите цікаві поєднання продуктів, то вам варто спробувати маринований перець з медом. Гостро-солодкий
Баклажани в аджике на зиму
Овочеві заготовки не раз і виручають нас взимку, коли потрібно швидко приготувати закуску до столу. Ми розповімо вам цікавий рецепт приготування
Лечо з помідорів на зиму
Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в
Лечо з баклажанів на зиму
Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього