Перець, маринована з медом
Чого тільки не придумають господині, щоб здивувати своїх гостей вишуканістю поєднання продуктів і урізноманітнити меню. Ну, приміром, розповімо вам про цікавий рецепт приготування маринованого перцю з медом. Не чули ще?
Інгредієнти:
часник – 2 зубчики;
болгарський перець ;
мелений перець запашний – за смаком.
Для маринаду:
столовий оцет 6 % – 1 л;
масло рослинне – 2 ст.;
мед квітковий – 1 ст.;
сіль – 2 ч. ложки;
гвоздика – 10 г;
мелена кориця – 10 г;
гіркий перець горошком – 10 шт.;
лавровий листочок – 10 шт.
Приготування
Для початку давайте з вами приготуємо маринад: змішуючи столовий оцет з медом, вливаємо олію, перемішуємо і доводимо суміш до кипіння. Потім додаємо всі інші інгредієнти, крім перцю, часничку і знову кип'ятимо 5 хвилин. Очищений болгарський перець ріжемо шматочками, додаємо в приготований маринад і бланшируем протягом декількох хвилин, помішуючи. Потім акуратно дістаємо овочі шумівкою і охолоджуємо їх на деку. На дно чистої баночки кладемо кілька зубчиків очищеного часничку, кладемо перець, заливаємо гарячим маринадом і накриваємо заповнені банки кришками. Тепер обережно занурюємо їх у ванну з водою, із температурою близько 60°З, піддаємо стерилізації при 100°С і закорковуємо. Закутуємо консервацію теплою ковдрою і залишаємо в такому стані до охолодження.
Інгредієнти:
болгарський червоний і жовтий перець – 3 кг.
Для маринаду:
кип'ячена вода – 700 мл;
цукровий пісок – 1 ст.;
сіль – 05 ст. ложки;
столовий оцет 9 % – 150 мл;
мед квітковий – 150 г;
масло рослинне – 1 ст.;
лавровий лист – 3 шт.;
спеції.
Приготування
Отже, для приготування маринованого солодкого перцю з медом насамперед потрібно підготувати перець. Овочі гарненько миємо, витираємо насухо рушником, розрізаємо на 2 частини, видаляємо серцевиною і знову промиваємо від насіння. Тепер давайте зваримо маринад: у велику миску наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім додаємо сіль, цукор і перемішуємо, щоб розчинилися всі крупинки. Далі кладемо мед, вливаємо соняшникова масло, оцет, додаємо запашний перець і лавровий лист. Доводимо маринад до кипіння і висипаємо в нього весь підготовлений болгарський перець. Тепер варимо його 5 – 10 хвилин під закритою кришкою, перемішуючи. Тепер акуратненько протикаємо його ножем – він повинен бути пружний. Банки заздалегідь готуємо, стерилізуємо і підігріваємо. На завершальному етапі складаємо перчик у банки, трохи придавлюючи їх вилочкою, і заливаємо до самого верху маринадом. Закатуємо кришками і швиденько перевертаємо догори дном. Загортаємо гарячу консервацію в теплу ковдру і залишаємо так до повного охолодження.
Інгредієнти:
перець чилі – 2 кг.
Для маринаду:
кип'ячена вода – 500 мл;
столовий оцет – 500 мл;
цукровий пісок – 1 ст. ложки;
мед квітковий – 1 ст. ложка;
сіль – 2 ст. ложки.
Приготування
Беремо літрові баночки, ретельно їх промиваємо і заздалегідь стерилізуємо. Не втрачаючи часу дарма, поки готуємо перець: миємо його, насухо витираємо і викладаємо у підготовлений посуд. Сильно щільно не запихаємо його, щоб йому було просторо. Тепер слід приготувати маринад: змішати в каструльці воду з медом, сіллю і цукром, вливаємо столовий оцет, перемішуємо, ставимо її на газ і доводимо до кипіння. Готовим киплячим розсолом заливаємо перець в баночках, і відразу ж зафарбовуємо його кришками. Ось і все, гіркий перець маринований з медом, готовий!
Перець, маринована з медом
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Для початку давайте з вами приготуємо маринад: змішуючи столовий оцет з медом, вливаємо олію, перемішуємо і доводимо суміш до кипіння. Потім додаємо всі інші інгредієнти, крім перцю, часничку і знову кип'ятимо 5 хвилин. Очищений болгарський перець ріжемо шматочками, додаємо в приготований маринад і бланшируем протягом декількох хвилин, помішуючи. Потім акуратно дістаємо овочі шумівкою і охолоджуємо їх на деку. На дно чистої баночки кладемо кілька зубчиків очищеного часничку, кладемо перець, заливаємо гарячим маринадом і накриваємо заповнені банки кришками. Тепер обережно занурюємо їх у ванну з водою, із температурою близько 60°З, піддаємо стерилізації при 100°С і закорковуємо. Закутуємо консервацію теплою ковдрою і залишаємо в такому стані до охолодження.
Болгарський перець, маринована з медом
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Отже, для приготування маринованого солодкого перцю з медом насамперед потрібно підготувати перець. Овочі гарненько миємо, витираємо насухо рушником, розрізаємо на 2 частини, видаляємо серцевиною і знову промиваємо від насіння. Тепер давайте зваримо маринад: у велику миску наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім додаємо сіль, цукор і перемішуємо, щоб розчинилися всі крупинки. Далі кладемо мед, вливаємо соняшникова масло, оцет, додаємо запашний перець і лавровий лист. Доводимо маринад до кипіння і висипаємо в нього весь підготовлений болгарський перець. Тепер варимо його 5 – 10 хвилин під закритою кришкою, перемішуючи. Тепер акуратненько протикаємо його ножем – він повинен бути пружний. Банки заздалегідь готуємо, стерилізуємо і підігріваємо. На завершальному етапі складаємо перчик у банки, трохи придавлюючи їх вилочкою, і заливаємо до самого верху маринадом. Закатуємо кришками і швиденько перевертаємо догори дном. Загортаємо гарячу консервацію в теплу ковдру і залишаємо так до повного охолодження.
Маринований гострий перець з медом
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Беремо літрові баночки, ретельно їх промиваємо і заздалегідь стерилізуємо. Не втрачаючи часу дарма, поки готуємо перець: миємо його, насухо витираємо і викладаємо у підготовлений посуд. Сильно щільно не запихаємо його, щоб йому було просторо. Тепер слід приготувати маринад: змішати в каструльці воду з медом, сіллю і цукром, вливаємо столовий оцет, перемішуємо, ставимо її на газ і доводимо до кипіння. Готовим киплячим розсолом заливаємо перець в баночках, і відразу ж зафарбовуємо його кришками. Ось і все, гіркий перець маринований з медом, готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринована цибуля
Кожна господиня повинна навчитися маринувати цибуля, тому що нерідко в рецептах трапляється саме цей інгредієнт. Маринований лук незамінний до
Помідори в желе - рецепт
Овочеві заготовки взимку не раз виручають нас, прикрашаючи святковий стіл. Але іноді хочеться спробувати щось нове та оригінальне. Пропонуємо вам
Салат асорті на зиму
Складно собі уявити наше зимове меню без солоних огірочків або маринованих помідорів. А ще краще, коли все це в одній банці! Таке овочеве асорті
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
Мариновані сливи - рецепт
Мариновані сливи - відмінне доповнення до різноманітних гарнірів. Давайте розберемо з вами кілька цікавих рецептів створення цієї незвичайної закуски
Перець в томатному соку
Перець в томатному соку - дивовижна і смачна заготівля на зиму. Відмінно підійде до будь-якого гарніру, краще всього до картопляного пюре або вареної