Чого тільки не придумають господині, щоб здивувати своїх гостей вишуканістю поєднання продуктів і урізноманітнити меню. Ну, приміром, розповімо вам про цікавий рецепт приготування маринованого перцю з медом. Не чули ще?
Перець, маринована з медом
Інгредієнти: часник – 2 зубчики; болгарський перець ; мелений перець запашний – за смаком. Для маринаду:
столовий оцет 6 % – 1 л; масло рослинне – 2 ст.; мед квітковий – 1 ст.; сіль – 2 ч. ложки; гвоздика – 10 г; мелена кориця – 10 г; гіркий перець горошком – 10 шт.; лавровий листочок – 10 шт. Приготування Для початку давайте з вами приготуємо маринад: змішуючи столовий оцет з медом, вливаємо олію, перемішуємо і доводимо суміш до кипіння. Потім додаємо всі інші інгредієнти, крім перцю, часничку і знову кип'ятимо 5 хвилин. Очищений болгарський перець ріжемо шматочками, додаємо в приготований маринад і бланшируем протягом декількох хвилин, помішуючи. Потім акуратно дістаємо овочі шумівкою і охолоджуємо їх на деку. На дно чистої баночки кладемо кілька зубчиків очищеного часничку, кладемо перець, заливаємо гарячим маринадом і накриваємо заповнені банки кришками. Тепер обережно занурюємо їх у ванну з водою, із температурою близько 60°З, піддаємо стерилізації при 100°С і закорковуємо. Закутуємо консервацію теплою ковдрою і залишаємо в такому стані до охолодження.
Болгарський перець, маринована з медом
Інгредієнти: болгарський червоний і жовтий перець – 3 кг. Для маринаду:
кип'ячена вода – 700 мл; цукровий пісок – 1 ст.; сіль – 05 ст. ложки; столовий оцет 9 % – 150 мл; мед квітковий – 150 г; масло рослинне – 1 ст.; лавровий лист – 3 шт.; спеції. Приготування Отже, для приготування маринованого солодкого перцю з медом насамперед потрібно підготувати перець. Овочі гарненько миємо, витираємо насухо рушником, розрізаємо на 2 частини, видаляємо серцевиною і знову промиваємо від насіння. Тепер давайте зваримо маринад: у велику миску наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім додаємо сіль, цукор і перемішуємо, щоб розчинилися всі крупинки. Далі кладемо мед, вливаємо соняшникова масло, оцет, додаємо запашний перець і лавровий лист. Доводимо маринад до кипіння і висипаємо в нього весь підготовлений болгарський перець. Тепер варимо його 5 – 10 хвилин під закритою кришкою, перемішуючи. Тепер акуратненько протикаємо його ножем – він повинен бути пружний. Банки заздалегідь готуємо, стерилізуємо і підігріваємо. На завершальному етапі складаємо перчик у банки, трохи придавлюючи їх вилочкою, і заливаємо до самого верху маринадом. Закатуємо кришками і швиденько перевертаємо догори дном. Загортаємо гарячу консервацію в теплу ковдру і залишаємо так до повного охолодження.
Маринований гострий перець з медом
Інгредієнти: перець чилі – 2 кг. Для маринаду:
кип'ячена вода – 500 мл; столовий оцет – 500 мл; цукровий пісок – 1 ст. ложки; мед квітковий – 1 ст. ложка; сіль – 2 ст. ложки. Приготування Беремо літрові баночки, ретельно їх промиваємо і заздалегідь стерилізуємо. Не втрачаючи часу дарма, поки готуємо перець: миємо його, насухо витираємо і викладаємо у підготовлений посуд. Сильно щільно не запихаємо його, щоб йому було просторо. Тепер слід приготувати маринад: змішати в каструльці воду з медом, сіллю і цукром, вливаємо столовий оцет, перемішуємо, ставимо її на газ і доводимо до кипіння. Готовим киплячим розсолом заливаємо перець в баночках, і відразу ж зафарбовуємо його кришками. Ось і все, гіркий перець маринований з медом, готовий!