Помідори в желе - рецепт
Рецепт помідорів в желе надзвичайно оригінальний і обов'язково сподобається всім, хто їх спробує. Таке блюдо можна зробити до святкового столу або закатати в банки на зиму. Давайте розглянемо з вами, як правильно приготувати помідори в желе.
Інгредієнти:
лавровий лист – 1 шт.;
цибулина – 1 шт.;
перець горошком – 8 шт.;
свіжі помідори – 700 г;
часник – 2 зубчики.
Для маринаду:
вода кип'ячена – 3 л;
желатин – 15 ст. ложки;
цукровий пісок – 1 ст.;
сіль – 05 ст.;
столовий оцет 9 % – 2 ст. ложки.
Приготування
Отже, для приготування смачних помідорів з цибулею в желе беремо желатин, висипаємо його в миску, заливаємо невеликою кількістю теплої води і замочуємо на 30-40 хвилин. Цим часом ретельно промиваємо помідори ретельно, розрізаємо їх навпіл і акуратно вирізаємо місце кріплення плодоніжки. Цибулини чистимо і шаткуємо кружечками. Зубчики часничку звільняємо від сухої оболонки і крупно рубаємо ножем. Далі, на дно стерилізованих банок викладаємо кружечки лучка, часник, лавровий листочок і перчик. Щільно заповнюємо банки помідорами, укладаючи їх у вигляді «луски» розрізом вниз. Тепер переходимо до маринаду: воду доводимо до кипіння, розчиняємо в ній цукровий пісок і сіль, знімаємо з вогню, вливаємо столовий оцет і додаємо набряклий желатин. Добре все розмішуємо і акуратно заливаємо томати маринадом. Накриваємо банки кришками і стерилізуємо близько 15 хвилин, а потім герметично закатуємо. Далі перевертаємо консервацію догори дном і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження. Зберігаємо різані помідори в желе в холодильнику або льосі.
Інгредієнти:
помідори черрі;
сухий желатин – 2 ст. ложки;
цукровий пісок – 2 ст. ложки;
сіль – 2 ст. ложки;
лавровий лист – 1 шт.;
гвоздика – 5 шт.;
оцет столовий 9% – 3 ст. ложки;
томатна паста – 2 ст. ложки;
зелена цибуля і петрушка – за смаком;
спеції.
Приготування
Желатин заливаємо невеликою кількістю теплої води і замочуємо на 30-40 хвилин. Помідори промиваємо, обсушуємо і акуратно наколюємо сірником, щоб вони не потріскалися при стерилізації. Тепер беремо заздалегідь простерилізовану літрові баночки і викладаємо на дно кілька гілочок петрушки і пір'я зеленої цибулі. Далі наповнюємо банки помідорками і відставляємо їх поки в сторону. У каструльку з набряклим желатином наливаємо 1 літр води, додаємо сіль, цукровий пісок, додаємо столовий оцет і кладемо томатну пасту, лавровий листочок, гвоздику, гіркий і запашний перчик. Якщо ви позитивно ставитеся до гострим стравам, додаємо трохи перцю чилі за смаком. В принципі, щоб вийшло смачніше, можна залити все водою, а томатним соком, але тоді потрібно буде покласти більше желатину. Тепер ставимо наш маринад на слабенький вогонь, доводимо до закипання, але не кип'ятимо. Потім заливаємо маринадом банки, закатуємо кришечками і ставимо їх стерилізуватися. Для цього беремо велику каструлю, застеляємо дно рушником, заповнюємо її гарячою водою і встановлюємо туди наші банки. Після того, як вона закипить, кип'ятимо їх ще 10 хвилин. Після цього акуратно дістаємо наші баночки з помідорами, перевертаємо їх шийкою вниз і накриваємо теплою ковдрою. Як тільки консервовані помідори в желе охолонуть, зберігаємо їх у погребі. Зовні такі помідори будуть виглядати як звичайні солоні помідори, однак, якщо перед подачею на стіл покласти в глибоке блюдо, залити маринадом і прибрати на деякий час в холодильник, то маринад відразу перетвориться на желе і у вас вийде оригінальне блюдо.
Мариновані помідори в желе
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Отже, для приготування смачних помідорів з цибулею в желе беремо желатин, висипаємо його в миску, заливаємо невеликою кількістю теплої води і замочуємо на 30-40 хвилин. Цим часом ретельно промиваємо помідори ретельно, розрізаємо їх навпіл і акуратно вирізаємо місце кріплення плодоніжки. Цибулини чистимо і шаткуємо кружечками. Зубчики часничку звільняємо від сухої оболонки і крупно рубаємо ножем. Далі, на дно стерилізованих банок викладаємо кружечки лучка, часник, лавровий листочок і перчик. Щільно заповнюємо банки помідорами, укладаючи їх у вигляді «луски» розрізом вниз. Тепер переходимо до маринаду: воду доводимо до кипіння, розчиняємо в ній цукровий пісок і сіль, знімаємо з вогню, вливаємо столовий оцет і додаємо набряклий желатин. Добре все розмішуємо і акуратно заливаємо томати маринадом. Накриваємо банки кришками і стерилізуємо близько 15 хвилин, а потім герметично закатуємо. Далі перевертаємо консервацію догори дном і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження. Зберігаємо різані помідори в желе в холодильнику або льосі.
Помідори черрі в желе
Інгредієнти:
Приготування
Желатин заливаємо невеликою кількістю теплої води і замочуємо на 30-40 хвилин. Помідори промиваємо, обсушуємо і акуратно наколюємо сірником, щоб вони не потріскалися при стерилізації. Тепер беремо заздалегідь простерилізовану літрові баночки і викладаємо на дно кілька гілочок петрушки і пір'я зеленої цибулі. Далі наповнюємо банки помідорками і відставляємо їх поки в сторону. У каструльку з набряклим желатином наливаємо 1 літр води, додаємо сіль, цукровий пісок, додаємо столовий оцет і кладемо томатну пасту, лавровий листочок, гвоздику, гіркий і запашний перчик. Якщо ви позитивно ставитеся до гострим стравам, додаємо трохи перцю чилі за смаком. В принципі, щоб вийшло смачніше, можна залити все водою, а томатним соком, але тоді потрібно буде покласти більше желатину. Тепер ставимо наш маринад на слабенький вогонь, доводимо до закипання, але не кип'ятимо. Потім заливаємо маринадом банки, закатуємо кришечками і ставимо їх стерилізуватися. Для цього беремо велику каструлю, застеляємо дно рушником, заповнюємо її гарячою водою і встановлюємо туди наші банки. Після того, як вона закипить, кип'ятимо їх ще 10 хвилин. Після цього акуратно дістаємо наші баночки з помідорами, перевертаємо їх шийкою вниз і накриваємо теплою ковдрою. Як тільки консервовані помідори в желе охолонуть, зберігаємо їх у погребі. Зовні такі помідори будуть виглядати як звичайні солоні помідори, однак, якщо перед подачею на стіл покласти в глибоке блюдо, залити маринадом і прибрати на деякий час в холодильник, то маринад відразу перетвориться на желе і у вас вийде оригінальне блюдо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт маринованих огірків з оцтом
Мариновані огірочки - лідер серед овочевих заготовок на зиму. Адже так приємно за святковим столом похрумтіти смачним огірочком! Ми розповімо вам як
Салат асорті на зиму
Складно собі уявити наше зимове меню без солоних огірочків або маринованих помідорів. А ще краще, коли все це в одній банці! Таке овочеве асорті
Перець, маринована з медом
Якщо ви не боїтеся експериментувати в їжі і любите цікаві поєднання продуктів, то вам варто спробувати маринований перець з медом. Гостро-солодкий
Помідори на зиму - рецепти
Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо
Лечо з помідорів на зиму
Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в