Рецепт маринованих огірків з оцтом
Рецепт маринованих огірочків з оцтом, є одним з найбільш відомих і поширених. Така заготівля виходить надзвичайно смачною і до всього іншого довго зберігатися. Давайте дізнаємося з вами, як правильно замаринувати огірки з оцтом.
Інгредієнти:
кип'ячена вода – 10 л;
харчова дрібна сіль – 05 кг;
горілка – 175 мл;
оцет виноградний – 1 ст.;
свіжі огірки – за смаком.
Приготування
Огірочки заздалегідь готуємо: промиваємо, обсушуємо рушником і відрізаємо «попки». Потім укладаємо їх у банку з запашними травами і заливаємо гарячим маринадом, в який додані виноградний оцет і горілка. На інший день доливаємо огірочки холодним розсолом, забиваючи щільно дно банки, накриваємо зверху кришкою і ставимо в холодне місце, на всю зиму.
Інгредієнти:
свіжі огірки – 2 кг;
цибулина – 2 шт.;
часник – 5 зубчиків;
листя хрону – 2 шт.;
гілочки естрагону ;
листя м'яти – 3 шт.;
листя вишні і смородини – 3 шт.;
листя базиліка і петрушки – 2 шт.
Для маринаду:
вода – 2 л;
сіль – 3 ст. ложки;
гвоздика – 3 шт.;
цукор – 3 ст. ложки;
кориця мелена – щіпка;
яблучний оцет – 2 ст. ложки.
Приготування
Отже, першим ділом вибираємо хороші міцні огірочки, промиваємо їх і залишаємо на деякий час у холодній воді. Потім розкладаємо по чистим баночках спеції, подрібнену зелень, цибулю і часник. Далі заповнюємо банки огірками, а в проміжках між овочами укладаємо цибуля і часник. Тепер переходимо до маринаду: з'єднуємо всі інгредієнти в ковшике, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Гарячим розчином заливаємо наші банки, накриваємо їх кришками і стерилізуємо близько 15 хвилин. Після цього закатуємо огірки кришками і прибираємо для зберігання погріб.
Інгредієнти:
свіжі огірки – 1 кг;
харчова дрібна сіль – 100 г;
цукровий пісок – 85 м;
оцет яблучний – 75 мл;
часник – 3 зубчики;
корінь хрін а– 10 г;
перець чорний горошком – 6 шт.;
листя чорної смородини – 5 шт.;
лавровий перець – за бажанням;
листя вишні, яблуні і винограду – 3 шт.
Приготування
Для початку беремо свіжі огірки, ретельно промиваємо їх і викладаємо на рушник. Не втрачаючи часу дарма, стерилізуємо бутель і кришку в пароварці і утрамбовуємо в неї, як можна щільніше наші огірочки. Двічі заливаємо все свіжим окропом, залишаємо на 20 хвилин, а потім акуратно виливаємо воду. Тим часом давайте приготуємо спеції: часник і хрін чистимо, а листя промиваємо. Зверху на огірки висипаємо часник, горошок і кріп. Потім додаємо трохи солі, цукру-піску за смаком, заливаємо окропом, стерилізуємо, закатуємо кришками і перевертаємо верх дном до повного охолодження. Після цього акуратно переносимо заготовку в холодне місце і спокійно залишаємо на всю зиму.
Інгредієнти:
солоні огірки – 1 кг;
свіжий кріп – 30 г;
насіння гірчиці – 5 г;
корінь хрону – 5 г;
чорний перець – 1 г;
гострий червоний перець – 1 г;
запашний перець – 05 р;
часник – 2 зубчики.
Для маринаду:
розсіл від солоних огірків – 1 л;
столовий оцет – 60 мл
Приготування
Беремо тверді солоні огірки, ретельно їх промиваємо і викладаємо в банки, пересипаючи кропом і часником, хріном і перцем. Залишився від солоних огірків розсіл проціджуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім всипаємо запашний і чорний перчики, вливаємо оцет, додаємо гірчицю і відразу ж заливаємо овочі в банках. Далі банки з солоними огірками з оцтом стерилізуємо при температурі 90 °С і закатуємо кришками.
Рецепт маринованих огірків на зиму з оцтом
Інгредієнти:
Приготування
Огірочки заздалегідь готуємо: промиваємо, обсушуємо рушником і відрізаємо «попки». Потім укладаємо їх у банку з запашними травами і заливаємо гарячим маринадом, в який додані виноградний оцет і горілка. На інший день доливаємо огірочки холодним розсолом, забиваючи щільно дно банки, накриваємо зверху кришкою і ставимо в холодне місце, на всю зиму.
Мариновані огірки з яблучним оцтом
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Отже, першим ділом вибираємо хороші міцні огірочки, промиваємо їх і залишаємо на деякий час у холодній воді. Потім розкладаємо по чистим баночках спеції, подрібнену зелень, цибулю і часник. Далі заповнюємо банки огірками, а в проміжках між овочами укладаємо цибуля і часник. Тепер переходимо до маринаду: з'єднуємо всі інгредієнти в ковшике, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Гарячим розчином заливаємо наші банки, накриваємо їх кришками і стерилізуємо близько 15 хвилин. Після цього закатуємо огірки кришками і прибираємо для зберігання погріб.
Рецепт маринованих огірків з оцтом
Інгредієнти:
Приготування
Для початку беремо свіжі огірки, ретельно промиваємо їх і викладаємо на рушник. Не втрачаючи часу дарма, стерилізуємо бутель і кришку в пароварці і утрамбовуємо в неї, як можна щільніше наші огірочки. Двічі заливаємо все свіжим окропом, залишаємо на 20 хвилин, а потім акуратно виливаємо воду. Тим часом давайте приготуємо спеції: часник і хрін чистимо, а листя промиваємо. Зверху на огірки висипаємо часник, горошок і кріп. Потім додаємо трохи солі, цукру-піску за смаком, заливаємо окропом, стерилізуємо, закатуємо кришками і перевертаємо верх дном до повного охолодження. Після цього акуратно переносимо заготовку в холодне місце і спокійно залишаємо на всю зиму.
Консервовані огірки з оцтом
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Беремо тверді солоні огірки, ретельно їх промиваємо і викладаємо в банки, пересипаючи кропом і часником, хріном і перцем. Залишився від солоних огірків розсіл проціджуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім всипаємо запашний і чорний перчики, вливаємо оцет, додаємо гірчицю і відразу ж заливаємо овочі в банках. Далі банки з солоними огірками з оцтом стерилізуємо при температурі 90 °С і закатуємо кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Солоні огірки
Хрусткі солоні огірочки на столі в якості закуски - що можна придумати краще? Звичайно ж найкращі солоні огірки - домашнього приготування. І напевно
Засолювання огірків з гірчицею
Огірки, засолені з гірчицею виходять хрусткими, дуже ядреными і чудово зберігаються. Їх додають в салати, розсольники. Давайте розглянемо кілька
Огірки в соусі чилі
На зиму огірки заготовляють різними способами: солять, маринують, консервують з іншими продуктами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих
Заготовки на зиму з огірків
Всі ми звикли до того, що обов'язковим атрибутом зимового святкового столу обов'язково є мариновані огірочки. Але повірте, спробувавши закрутити ці
Огірки з кетчупом чилі
У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків
Огірки в томатному соку
Хто ж з нас не любить домашні мариновані або солоні огірочки?! І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в томатному соку за досить таки класичними