Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт маринованих огірків з оцтом

Рецепт маринованих огірків з оцтом

5-07-2015, 17:41
3 602
Рецепт маринованих огірків з оцтом
Рецепт маринованих огірочків з оцтом, є одним з найбільш відомих і поширених. Така заготівля виходить надзвичайно смачною і до всього іншого довго зберігатися. Давайте дізнаємося з вами, як правильно замаринувати огірки з оцтом.

Рецепт маринованих огірків на зиму з оцтом


Інгредієнти:

  • кип'ячена вода – 10 л;

  • харчова дрібна сіль – 05 кг;

  • горілка – 175 мл;

  • оцет виноградний – 1 ст.;

  • свіжі огірки – за смаком.


  • Приготування
    Огірочки заздалегідь готуємо: промиваємо, обсушуємо рушником і відрізаємо «попки». Потім укладаємо їх у банку з запашними травами і заливаємо гарячим маринадом, в який додані виноградний оцет і горілка. На інший день доливаємо огірочки холодним розсолом, забиваючи щільно дно банки, накриваємо зверху кришкою і ставимо в холодне місце, на всю зиму.

    Мариновані огірки з яблучним оцтом


    Інгредієнти:

  • свіжі огірки – 2 кг;

  • цибулина – 2 шт.;

  • часник – 5 зубчиків;

  • листя хрону – 2 шт.;

  • гілочки естрагону ;

  • листя м'яти – 3 шт.;

  • листя вишні і смородини – 3 шт.;

  • листя базиліка і петрушки – 2 шт.


  • Для маринаду:

  • вода – 2 л;

  • сіль – 3 ст. ложки;

  • гвоздика – 3 шт.;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • кориця мелена – щіпка;

  • яблучний оцет – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Отже, першим ділом вибираємо хороші міцні огірочки, промиваємо їх і залишаємо на деякий час у холодній воді. Потім розкладаємо по чистим баночках спеції, подрібнену зелень, цибулю і часник. Далі заповнюємо банки огірками, а в проміжках між овочами укладаємо цибуля і часник. Тепер переходимо до маринаду: з'єднуємо всі інгредієнти в ковшике, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Гарячим розчином заливаємо наші банки, накриваємо їх кришками і стерилізуємо близько 15 хвилин. Після цього закатуємо огірки кришками і прибираємо для зберігання погріб.

    Рецепт маринованих огірків з оцтом


    Інгредієнти:

  • свіжі огірки – 1 кг;

  • харчова дрібна сіль – 100 г;

  • цукровий пісок – 85 м;

  • оцет яблучний – 75 мл;

  • часник – 3 зубчики;

  • корінь хрін а– 10 г;

  • перець чорний горошком – 6 шт.;

  • листя чорної смородини – 5 шт.;

  • лавровий перець – за бажанням;

  • листя вишні, яблуні і винограду – 3 шт.


  • Приготування
    Для початку беремо свіжі огірки, ретельно промиваємо їх і викладаємо на рушник. Не втрачаючи часу дарма, стерилізуємо бутель і кришку в пароварці і утрамбовуємо в неї, як можна щільніше наші огірочки. Двічі заливаємо все свіжим окропом, залишаємо на 20 хвилин, а потім акуратно виливаємо воду. Тим часом давайте приготуємо спеції: часник і хрін чистимо, а листя промиваємо. Зверху на огірки висипаємо часник, горошок і кріп. Потім додаємо трохи солі, цукру-піску за смаком, заливаємо окропом, стерилізуємо, закатуємо кришками і перевертаємо верх дном до повного охолодження. Після цього акуратно переносимо заготовку в холодне місце і спокійно залишаємо на всю зиму.

    Консервовані огірки з оцтом


    Інгредієнти:

  • солоні огірки – 1 кг;

  • свіжий кріп – 30 г;

  • насіння гірчиці – 5 г;
  • Рецепт маринованих огірків з оцтом

  • корінь хрону – 5 г;

  • чорний перець – 1 г;

  • гострий червоний перець – 1 г;

  • запашний перець – 05 р;

  • часник – 2 зубчики.


  • Для маринаду:

  • розсіл від солоних огірків – 1 л;

  • столовий оцет – 60 мл


  • Приготування
    Беремо тверді солоні огірки, ретельно їх промиваємо і викладаємо в банки, пересипаючи кропом і часником, хріном і перцем. Залишився від солоних огірків розсіл проціджуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім всипаємо запашний і чорний перчики, вливаємо оцет, додаємо гірчицю і відразу ж заливаємо овочі в банках. Далі банки з солоними огірками з оцтом стерилізуємо при температурі 90 °С і закатуємо кришками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Солоні огірки
    Солоні огірки
    Хрусткі солоні огірочки на столі в якості закуски - що можна придумати краще? Звичайно ж найкращі солоні огірки - домашнього приготування. І напевно
    Засолювання огірків з гірчицею
    Засолювання огірків з гірчицею
    Огірки, засолені з гірчицею виходять хрусткими, дуже ядреными і чудово зберігаються. Їх додають в салати, розсольники. Давайте розглянемо кілька
    Огірки в соусі чилі
    Огірки в соусі чилі
    На зиму огірки заготовляють різними способами: солять, маринують, консервують з іншими продуктами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих
    Заготовки на зиму з огірків
    Заготовки на зиму з огірків
    Всі ми звикли до того, що обов'язковим атрибутом зимового святкового столу обов'язково є мариновані огірочки. Але повірте, спробувавши закрутити ці
    Огірки з кетчупом чилі
    Огірки з кетчупом чилі
    У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків
    Огірки в томатному соку
    Огірки в томатному соку
    Хто ж з нас не любить домашні мариновані або солоні огірочки?! І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в томатному соку за досить таки класичними