Огірки в соусі чилі
Кращий спосіб заготовити овочі для тривалого зберігання - це законсервувати їх. При цьому способі в консервируемых інгредієнтах зберігається максимум корисних речовин, також втрата вітамінів, які присутні в продуктах мінімальна. Сьогодні вашій увазі ми пропонуємо незвичайні рецепти огірків з соусом чилі .
Інгредієнти:
кетчуп чилі – 1 пакет;
вода – 1 л;
цукор – 1 склянка;
оцет – 1 склянка;
сіль – 2 ст. ложки;
перець горошком – 6 шт.;
суха гірчиця;
огірки.
Приготування
Змішуємо цукор, оцет, сіль, кетчуп, перець горошком і воду, даємо закипіти. На дно банки (1 літр) насипаємо столову ложку сухої гірчиці, щільно укладаємо огірочки, заливаємо отриманим розсолом і стерилізуємо 15 хвилин. Банки закатуємо кришками, перевертаємо верх дном і залишаємо на добу під теплим покривалом.
Інгредієнти:
маленькі огірки;
вода – 1 л;
цукор – 2 склянки;
сіль – 2 ст. ложки;
кетчуп чилі – 300 г;
оцет 9% - 1 стакан.
Приготування
На таку кількість маринаду знадобиться 7 літрових банок. Огірки миємо й залишаємо полежати в холодній воді кілька годин, потім зрізаємо краю і щільно укладаємо в банки. Для приготування маринаду беремо каструлю і змішуємо в ній інгредієнти: наливаємо воду, додаємо сіль, кетчуп і цукровий пісок. Доводимо до кипіння і вливаємо оцет. Огірки заливаємо маринадом, накриваємо кришкою і стерилізуємо банки 15 хвилин. Після цього банки, закриваємо, перевертаємо і залишаємо до ранку під ковдрою.
Інгредієнти:
огірки;
кріп;
листя хрону;
листя смородини;
петрушка;
часник.
Для розсолу на 25 літра:
вода – 13 літра;
цукор – 150 г;
оцет – 150 г;
сіль – 3 ст. ложки;
кетчуп чилі – 150 р.
Приготування
В кожну баночку викладаємо лист хрону, гілочку кропу і петрушки, 3 зубчики часнику, 5-6 листочків смородини. Огірки миємо й укладаємо в банки до верху. Для приготування маринаду даємо закипіти воді, і додаємо в неї сіль, кетчуп, оцет даємо інгредієнтів прокипіти 3-4 хвилин, потім вимикаємо. Чекаємо, поки маринад охолоне до кімнатної температури, і заливаємо їм огірки. Банки з огірками стерилізуємо 20 хвилин, після цього закочує їх кришками і залишаємо їх під теплим покривалом на 12 годин.
Інгредієнти:
огірки (дрібних сортів) – 2 кг;
вода – 6 склянок;
сіль – 1 ст. ложка;
цукор – 3/4 склянки;
оцет – 2/3 склянки;
кетчуп чилі – 1 пачка;
зелень – кріп, петрушка, хрін.
Приготування
Огірочки моєму і залишаємо у воді на три години. Банки заздалегідь стерилізуємо і на дно кожної кладемо кілька гілочок зелені і пару шматочків хрону, зверху викладаємо огірки, добре утрамбовуємо. Заливаємо огірки в банках звичайним окропом і залишаємо на 20 хвилин, після цього воду з банок зливаємо, знову кип'ятимо воду і заливаємо в банки знову ще на 15 хвилин. В третій раз заливаємо банки вже готовим розсолом, для цього в киплячу воду додаємо цукор, сіль, кетчуп і в самому кінці оцет. Заливаємо огірочки киплячим маринадом, закочує банки кришками. Закутуємо на ніч ковдрою.
Рецепт огірків з соусом чилі
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо цукор, оцет, сіль, кетчуп, перець горошком і воду, даємо закипіти. На дно банки (1 літр) насипаємо столову ложку сухої гірчиці, щільно укладаємо огірочки, заливаємо отриманим розсолом і стерилізуємо 15 хвилин. Банки закатуємо кришками, перевертаємо верх дном і залишаємо на добу під теплим покривалом.
Консервовані огірки з соусом чилі
Інгредієнти:
Приготування
На таку кількість маринаду знадобиться 7 літрових банок. Огірки миємо й залишаємо полежати в холодній воді кілька годин, потім зрізаємо краю і щільно укладаємо в банки. Для приготування маринаду беремо каструлю і змішуємо в ній інгредієнти: наливаємо воду, додаємо сіль, кетчуп і цукровий пісок. Доводимо до кипіння і вливаємо оцет. Огірки заливаємо маринадом, накриваємо кришкою і стерилізуємо банки 15 хвилин. Після цього банки, закриваємо, перевертаємо і залишаємо до ранку під ковдрою.
Засолювання огірків з соусом чилі
Інгредієнти:
Для розсолу на 25 літра:
Приготування
В кожну баночку викладаємо лист хрону, гілочку кропу і петрушки, 3 зубчики часнику, 5-6 листочків смородини. Огірки миємо й укладаємо в банки до верху. Для приготування маринаду даємо закипіти воді, і додаємо в неї сіль, кетчуп, оцет даємо інгредієнтів прокипіти 3-4 хвилин, потім вимикаємо. Чекаємо, поки маринад охолоне до кімнатної температури, і заливаємо їм огірки. Банки з огірками стерилізуємо 20 хвилин, після цього закочує їх кришками і залишаємо їх під теплим покривалом на 12 годин.
Огірки в томатному соусі чилі
Інгредієнти:
Приготування
Огірочки моєму і залишаємо у воді на три години. Банки заздалегідь стерилізуємо і на дно кожної кладемо кілька гілочок зелені і пару шматочків хрону, зверху викладаємо огірки, добре утрамбовуємо. Заливаємо огірки в банках звичайним окропом і залишаємо на 20 хвилин, після цього воду з банок зливаємо, знову кип'ятимо воду і заливаємо в банки знову ще на 15 хвилин. В третій раз заливаємо банки вже готовим розсолом, для цього в киплячу воду додаємо цукор, сіль, кетчуп і в самому кінці оцет. Заливаємо огірочки киплячим маринадом, закочує банки кришками. Закутуємо на ніч ковдрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт маринованих огірків з оцтом
Мариновані огірочки - лідер серед овочевих заготовок на зиму. Адже так приємно за святковим столом похрумтіти смачним огірочком! Ми розповімо вам як
Солоні огірки
Хрусткі солоні огірочки на столі в якості закуски - що можна придумати краще? Звичайно ж найкращі солоні огірки - домашнього приготування. І напевно
Засолювання огірків з гірчицею
Огірки, засолені з гірчицею виходять хрусткими, дуже ядреными і чудово зберігаються. Їх додають в салати, розсольники. Давайте розглянемо кілька
Асорті з огірків і помідор
Складно собі уявити зимові сімейні застілля без солоних огірків чи помідорів. Щоб приготувати закачування на зиму, потрібно не забути про це в сезон
Огірки з кетчупом чилі
У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків
Огірки в томатному соку
Хто ж з нас не любить домашні мариновані або солоні огірочки?! І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в томатному соку за досить таки класичними